KABA (Karlovačka banka d.d)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KABA (Karlovačka banka d.d)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ništa se ne događa loše. Veliki dioničari dokapitalizirali po 100,00 kn, preuzimaju malu banku,a kad je tržište tako nalikvidno onda su takve anomalije uvijek prisutne

Činjenica jeste da je dionica KABE pala u nemilost nelikvidnosti na burzi, ali evo detalja dijela interview-a s proslavljenim nogometašem i ozbiljnim privrednikom Dario Šimić-em datuma 29.travnja 2011.godine, Novi List, kada je KABA bila u većim problemima nego sada

Bivši nogometaš danas uspješni poslovni čovjek Dario Šimić nakon vode, krenuo i u posao s kavom

…Osim vode, poslovna vas zajednica pamti kao ulagača u Karlovačku banku. Zašto ste prije nekoliko godina investirali u dionice te banke?

– Imao sam višak kapitala i pojavila se mogućnost da postanem dioničar Karlovačke banke. Vjerujem u taj projekt. Kroz dokapitalizaciju sam uložio 19 milijuna kuna za devet posto dionica.

Šuška se o prodaji Karlovačke banke…

– Trenutno se odvija konsolidacija poslovanja banke. Teška su vremena pogotovo za manje banke. No, najvažnije je da je banka sigurna i to je za sve nas bilo dobro ulaganje. Uložio sam kapital i očekujem povrat, a vrijeme će pokazati je li to bila dobra ili manje dobra odluka.

Eppur si muove…..

http://www.zse.hr/default.aspx?id=43040

http://zse.hr/default.aspx?id=43083

Kod KABE sve po planu, nakon uspješne dokapitalizacije po 100,00 kn od strane vlasnika, eto i uspješno provedenog pripajanja čime se osnažuje ova finacijska institucija

Da li je ovo novi nogometaš u vlasničkoj strukturi Karlovačke banke ? 🙂

http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/modric-gledao-pobjedu-nad-egiptom-da-barem-mogu-cesce-clanak-499073

"Dite materi a balun Hajduku"

kolika je tržišna kapitalizacija niska Modrić kupi cijelu banku za 3 mjeseca plaće u Realu.

Ova dionica je još jedan pokazatelj koliko je apsurdan poseban režim na zagrebačkoj burzi.Otkad je otišla iz redovnog ,prometi su nikakvi,kupnje nigdje,ako netko mora prodati prisljen je spustiti gaće do poda.

Nije mi jasno da dioničarima zagrebačke burze nije stalo da se na Zse više trguje i da su veći prometi,pa valjda bi i oni imali veću vrijednost i dividendu.

Nije valda da sustav od OMX koi su preskupo platili ne može ovoliko naloga i prometa izdržati ?!

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Uvrštenjem Kabe na redovno tržište cijena ide automatski na cijenu dokapa, tj. 100 kn. No trebali bi se forumaši dogovoriti da si 3 mjeseca međusobno preprodavaju dionice pa da ih uvrste na redovno tržište. Kaba je kupila nedavno Nava banku, dakle nema opasnosti od bankrota a cijena smiješna. Al lupat će je zato dok ode prek 100 kn.

Dobra vijest je da su konačno zatvorili potraživanja koja su imali od domaće Toplane.

kod kabe je jedini problem ako ih prisile da se spoje sa cebom što linić forsira.onda bi mali dioničari mogli kod konverzije loše proći.

inače se popravljaju i dosta su potraživanja riješili ,mislim da se i adekvatnost popravila a i dobili su jake nove dioničare iz gp pionira.

problem za trgovanje je poseban režim i to treba pod hitno rješiti.
možda bi forumaši mogli pokrenuti grupu za ukidanje posebnog režima jer nema nikakvog smisla a najviše oštećuje male dioničare.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

Mislim da neće biti povezivanja s CEBOm, već su u više navrata odbili bilo kakvu mogućnost spajanja na taj način, a ukoliko i dođe do nekakvog oblika fuzije neće to biti za sitniš. Sandi Šola i ekipa su već do sada kapitalizacijom po sto kuna pokazali da ne žele davati banku za sitniš…a sada je situacija puno bolja od pred godinu dana

Sve 5 a cijena pada. Nevjerojatno. Nisam stigao pokupiti onu 2stoticu, prebrzo je zblendalo a čekao sam u zasjedi.[emo_mrgud]

New Report

Close