KABA (Karlovačka banka d.d)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KABA (Karlovačka banka d.d)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas kada se pogleda crobex, kada se polako vididi da ce i ostali ulazit u dionice, tada je vidljivo i dosta lijepog zelenila kako kod kabe tako i kod drugih dionica. Ovo je pocetak dobre 2014 za one koji su malo hrabrijih od ostalih, pa ce tako vec i sada polako kupovat ono sto trenutno niko ne kupuje. I ja cu sutra polako kupit malo kabe, pa da se dade pozitivan obol ekipi iz ja koja ce kupit ka banku, tada i onima koji su oroteklih dana ulazili u kabu, kao i oni koju ce i ulaziti. Vjerujem u ekipu iz kabe, u 2014 i kaba-r-a. Nikad nije bilo lakse pistat dionicar neke od banaka kao sto je to danas, iako je nekima cijena od 20 kn velika, kao sto kazu neki od forumasa da kupuju sve do 10 kn. Treba postovat takve odluke, ali siguran sam da nece vise docekat da kupe kaba po 10 kn. Bolje da maknu naloge kako ne bi stvarali krivi dojam za ostale optimiste kabe. Takodjer sam siguran da ce i 2014 kaba u redovan rezim jer ce se polako kupovat, dolazit ce vijesti kupaca kabe, tako da ce ovo biti jedna od lijepsih prica, ali samo za one koji nisu spekulanti i koji ne razmisljaju da dionicu treba napumpat 300% i nakon toga izac i kupit novi motor ili sl.

Jutro svim bankarima i svim ulagacima.
Jucer napisao, danas cu pokusat i dat obol svom tekstu, pa stavio na kupnju 100 komada.

Nije 100, vec 81 komad, pa isprika poradi netocnog navoda [emo_smijeh]

Interesantna je ova kupnja u aukcijskom tezimu. Nisam do sada kupovao ali izgleda super. Poslije 13.00 vidjet cemo kakav je dozivljaj kupnje na ovaj nacin spram, redovite.

Neizvjesnost do samog kraja. [emo_smijeh]
Nastavak u ponedjeljak [emo_palacg]

http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/zabcic-i-vukovic-u-karlovacku-banku-mogu-uloziti-i-150-milijuna-kuna—/

Navode u clanku kako su obavili razgovore sa svim vecim dionicarima. Ja kupio u petak i zakasnio na sastanak [emo_smijeh]. Valjda ce me zvat na skupstinu u 2014

Danas kupio jos malo. Nadam se da ce se ovi zeleni maknut u dogledno vrijeme, da ne stvaraju zbrku. Proslo vec blizu 10 tranasakcija. U 3 mjeseca uci ce kaba u redoviti rezim, potkraj 1. Mjeseca skupstina, i nakon toga svi ce opet bit puno pametniji sa pricama. Sto nisam kupio na 24 kn [emo_smijeh].

Takodjer molim one koji zele prodat kaba-r-a po cijeni od 15 kn, neka mimse jave na privat. Hvala

Džabe trošiš vrijeme Punto, nitko ti ovo neće gledati dok ne bude zicer, a poslije će kao i RIZ , napucavati sa 30 nazad na nekadašnjih 80 i 100 kuna.

Ono što će se desiti je da će ovaj dvojac uložiti kažu minimalno 75 a maximalno 140 miliona kuna. Za stjecanje 75%+1 dionicu. Dakle ako imamo 1 328 000 dionica, očito im je namjera podići broj dionica na 2 600 000 , jer će dio udjela preuzeti od sadašnjih većinskih dioničara. Zato je valjda i gospodin Šarić prebacio na sebe kao fizičku osobu 75 000 dionica, nije slučajno baš sad to radio.
A moguće je da će provući i putem OTC-a ili burzom te udjele.
Na izvanrednoj skupštini im ne bi prošlo da sa 75 miliona uloga dodju do 75 % dionica bez otkupa, jer su ovi te dionice plaćali i po 100 kn komad, a bio je i dokap po 100.
Po mojoj nekoj računici prosut će 65 miliona za 50 % , po 50ak kuna, povećat broj dionica duplo, i otkupiti još od postojećih najvećih dioničara cca 700 000.
Za koliko .. ?

