Kako Hrvatska može privući velik novac od multinacionalki

Naslovnica Forum Komentari članaka Kako Hrvatska može privući velik novac od multinacionalki

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ne vidim zašto bi preporuke „ za privlačenje velikog novca multinacionalki vrijedile samo i isključivo za multinacionalke????
I za male i srednje poduzetnike iz Hrvatske i ostatka Evrope vrijede isti zahtjevi ,“odgovarajuća okolina“, investicijska klima kao i za multinacionalke, kao što su- retuširajmo :
– gravitacija prema stabilnim pravnim državama koje uvažavaju prava intelektualnog vlasništva i u kojima se ugovori provode u skladu sa zakonom i propisima;
– koji vole predvidljivost – teže makroekonomskoj stabilnosti, traže pouzdane izvore energije i kredita, vole stabilne porezne režime i cijene transparentnost u državnoj potrošnji i zakonodavstvu.
– osobito cijene snažne i učinkovite državne institucije jer su bolji poslovni partneri i uspješnije u građenju povjerenja između privatnog i javnog sektora.
– daju prednost državama s prvoklasnom infrastrukturom. Ceste, željeznica, luke, zračne luke i dostupnost interneta – temelji su iznimno važni za male i srednje poduzetnike jer izravna ulaganja gotovo uvijek ovise o kretanju robe, kapitala, podataka i ljudi.
– A kad smo već kod ljudi, što je radna snaga obrazovanija, a stanovništvo zdravije, država je u boljem položaju za privlačenje kapitala malih i srednjih poduzetnika Fleksibilnu i učinkovitu radnu snagu, jaku lokalnu bazu dobavljača, snažna i neovisna sveučilišta mnoge mali i srednji poduzetnici također smatraju “temeljima”.
– Na kraju, države poput Hrvatske malim i srednjim poduzetnicima moraju ponuditi čitav sklop vrijednosti: drugim riječima, nema tog čimbenika koji sam određuje izravna ulaganja malih i srednjih poduzetnika , već je riječ o brojnim varijablama. Iako je malena, Hrvatska mora razmišljati u velikim okvirima.
E sad, po čemu se razlikuju zahtjevi želje multinacionalki od domaćih i stranih malih i srednjih poduzetnika?????!!!!

Veliki novac ?
Pa Hrvatska nemože privući nikakav novac.
Zato jer je vrijednost i jeftinog novca (%)veća od profita (%).
Što više ulažete manje imate.
Država s prevelikim porezima vas “stimulira” da ništa ne radite , da se ponašate kao da vas je Medvjed napao , da se pravite mrtvi.

.

New Report

Close