Kakav utjecaj na tržište ima koordinirana akcija središnjih banaka?

Naslovnica Forum Komentari članaka Kakav utjecaj na tržište ima koordinirana akcija središnjih banaka?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kakav utjecaj? … pa zar ne vidis kakav utjecaj : svaki dan po -10% !! A investitori su glupi, “emotivni”, panicari … diljem svijeta?! Majmuni su napumpali trilijune govana u bilance svih vecih banaka a CEOi (zajedno sa vladama) ne zele otvorit knjige i povuc vodu. Sad bi ih svi ljudi svijeta trebali “hraniti” novcem do sudnjeg dana da se to izravna na neku normalnu mjeru.
Procitajte koliki je market http://en.wikipedia.org/wiki/Derivatives_market . Ova stranica je imala puno visse podataka i grfova prije par tjedana. Skresana je nedavno.

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

“jozo” ne pretjeruj, Petrov je napisao dobar članak. Središnje banke rade što treba jer ne radi se o spašavanju CEOa niti poneke banke već o opstanku svjetskog financijskog sustava! Ove mjere ne mogu djelovati preko noći, pogotovo ne na psihologiju malih ulagača koji sad djeluju totalno iracionalno i lupaju po kupnji kao da su im dionice zaražene. Imam dojam da kad bi cijena dionice pala na 1 cent, onda bi još nekome platili da ih uzme! Eto takva je luđačka psihoza stvorena na TK svijeta, 90% padova dionica zadnjih 4-5 dana nema nikakvog ekonomskog ni logičnog uporišta.

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

apothekar – mnogo, previse puta do sada se burza pokazala kao jedini autoritet koji daje ISTINIT sud o ekonomiji, potezima kompanija CEOa vlada bla bla. Nadam se da ces se sloziti da su milijuni investitora diljem svijeta ukljucujuc Wall Street danas na 1000puta visem nivou od onih jadnika koji su panicno prodavali 1929.
Nadalje sta mislis gdje ce se manifestirati trilijarde upucane na TK?
Postojale su mnoge druge opcije (pregledaj web) predlagane od NEOVISNIH ekonomista i profesora diljem svijeta al away – bankari pice po svome jer im citav sistem NIJE SUSTAINABLE pa ga kriju ko zmija noge.
Bolesno je to i morat ce izac na vidjelo prije ili kasnije. Sta kazes na 400-500 trilijuna derivata koji su posijani diljem svijeta kao trojanski konji (iz gornjeg linka) ?? Pogotove ovih OTCova koji su prodavani kako se kome sprdne?
Znas li da USA banke vec dugo ne mogu zadovoljiti Basel standarde bankarstva? Posljednji rok im je bio 01.10.2008. Opet su “zakasnili” … zbilja gjubrad bankarska.
Na kraju, sta mislis: tko ima stvarnu vlast u drzavi? Gradjani i korumpirana politika ili bankari?

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

7-up-7, 09.10.2008. u 11:21
Jer očito je da je financijsko tržište izgubilo svaku vezu sa fundamentima i reagira isključivo na emocije malih investitora koji su privremeno ispunjeni negativnom energijom
. ???

Fundamenti?-su relativan pojam očito da nitko danas nije spreman platiti nešto što po nominali vrijedi 100 npr 200 i točka.

...

New Report

Close