Kako je Lovrinović razbio 7 mitova hrvatske ekonomske politike

Naslovnica Forum Komentari članaka Kako je Lovrinović razbio 7 mitova hrvatske ekonomske politike

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Čitam i ne vjerujem….

"alea iacta est"

Celtic je apsolutno u pravu !

Lovrinčević je klasični predstavnik Excel ekonomije koji smatra da je ekonomija samo slijed računskih operacija…
Rast u ekonomiji stvaraju samo kvalitetni poslovni subjekti a ne manipulacija tečajevima.. Samo se malo okrenemo oko sebe: Njemačka, Kina, Japan… Zemlje proizvođači nafte…
Kod nas je već cijeli niz godina problem da su zbog nesposobnosti vlasti i njene nesposobnosti upravljanja velikim tvrtkama upropaštavane tvrtke koje su bile sile osovine gospodarstva u Hrvatskoj. Umjesto da su postavljale kvalitetne menađere koji bi berem u nekom obliku održali u funkciji tvrtke, oni su nas hranili pričama da je to sve neprofitabilno i nekonkurentno.
Sadašnja vlast to nastavlja u još drastičnijem smislu uvjeravajući nas da sve treba ići u stečaj… Umjesto da se sačuvaju i revitaliziraju postojeće tvrtke – što je ekstremno lakše nego iz ničega pokretati nove, oni forsiraju gašenje tvrtki bez ikakvih kriterija i pod svaku cijenu… A onda glumataju sa desecima potpuno besmislenih mjera za poticanje tog istoga šta su pogasili… Kad pogasiš krupnu industriju (brodogradnju, željezare, kemijsku industriju…) onda se možeš slikati sa poticajnim mjerama jer de facto, osim za izvoz, nemaš više za koga proizvoditi i raditi…
I onda mi dođu ovakvi pametnjakovići koji bi malo promučkali po monetarnoj plitici i sve bi samo od sebe krenulo :-)))

kad je zagustilo i kad je trebalo donjeti konacno neke sustinske mjere – promjene odmor u ime zdravlja istih iz razloga politicke pragmatike bavimo se ccicom i njegovim pizd…. totalni aut osim ako traktorce i milance ne kazu drugacije

Kaže celtic On u svim točkama forsira štampanje novca bez pokrića Kaže štampanje novca bez pokrića. štampanje novca bez pokrića. Nemam pojma, htio sam ti nešto napisati ali sve bi bilo uzalud. Prvo bi te moralui učit slova A, B, pa C itd. A onda 1+1, 2×2 a da dođemo do ekonomske i monetarne politike trebalo bi, tebi, jedno 75 godina. Tako lijepo zamoli administratore da obrišu ove tvoje postove jer ovakve kretenarije kojima su te kroz medije podučili linić, šuker i slični vrijeđaju čak i onoga koji ih čita što ja nisam uspio, došao sam do tvoje točke 3 i dalje nije išlo

New Report

Close