bio dokap siguran il ne treba imati na umu da je 15.10. jako daleko, pogotovo u trejderskom kalendaru.
a da nešto tu smrdi vidi se iz samog produljenja roka.
Gnjevni da si bolje pročitao izvješće shvatio bi da nema "..bio dokap ili ne.." već DOKAP – JE.
15.10. je zadnji dan za upis dionica – dakle – ZADNJI DAN ILI TI KRAJ DOKAP.
To znači da DOKAPITALIZACIJA NIJE ODGOĐENA NA 15.10. VEĆ TOGA DANA ONA ZAVRŠAVA LJUDI MOJI
[wink]
E sad, po nalozima koji tišću male van očito je da u Banci trenutno još ne žele da ih postojeći dioničari dokapitaliziraju …
A to u prijevodu znači da već imaju lovu .
A ako je jedna banka toliko bogata da može nabaviti 40 miliona kuna za dokap bez pomoći svojih udjelničara čemu dokap uopće ??
Prema tome stvar je očita – BANKA ima STRATEŠKOG PARTNERA očito, jer ko bi im drugi dao 40 miliona kuna za ništa ??
Prema tome kada vijest o strateškom partneru izbije u novine cijena će poletjeti prema gore u roku keks, prema 120 do 140 kuna prema mojim procjenama..
I tu će vas čekati čitav novi naraštaj kupnje kao što se DDJH uvaljuje po 60ak kn već tjednima praktički [wink]
REZIME SVEGA – PRODAJA KABA-r-a na 90 kn i ispod je isto kao prodaja DDJH po 40 kn i ispod
Ajde pitajte na DDJH forumu hoće li vam prodati svoj DDJH po 40 … [wink]
Plejboj mogu ti samo čestitati.
Mjesecima pišem na ovoj temi o tome kako glavni gazde manipuliraju cijenom i informacijama.
Hvala stari, manipuilacija cijenom je očito jer oni znaju :
A – Da mi mali dioničari nemamo dovoljno keša da poskidamo njihove velike naloge
B – Jer nitko od nas manjih dioničara nema toliko dionica da isturi po par paketa od 1000, 2000 kom na prodaju
DOKAZ – jučer kada im je netko poskidao njihov paket na 87 kuna brzo su utekli na 95 kn i povukli sve ranije brane cijeni
Kada se tržište malo primirilo izišao je onaj drukerski članak u LIDER-u te niz krivih interpretacija ovdje toga članka da je DOKAP odgođen – a danas svi vidimo da nije, već da je odluka donešena.
Taj druk formuša + članak su srušili cijenu ali je samo par naivaca očerupano , jer je jako mala količina prošla
Iz solidarnosti nisam držao naloge na ASK već pisao ovdje šta se dešava da spriječim daljnju obmanu
Konačno – pritisak će i dalje biti jak jer sve šta Banka bude mogla otkupiti ispod 120 kn otkupit će samo tako, a posebno ispod cijene dokapa – 100 kn
Cilj im je očito skupiti što veći broj dionica jer će po prodaji Banke imati i veću zaradu onda.
Očito je da neće KABA biti prodana ili pripojena nekoj stranoj banci za samo 100 kn po dionici
[wink]
OVDJE SI TREBAMO POSTAVITI PITANJE –
Tko je danas kupovao 4000 dionica KABA-r-a, koja je još donedavno bila u posebnom režimu , a novine pišu o njenoj propasti , 110 miliona duga , a forumaši i mediji čak i lažno prikazuju produljenje roka dokapa kao odgodu i nikakav demantij iz KABA-e ? ?
Mislim da je jasno kao beo dan ljudi moji, da KABA jede samu sebe , ali na vaš račun [thumbsup]
Dokaz još jedan – ako ovo čitaju danas će se strpiti sa daljnjim skidanjem, a do sada su poskidali sve na 89 jer su se strtali da netko njih ne skine
Konačno šta dioničari mogu napraviti ?
Ništa, jednostavno ne prodavati, i lijepo čekati da se bankarčići malo zalete pa postave tu branu na 80ak kuna prije nove navale BID-a i onda im poskidati njihove dionice s 30 % popusta
Jesi li svjestan da zbog ovakvih provala ljudi gube novce na burzi , a poslije si nikome ni kriv ni dužan ?
