@plejboj
Prije je postojala uzrečica dokapitiliziram te po nominali.
Sad postaje dokapitaliziram te izderivirano. Sad se listaju knjige, što to znači izderivirana dokapitalizacija.
A ŠTO TO ZNAČI – SKIDANJE S ASKA SVEGA ŠTA SE POJAVI i postavljanje lažnih naloga na BID 5 kn ispred svih da se sruši cijena barem malo , te onih velikih na ASK ali na sigurnu udaljenost da se blokira jak rast ??
E pa to neš naći u knjigama, zato bolje kupuj i šuti [wink]
Mene zanima, znaš li ti šta su je to hibridni kapital i koliko on košta banku?
[/quote]
A znaš li ti koliko ti koštaš Banku ako dokapitaliziraš po 100 kn ?
50 % na iznos koji upišeš
[wink]
Nego, ovaku blokadu rasta još nisam vidio… Da povučemo ili, šta predlažete dioničari moji najdraži ??
Čujem da ima još mnogo njih koji ju žele na ovim razinama a dionica sve manje i manje, sve je prešlo u ruke Čvrstih, možda još koja hiljadarka i to je to do 100 kn [thumbsup]
KADA se proda ovih 1000 dionica do 93 kn ovaj nalog će nestati samo tako, kada se proda ono što stoji dalje, nestat će i drugi nalog, i tako redom … I to svi znamo…
Ali nitko nema petlje potegnuti, nitko nema love da sada dalje kupuje… Jer svi mislimo da ovi doista žele prodati šta drže naloge, a oni se samo igraju sa nama [wink]
Ekipica prodaje KABa-r-a po cijenama iz krize i to još par tjedana pred preuzimanje Banke, a što je vidljivo po posljednjoj novosti na zse i dokapu – da se Banka sređuje za take over.
Podsjetimo se – u PEAK-u je cijena bila 350 do 400 kn po dionici
Današnja je cijena tek mjerljiva sa onom tijekom dna recesije , malo nešto iznad nje [wink]
S ovih soma komada ne prodajem već vas cijedim van – naime smatram da plašljivci nisu dobri za tečaj pa bolje da što prije prodate svoje udjele da cijena može dalje prema 100
Ili odustanite od ovako jeftine prodaje i postavite se barem na 99
Ako moj nalog od 1000 kom bude ovdje prvi danas ja ću ga povući isto na 99 [wink]
Mene zanima, znaš li ti šta su je to hibridni kapital i koliko on košta banku?
[/quote]
JEL TI MISLIŠ DA JE SLUČAJNO TO ŠTA SU PODIGLI JAMSTVENI KAPITAL ZA 26 MILIONA KUNA TAKO NAJEDNOM, USRED LJETA KADA SVI IDU NA GODIŠNIJI ??
Mister, Karlovačku Banku je već razmatrala jedna velika domaća Banka za preuzimanje, a i EBRD sa jednom stranom Bankom. Jedini razlog kako je tada pisalo u medijima bio je :
"Navodno je za ulazak u tu banku zainteresiran EBRD i još jedna veća domaća banka. Banka ima problem sa stopom adekvatnosti."
Trebalo bi vidjeti koliko je ovih 25 miliona kuna diglo postotak jamstvenog kapitala i lijepo izračunati da li su sada "dovoljno adekvatni" za taj postupak.
Meni se čini da je neka fuzija ili preuzimanje toliko blizu da ga mogu osjetiti [cool]
POVEĆANJE ADEKVATNOSTI BANKE USRED OVE VRELINE LJETA BEZ RAZLOGA ?
Daj, nemojte me palit [wink]
Ovdje doista vlada pravo istiskivanje. Ajde bar mi je drago da istiskivač mora plaćati premiju od 15 % zbog mojih napisa i djelovanja, a ne da po 80 tjera male van a zna da cijena ide preko 100 već ovaj ili idući tjedan [wink]
Skriveni nalog na kupnji 227 X možda 10 = 2270 komada na 89 kn
X 8 koliko sam skužio ali da, da je tu nema sumnje više, već sam ga dvaputa testirao i popušio 35 dionica koje sad moram platiti kunu više [wink]
Ovaj na 900 ne prodaje na ASKU, to je frend moj koji ne može smisliti da je cijena tako otišla dok je još bio u DDJH i sada stišće male.
Ide ovo preko 106 kn do kraja tjedna, izgleda da se nešto ozbiljno sprema kad nigdje ni slova u medijima o povećanju adekvatnosti banke usred ljeta čovječe, to prvi put čujem u praksi da neka Banka to radi u ljetu…
Neke se stvari jednostavno odlažu za jesen ako nisu hića- DAKLE IDE PRODAJA KABA-e ili FUZIJA napokon, bit će raspašoj ovdje kroz koji dan.
Pa dobro, ode li ti više na taj GO?
Ili roditelji nisu dali dovoljno lovice, pa da se izvuče još koja tisućica [sad] …
Skriveni nalog na kupnji 227 X možda 10 = 2270 komada na 89 kn
Kako se zna da je skriveni? Hvala!
Tako što se prati pojavljivanje naloga. Konkretno čim je skinuto 15 kom automatski se pojavi nova prodaja 227. Ako pogledaš zbroj prošlih naloga vidjećeš pojavljivanje 227 samo razvijene u par kupnji, sretno sa računanjem.