Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

TED spread pao ispod 150 bps…

3mjesečni LIBOR na 1,47%….

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Nema fazana danas… sigurno je u Rijeci [smiley]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Najlakše je optužiti državu da je neefikasna, ovakva ili onakva. Ali takve optužbe ne skidaju odgovornost s onih koji ih serviraju javnosti. Evo i primjer o problemima drvne industrije. Građevina koja je rasla s stopama od 10-15% pa i više godišnje trebala je biti motor koji vuče domaće proizvođače i prerađivače a nije ili nije u dovoljnoj mjeri. Zašto? Je li za to odgovorna država?
Radio sam na velikim građevinskim objektima i tamo nisam vidio ni jednog komercijalistu iz npr Finvesta da kupcima stanova nudi i opremanje namještajom. Zagreb je prepun kranova a proizvođači namještaje sjede u svojim uredima i ne čine ništa da prodaju svoj proizvod. Na koncu kao rezultat takvog poslovanja ode naših 160 milijuna kuna.

Pa sad, trzistem namjestaja u Hrvatskoj dominiraju stolari na crno… Vecina namjestaja se tako napravi. Kupuje se gotovo ono sto se nemoze jednostavno napravit, recimo trosjedi i sl. Ostatak napravi friendly pijani majstor. Tu je firmama izuzetno tesko konkurirat, jer moraju placat doprinose, poreze, PDV i slicno. Mada evo, jedna trgovacka kuca nudi opremanje kupaonica, skuplji su recimo 30% od fushera, ali garanitiraju rokove, kvalitetu itd… Svatko tko je imao majstora u kuci zna koja to drama ispadne, ovako platis 30% vise i kupas se za tjedan dana. Rade ko drzava…
[/quote]
naprave i kinderbet i kind, bez doprinosa od strane zakonitog..

pa vidi samo kakav nam je natalitet.. previše je tu države i zakona, a premalo majstora

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Tako isto i KONČAR može ponuditi dio aparata za kućanstvo.

Ak naprave uspiju sklopit kućanski aparat iz A klase potrošnje energije možda mi i proadju nešto.
Ajd sad sam im na webu i vidio pokoji frižider s A potrošnjom al ostalo….većina C….sramota.

Jesu li gdje dostupne informacije o strukturi proračuna RH za 2009 godinu.
Ne trebam detaljan prikaz.

Jesu li gdje dostupne informacije o strukturi proračuna RH za 2009 godinu.
Ne trebam detaljan prikaz.

Konačni prijedlog prihvaćen 15.12.2008.

No respect

TED spread pao ispod 150 bps…

3mjesečni LIBOR na 1,47%….

Da TED padne na 100 trebalo bi bit mirnije al neznam kolko je dobro da bude ovak niski
yield na obaveznice….libor isto nisko…..valjda bude pokrenulo za par mjeseci

http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2008/12/dangerous-virus-rapidly-spreading-globe.html

"Fiscal Insanity Virus Rapidly Spreading The Globe (Part 1)

Warning: A dangerous new virus, FIV, is rapidly spreading the globe.

This part 1 of a very long post. The symptoms of the disease are complex. Part 1 addresses the symptoms of the disease and part 2 continues with more symptoms and a discussion about preventative measures and cures.

Scientists have dubbed the disease, FIV, the Fiscal Insanity Virus.

FIV is more contagious and far more dangerous than the common flu virus now making its rounds. The primary symptom of FIV is irrational, often delusional fear of deflation. The virus has an uncanny ability to seek victims in positions of authority. Those afflicted with the virus start taking (or promoting) fiscally reckless actions guaranteed to damage the host country.
…"

[lol]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

eto me … netko je spominjao efikasnu i brzu državnu upravu …

tu smo !!! [kiss]

I love the Smell of Profits in the Morning

eto me … netko je spominjao efikasnu i brzu državnu upravu …

tu smo !!! [kiss]
[/quote]

Za jednog državnog činovnika si iznenađujuće brz. Očekivao sam da će tri trebat bar tjedan-dva za odgovor.

Nego, kako je bilo na prosvjedima? Mi gradimo škver, škver gradi nas [lol]

http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/2008/12/dangerous-virus-rapidly-spreading-globe.html

"Fiscal Insanity Virus Rapidly Spreading The Globe (Part 1)

Warning: A dangerous new virus, FIV, is rapidly spreading the globe.

This part 1 of a very long post. The symptoms of the disease are complex. Part 1 addresses the symptoms of the disease and part 2 continues with more symptoms and a discussion about preventative measures and cures.

Scientists have dubbed the disease, FIV, the Fiscal Insanity Virus.

FIV is more contagious and far more dangerous than the common flu virus now making its rounds.

[lol]

Puno veća opasnost prijeti od CDS-ova. Puno nula je u pitanju. Ne bi pomogle sve centralne banke zajedno.
Ali se opet nekako uzdamo u razum, racionalnost i efikasnost tržišta, šta god to značilo.
Who’s cheering for a January effect?

If something is too good to be true...it probably is.

To se nezna koliko zapravo su ti CDS-ovi opasni… Kad se napravi clearing house, onda cemo znat. [cool]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

New Report

Close