Austrijske banke srušile tečaj
na 700 mil € austrijska banka je zaradila tečajne razlike od 1% …. 51,8 mil kn
na 100 mlrd kn imovine hrvatskih građana su proporcionalno izgubili …. 1000,0 mil kn
Dakle, 19 puta je načinjeno više štete, obezvređenja imovine hrvatskih građana od koristi koju su imale austrijske banke.
Tko će puniti proračun?
‘Zbog ulaska u EU ugasit će nam se pola proizvodnje!’
http://danas.net.hr/novac/page/2011/07/29/0028006.html?pos=n1
A tko će puniti proračun kad se iseli par100tisuća najpametnije omladine?
Tko će puniti proračun?
‘Zbog ulaska u EU ugasit će nam se pola proizvodnje!’
http://danas.net.hr/novac/page/2011/07/29/0028006.html?pos=n1
A tko će puniti proračun kad se iseli par100tisuća najpametnije omladine?
europski penzioneri koji će se doseliti
na 100 mlrd kn imovine hrvatskih građana su proporcionalno izgubili …. 1000,0 mil kn
Dakle, 19 puta je načinjeno više štete, obezvređenja imovine hrvatskih građana od koristi koju su imale austrijske banke.
Forex je zero sum game, o čemu ti pričaš?
Ovo nije forex.
Fx, kao i svako drugo spot tržište je marginalno tržište. Preko spot tržišta se protrguje otprilike 12-17% (novca, nafte, … i bilo čega drugo). Spot tržišta se referentna tržišta.
Ovdje se radi o tome da su austrijske banke kupujući devize (što su ih HR rezidenti zaradili ili posudili izvana) nabijale tečaj EUR/HRK. Na kontra strani je imovina HR rezidenata, koja nije denominirana u EUR. Nominalna vrijednost te imovine je proporcionalno manja.
O tome ja pričam.
[/quote]
A kako može biti zero sum game kad ja dobivam a ne igram?? [lol]
Ovo nije forex.
Fx, kao i svako drugo spot tržište je marginalno tržište. Preko spot tržišta se protrguje otprilike 12-17% (novca, nafte, … i bilo čega drugo). Spot tržišta se referentna tržišta.
Ovdje se radi o tome da su austrijske banke kupujući devize (što su ih HR rezidenti zaradili ili posudili izvana) nabijale tečaj EUR/HRK. Na kontra strani je imovina HR rezidenata, koja nije denominirana u EUR. Nominalna vrijednost te imovine je proporcionalno manja.
O tome ja pričam.
Ovdje ima toliko besmislica da bi mi trebalo podosta da razjasnim.
Recimo spot tržište koje je najlikvidnije naziva marginalnim. jest da je futures i forwards tržište veće ali kad se svede na dospijeća, ono je marginalno.
Banke kupuju eure hrvatskih građana?!? Pa onda im imovina nije denominirana u toj istoj valuti?
Ma kolega o čemu vi to.
Isto tako me zanima kako su banke zaradile 1% ako su s kunama pokupovale eure i iste iznjele van?!?
Rast švicarskog franka u odnosu na dolar i euro
http://www.limun.hr/main.aspx?id=730422
GOLD
1672.00
27.50
+1.67%
[sealed]
A danas?
A danas?
[/quote]
Danas će ostati na istome, jer je jučer chf ojačao dodatno u odnosu na usd i euro, a što nije još ukalkulirano u tečajnicu hnbea. Čak bi mogao nešto sitno ojačati.
Btw danas je odlučila ponovo intervenirati SNB pa ćemo vidjeti koliko će ovaj put dobiti/izgubiti?
Ali ako Italija ode u deafult onda vam/im je pušiona zajamčena
Ovo nije forex.
O tome ja pričam.
Ovdje ima toliko besmislica da bi mi trebalo podosta da razjasnim.
Recimo spot tržište koje je najlikvidnije naziva marginalnim. jest da je futures i forwards tržište veće ali kad se svede na dospijeća, ono je marginalno.
Banke kupuju eure hrvatskih građana?!? Pa onda im imovina nije denominirana u toj istoj valuti?
Ma kolega o čemu vi to.
Isto tako me zanima kako su banke zaradile 1% ako su s kunama pokupovale eure i iste iznjele van?!?
[/quote]
Ja sam odustao odmah. [thumbsup]