18 transakcija s jucerasnjim danom. Malo zaostajemo da bude svaki dan po medna transakcija, ali to se moze vrlo brzo promijeniti u jednom danu. Lagano ali sigurno krocimo put prema redovitom rezimu.
Danas tjedan vec ce sve biti kristalno jasno, nakon skupstine. Vidjet cemo kakvo ce biti ozracje na skupstini. Ja ocekujem pozitivu.
10 % dionica varteksa vlasnik je kaba, pa ne treba zaboravit ni taj podatak. But ce ovdje sve ok, samo sto ce to ici polako ali sigurno.
po meni bi burza trebala sve bankarske dionice po sili zakona prisiliti na 1 .kotaciju na zse i odredit im barem 2 market makera.
burza bi živnula a tržište bi bilo puno transparentnije s obzirom da banke posluju prema posebnom zakonu gdje im hnb defacto bira upravu i odobrava dioničare.
i odrediti da minimalan free float bude 26 % kako glavni dioničar ima konstantnu kontrolu poslovanja.
onda se nikad ne bi moglo desiti da sami sebi daju kredite i izvlače novac iz banke.
a kad bi bilo poštenja i dobre volje bi odijelili retail i investicijsko bankarstvo kako se ne bi desili situacija da 4 najveće banke imaju četri najveća otvorena fonda i mirovinska fonda.
Glavna skupština Karlovačke banke dd gotova. Svi prijedlozi usvojeni s većinom glasova. Vjerojatno, sutra konferencija za novinare. Vjerojatno, sutra i porast cijene dionice.
Ako i nece biti rasta, pada sigurno vise nece biti. Da se danas nije nekom zurilo ne bi proslo ni ovih 55 komada. Ali opet je jedna transakcija vise sto je opet uvjet da na proljece udjemo u redoviti rezim, a u to sam siguran da ce biti mozda cak i prije. Pozdrav svima u ka…..
dragi dioničari, vaše dionice vrijede nula kn, dapače dužni ste svi skupa 6 milja kn.
Gubitkom tekuće godine u iznosu od 113 milijuna razina ukupnog kapitala Banke je negativna i iznosi -6 milijuna kuna. Kako u lipnju nije realizirana planirana dokapitalizacija banke, u listopadu je izvršeno povećanje dioničkog kapitala za iznos od 31,3 milijuna konverzijom hibridnih financijskih instrumenata”, stoji u izvještaju.
mogu oni dokapitalizirat jos 200 milijuna ali to nista ne znaci kad ce nakraju godine bit opet u minusu.. mora se nesto mijenjat.. meni je dvojba bila kaba ili vaba iako se pricalo o punoj goroj situaciji vabe i manjin dokapom vabe ali oni podizu dobit i postizu rast stednja.. iako je kaba veca i jaca banka ali zbog te velicine i snage promjene sporije dolaze iako imaju manji rizik od npr. vabe ili nave