Od prvih 15 uvoze 90% nafte, u tih 15 su Arabija, Irak i Kuvajt i čine ukupno 18% ukupnog uvoza. Uvoz iz Mexica ovisi o vremenskim prilikama u Zaljevu i u pravilu je veći nego iz Arabije.
Jel možemo onda jednom zauvijek zaboravit te priče o arapskoj nafti jer ona čini manje od 8% američke potrošnje nafte? Hvala.
sava, na koji način navedena gospodarstva kompenziraju cijene energije i tko plaća te kompenzacije?
Od prvih 15 uvoze 90% nafte, u tih 15 su Arabija, Irak i Kuvajt i čine ukupno 18% ukupnog uvoza. Uvoz iz Mexica ovisi o vremenskim prilikama u Zaljevu i u pravilu je veći nego iz Arabije.
Jel možemo onda jednom zauvijek zaboravit te priče o arapskoj nafti jer ona čini manje od 8% američke potrošnje nafte? Hvala.
sava, na koji način navedena gospodarstva kompenziraju cijene energije i tko plaća te kompenzacije?
bojim se kolega da vi niste baš u formi u zadnje vrijeme……ja sam govorio o kupnji nafte za šarene papiriće koje američani kreiraju out of thin air i kojim se onda kupi nafta….da li je to meksička, kanadska ili arapska je manje važno….
[wink]
nego ovo je tema kako riješiti krizu?
i kako ćemo je riješiti?……….rast, inflacija ili šišanac?
jedni vade lovu iz zraka, drugi naftu iz zemlje… sve je to u ravnoteži. [thumbsup]
pa rješenje je jedno, jasno i u punom jeku… deflacija.
pa rješenje je jedno, jasno i u punom jeku… deflacija.
samo do idućeg tjedna….onda opet malo inflacije……
Milanović ga je nazvao i rekao da mu neće dati treći mandat
Rohatinski: Nadam se da će HNB s novim guvernerom naći put za RH
http://www.vecernji.hr/biznis/rohatinski-nadam-se-da-ce-hnb-novim-guvernerom-naci-put-rh-clanak-416941
Čovjek je u epicentru krize u ključnoj instituciji koja DEFINITIVNO ne funkcionira!!!!!
Milanoviću – sjedni 5+!!!!
Ovu državu napokon treba dati mladima na upravljanje!
Neka si sami stvaraju svoju budućnost.
MIslim da su potezi Vlade usmjerene ka jačanju i okrupnjavanju malih banaka, jačanju HPB-a i HBOR-a jedan novi smjer u koji se dosadašnja monetrana politika definitivno ne uklapa.
Tko bi mogao biti novi Guverner – definitivno ne iz HNB-a jer tamo treba provjetravanje.
Ja tipujem na Kovačeva – kompletan je za takvo što.
MIslim da su potezi Vlade usmjerene ka jačanju i okrupnjavanju malih banaka, jačanju HPB-a i HBOR-a jedan novi smjer u koji se dosadašnja monetrana politika definitivno ne uklapa.
Tko bi mogao biti novi Guverner – definitivno ne iz HNB-a jer tamo treba provjetravanje.
Ja tipujem na Kovačeva – kompletan je za takvo što.
http://www.hbor.hr/hbor-potice-nova-ulaganja-kroz-nove-nacine-krediti
http://www.seebiz.eu/robert-benmosche-aig-spreman-kupiti-croatia-osiguranje-i-triglav/ar-36712/
da da to je pravi poso , zombie banke i ostala bratija sad idu po svijetu i KUPUJU po banana državama … "kupuju novcem" kojeg im je bukvalno PODIJELIO CHAIRSATAN
da da sad je banda srušila likvidnost, potpuno zaustavila čitavu EU preko perifernih korumpiranih "demokracija", podjarmila i drži na uzdi SVE banke zapada , USD ide gore neko vrijeme … i lagano kreće shoping
Baš sam čekao kad će svratit i u našu malu prćiju
The other government-sponsored Ben-with-a-beard was in contemplative mood as the CEO of AIG relaxed at his Croatian seaside villa….
Evo velikog mislioca kako ladi jaja na našoj obali i propovijeda kako ćemo svi u penziju sa 80 godina.
Ima da radite ljudi dok ne crknete. Tek kad crknete – onda ide penzija. A mnogi od vas zahebanata će nažalost morat zasukat rukave ili mozgove … najvjerojatnije u Africi ili Aziji, jer će EU proteckionistički biti već dupkom puna vlastitog roblja u kasnim 60-70tima
Milanović ga je nazvao i rekao da mu neće dati treći mandat
Rohatinski: Nadam se da će HNB s novim guvernerom naći put za RH
http://www.vecernji.hr/biznis/rohatinski-nadam-se-da-ce-hnb-novim-guvernerom-naci-put-rh-clanak-416941
Čovjek je u epicentru krize u ključnoj instituciji koja DEFINITIVNO ne funkcionira!!!!!
Milanoviću – sjedni 5+!!!!
Ovu državu napokon treba dati mladima na upravljanje!
Neka si sami stvaraju svoju budućnost.
Super. sad ćemo realno imati manju plaću svaki mjesec.
S time da će Milanoviću inflacija jesti 19.000 kuna a tebi 7.000…ako…
Pa recimo rate kredita za stan, mnogi neće više moći vraćati, banke će lovu davati na rezervacije ili preuzimati nekretnine, a kad pukne jedna mala banka, nastat će bank-run i onda smo super.
Dajmo mi Milanovića Austriji pa ako ga oni prežive onda ćemo ga i mi.
Jadna li je ekonomija koja se bazira na tiskanju novca.
Živjela kumrovečka ekonomska škola Boška Buhe i Save Kovačevića. [thumbsup]