Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Trenutni Notional amount outstanding CDSova je preko 57.000 milijardi usd.

If something is too good to be true...it probably is.

To se nezna koliko zapravo su ti CDS-ovi opasni… Kad se napravi clearing house, onda cemo znat. [cool]

Di kad se napravi clearing house, kod nas? nemoj me nasmijavati.Tko bi preuzeo tu ulogu?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2008/12/dangerous-virus-rapidly-spreading-globe.html

"Fiscal Insanity Virus Rapidly Spreading The Globe (Part 1)

Warning: A dangerous new virus, FIV, is rapidly spreading the globe.

This part 1 of a very long post. The symptoms of the disease are complex. Part 1 addresses the symptoms of the disease and part 2 continues with more symptoms and a discussion about preventative measures and cures.

Scientists have dubbed the disease, FIV, the Fiscal Insanity Virus.

FIV is more contagious and far more dangerous than the common flu virus now making its rounds.

[lol]

Puno veća opasnost prijeti od CDS-ova. Puno nula je u pitanju. Ne bi pomogle sve centralne banke zajedno.
Ali se opet nekako uzdamo u razum, racionalnost i efikasnost tržišta, šta god to značilo.
Who’s cheering for a January effect?
[/quote]

Nebi se složio. CDSovi su zapetljani i neki će izgubit jako puno. Ali isto tako će neki i zaradit. Nesposobni propadaju, sposobni se uzdižu, survival of the fittest, ne vidim razloga za plakanje… Zero-sum game. Neću plakat zbog neke Deutsche Bank ili RBS-a koji su izdavali hrpetine CDS-a kao da je to free lunch. Račun za ručak je stigao.

Fiscal Insanity Virus pak, o čemu piše Deimos, je igra u kojoj na kraju popušimo svi mi zajedno. I zato je daleko opasniji.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

To se nezna koliko zapravo su ti CDS-ovi opasni… Kad se napravi clearing house, onda cemo znat. [cool]

Di kad se napravi clearing house, kod nas? nemoj me nasmijavati.Tko bi preuzeo tu ulogu?
[/quote]

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=ac7omPNpWOYc&refer=home

[cool]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Naša klirinška kuća bi, logično, mogla biti SDA. Ima sve uvjete, ali nema interesa.

If something is too good to be true...it probably is.

Nemoze SDA, mora biti neka banka ili slicna financijska ustanova… Mora margine racunat i garantirat za ugovore. Znaci mora imati dosta kapitala.

Nemoze SDA, mora biti neka banka ili slicna financijska ustanova… Mora margine racunat i garantirat za ugovore. Znaci mora imati dosta kapitala.

jesi siguran za to sto pricas?
da treca osoba mora garantirati default kod counterpart-a [smiley]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Zato postoji margin, jel tako? Clearing house se brine da svi imaju dovoljne casha za podmirit obveze.
Ti kad trgujes, trgujes sa clearing kucom, ne interesira te tko je sa druge strane. clearing kuca je u obvezi prema tebi.

iskreno nisam radio sa CDS
ali kod swap-ova nemas clearing house
ako ti “defolta” counterpart- mozes se zaliti ljubavnici i zeni i nikom vise, najcesce
a koliko sam citao, mislim da nemas niti ovdje!

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Nemas, ali upravo rade na organiziranju clearing kuce, imas moj post na prosloj stranici. To je sada i problem, jer nitko nezna tko je kome kolko duzan i moze li podmirit obaveze. Sada se CDS-ovi dogovaraju ugovorima izmedju dvije strane, sto znaci da imas counterparty risk. Da postoji clearing kuca, onda bi prodavatelj CDS-a morao polozit 5% margina. Clearing kuca bi ga natjarela da stalno drzi margin, svaki dan se radi mark-to-market.To znaci da je kupac tog CDS-a siguran (njegovo potrazivanje je zapravo od clearing kuce).

Nemas, ali upravo rade na organiziranju clearing kuce, imas moj post na prosloj stranici. To je sada i problem, jer nitko nezna tko je kome kolko duzan i moze li podmirit obaveze. Sada se CDS-ovi dogovaraju ugovorima izmedju dvije strane, sto znaci da imas counterparty risk. Da postoji clearing kuca, onda bi prodavatelj CDS-a morao polozit 5% margina. Clearing kuca bi ga natjarela da stalno drzi margin, svaki dan se radi mark-to-market.To znaci da je kupac tog CDS-a siguran (njegovo potrazivanje je zapravo od clearing kuce).

kao sto sam i rekao,
kod swapova nema clearing housa i to nije nesto specificno vezano na CDS, instaliranje clearing house-a je po meni nepotrebno – otvaranje pandorine kutije
marking to market imas na dnevnoj bazi, ako imas takav underlying
swapovi su cista intima izmedju 2 sudionika na trzistu, kreiras ih kako pase,
a ako sjebes u izabiru partnera, sam si kriv!

A nista vipy, pisi amerima i reci da im to netreba…
Sad imas 50.000 miljardi $ CDS-ova, koji osiguravaju 4.000 milijardi $ kredita. Sad su svi zasrani zbog toga, jer neznaju sto drze i koliko vrijedi. A to nije dobro kad si banke medjusobno ne vjeruju.

New Report

Close