slažem se… [rolleyes]
[/quote]
[huh]….sad vjerujem da Božić može učinit čuda kad se vas dvoje najednom ovak slažete [lol]
[/quote]
nismo cigle da se slažemo
a niti brodovi pa da pristajemo….
samo ti se ućinilo…
fata morgana… [bye]
slažem se… [rolleyes]
[/quote]
[huh]….sad vjerujem da Božić može učinit čuda kad se vas dvoje najednom ovak slažete [lol]
[/quote]
nismo cigle da se slažemo
a niti brodovi pa da pristajemo….
samo ti se ućinilo…
fata morgana… [bye]
[/quote]
Meni ovaj forumaš nije nikako jasan stalno pokušava biti duhovit a u biti ispada smiješan jedino on.
volim ispadat smješan,
to mi je životna misija
a što se ti javljaš…
još nisi upisao tečaj hrvatskog jezika i gramatike? [huh]
volim ispadat smješan,
to mi je životna misija
a što se ti javljaš…
još nisi upisao tečaj hrvatskog jezika i gramatike? [huh]
Možda mi gramatika i nije najveća vrlina ali bar razlikujem ženski od muškoga roda što kod vas i nije baš slučaj [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
BERLIN – Njemački građani svake godine izgube i do 30 milijardi eura zbog pogrešnih savjeta financijskih stručnjaka. Jer, kako je pokazala studija Ministarstva za zaštitu potrošača, mnogi ulagači uopće ne razumiju u što ulažu, piše Deutsche Welle.
Ovdje svi govore o "svjetskoj ekonomskoj krizi" kao nečemu što je došlo samo od sebe, nešto što nam je palo s neba, nešto što "može na nas utjecati" kao na neke nedužne i niti za što u svemu tome krive, kao da smo neke kolateralne žrtve…
možda bi mi svi trebalo malo manje gledati na tu svjetsku krizu i pogledati kakva je kriza kod nas, to je ono najvažnije – dugoročno!
Mnoge male državice, i puno manje od nas (sjetimo se događaja koji su obilježeli godinu na izmaku) su doživjele fijasko, same svojom krivicom – nikakva svjetska kriza im ne smije biti opravdanje/izgovor.
Trebali bi svi mi malo više gledati naše gospodarstvo, njegove strukturne probleme, zaduženost… temeljenost na potrošnji uvoznih roba…., monetarnu politiku i njenu održivost (koja je po meni sada upravo primjerena/kvalitetna, ali koliko je održivo isključivo na leđima jednog čovjeka – guvernera HNB-a držati cijelo gospodarstvo na rubu provalije, dokle će on/HNB to moći (iz)držati? Koja je odgovornost Vlade u svemu tome… u toj neposlušnosti prema struci koja pokušava nešto savjetovati ali izgleda uzalud…)
Jedan kratki prilog/filmić iz WSJ-a bi nam možda dobro došao za zamisliti se, i zapitati se: koliko je ovo sve uistinu održivo, jesmo li mi stvarno na rubu provalije, gdje samo Rohatinski drži sve skupa da ne propadne, a koliko dugo može još izdržati??
dokumentarni prilog sa The Wall Street Journal-a za svakog Hrvata za razmišljanje: http://www.marketwatch.com/video/asset/how-iceland-collapsed/F7F0A5B0-EF8C-425C-96D0-6579D5955AFD
(o Hrvatskoj je, iako možda neće svatko na prvi pogled to primjetiti)
Nema tu pouke za nas…trebali su imati boljeg znalca za guvernera centralne banke i kriza bi bila kudikamo lakša.
Ista stvar se dogodila i mađarima jer centralna banka nije na vrijeme reagirala.
Oni isto imaju tulipana-neznalicu za guvernera. Nije za vjerovat.