Vjerojatno će to biti neki dogovor interni, a možda im se netko i priključi.
Oko 100 miliona će dakle uložiti, i zato i govore da su spremni ići do 140 miliona kuna, ovisno vjerojatno o tome kako se dogovore za kupnju postojećih paketa.
Po Zakonu ne mogu dokap raditi do 75% nikako, bez da prije rade do 50%, bilo to 49.99% ili 50%+1 dionica

Ni CERP čak nije uspio takve dokape izvesti na Badelu ili na RIZU, jer se to ne može.
Možda se dogovore za čitav otkup direktno sa suvlasnicima, ali to im opet nije dovoljno.
I po Worst Case scenariju to je 50 kn po dionici, sumnjam da će nakon toga sami sebi rušiti vrijednost kad će ionako morati dati javnu ponudu.
Čak mi miriše da je ovo sada bila rušena vrijednost da daju što manju ponudu kasnije.
Sve skupa ova cijena nije nikakav rizik, trebalo je skupljati sve po 16 al tko je mogao znati, osim investitora samih da će ići spašavanje.
Moguće je da ulaze da bi ju poslije preprodali , možda već imaju kupca, KABA ima dosta svojih poslovnica što je dobro za mrežu.
Podsjetimo se, tako je i KENT banka došla ovdje, uopće koja god banka dolazi barem 2.5 puta joj je isplativije ući na tržište putem kupnje neke već postojeće banke. Čak često je to i jedini način.
Na 16 kn je KABA dotakla svoje povijesno dno, a ova sad cijena iako 50 % veća od dna je i dalje jako malena u usporedbi sa nekadašnjom vrijednošću.
Ovdje nominala od 50ak kuna ne znači mnogo, kad se banke prodaju na dvije do tri nominale ako je Book jednak ili iznad.
Najbolje je sačekati dubinsko snimanje da se vidi šta je ostalo još od mesa na ovom kosturu pa onda pazariti.
Samo onda bi cijena već mogla biti 40ak kuna.
Sve ovisi .. Prije preuzimanja sigurno im neće biti u interesu da se cijena napuše iznad 50 kuna, pa ni na 50 i zato je riskantno, bit će pritisaka da ostane što niže

Zato su i samnjivali temeljni kapital, jer se očito već tada znalo. A ekipa krcala van u strahu po dvajs čunitisa.

Nikako sa 75 miliona ne mogu ubosti 75 % , nema šanse. Ne postoji Zakon koji bi sada omogućio tako nešto, to bi baš dioničari morali donijeti još jednu odluku o smanjenju , pa povećanju temeljnog kapitala.
Npr na 30 kuna, pa povećanje povećanjem broja dionica.
To nema šanse da se desi.
Druga mogućnost je ulazak sa kojih 100 miliona direkt na taj način, pa po 50 kuna.
Onda opet imamo javnu ponudu 50 kuna , i duplu cijenu od sadašnje.
Bit će zanimljivo ovih dana kad ekipa pokapira šta se ovdje dešava

Kressho, slazem se sa svime, ali ne moze to ekipa ukapirat, kada kabu ne kupuje veliki mestar i nije to objavio u medijima. Nija te ekipa jos dorasla takvim stvarima. Ja cu kupit opet malo u petak, pa slijedece ponedjeljak, pa tako polako. Ne zurim nigdje, 24 kn, je onima koni puse brendirane cigarete 1 kutija i to ide u dim u dan dva, a ja cu umjesto u kutije, radije dat obol kabi i deckima koji ce ulozit 150 milja.

New Report

Close