[/quote]
priznaj da si sad ispao glup nakon što si pročitao izviještaj sa skupštine i vidio da sve šta sam izjavio je istina…
[/quote]
I … da čujem .. Jesi li se već iščlanio sa ovog foruma il skladaš novo ime s obzirom da ti je ovo postalo neupotrebljivo ?
[wink]
Jesi li svjestan da zbog ovakvih provala ljudi gube novce na burzi , a poslije si nikome ni kriv ni dužan ?
[/quote]
priznaj da si sad ispao glup nakon što si pročitao izviještaj sa skupštine i vidio da sve šta sam izjavio je istina…
[/quote]
I … da čujem .. Jesi li se već iščlanio sa ovog foruma il skladaš novo ime s obzirom da ti je ovo postalo neupotrebljivo ?
[wink]
[/quote]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/dwKahNi5tcyLooj0YHY0bw==.pdf
tu sam ja, sam nemam vremena ko ti visit na forumu cijeli dan…
evo ti poziv za skupštinu pa sam zaključi jel odgođena ili nije…ad.7. članak 3.
ali sam znaj da sam ja na tvojoj strani i unaprijed prihvačam tvoju ispriku
[/quote]
[/quote]
[wink]
[/quote]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/dwKahNi5tcyLooj0YHY0bw==.pdf
tu sam ja, sam nemam vremena ko ti visit na forumu cijeli dan…
evo ti poziv za skupštinu pa sam zaključi jel odgođena ili nije…ad.7. članak 3.
ali sam znaj da sam ja na tvojoj strani i unaprijed prihvačam tvoju ispriku
[/quote]
Vidim i dalje se brukaš … Sad si kao već na mojoj strani a maloprije si me nazivao "glupim" ? Ili sam krivo pročitao ??
EVO SAD DA TI LIJEPO OBJASNIM JOŠ JEDNOM TORCIDA MAN 😉 –
Dokapitalizacija nije odgođena već je produljen rok upisa novih dionica. Jel razumiješ uopće razliku ili da nacrtam to pa okačim ovdje PDF ?
Ekipo sutra idem na godišnji pa da vam objasnim šta vas čeka na KABA-r-a prije toga :
Rast. I samo rast [wink]
A ako ne budete pazarili moguć je i manji pad, do min 78 , 79 kn jako male količine , 80ak možda par stotina, i 82 – 86, 87 nešto više.
Normalno u slučaju takve korekcije guranjem jakih naloga na ASK-u svi ćemo se počerupati jer priča o KABA-i je sada već preplavila grad i uključuju se novi igrači – brokerčići [wink]
Dakle , posljednji dokup na KABA-i , ako dodje do njega bit će dobar meč za gledanje , sudjelovanje i učenje kako se ulaže na ZSE
Kada se odluka o dokapu upiše u Sudski registar oficijelni ulagači će dobiti zeleno svijetlo, što znači da će Banka povući svoje naloge za istiskivanje malenih i cijena preći 103 kn
Sudreg, pravosudje, pa pratite svaki dan, službena potvrda u pravilu uvijek pogura cijenu 10 do 20 % , više od toga već ovisi o kvaliteti vijesti.
Dokap KABA-e na 100 kn nije neka posebna vijest, ali ukazuje na to šta se očekuje u skoroj budućnosti.
Akvizicija Banke od strane neke strane korporacije koja želi ući na naše tržište i varati ljude bolje i žešće nego to čine naši bankari (primjer HYPO navlakači na nepovoljne kredite i skupe provizije) ili pak joint-venture
100 ili 150 kn po dionici njima će biti potpuno svejedno za dozvolu koju će dobiti , a Upravi KABA-e tih 50 kn po dionici itekako znači, s obzirom kako su se nakrcali njima
[wink]
Pa znaš li koliko se plaća premija kod preuzimanja banaka? 5 do 10 puta je cijena veća od zadnje cijene na burzi..o kakvih ti 150 kn pričaš. Ne bi se ja zahebavao da očekujem samo 150 kn. [sad]
Pa znaš li koliko se plaća premija kod preuzimanja banaka? 5 do 10 puta je cijena veća od zadnje cijene na burzi..o kakvih ti 150 kn pričaš. Ne bi se ja zahebavao da očekujem samo 150 kn. [sad]
Lojtra ja samo pišem ovdje u nekim razumnim okvirima koliko možemo očekivati, isto tako i kad kažem da će slijedeći nivo biti 120 mislim da je to minimum, ne srednja vrijednost ili maximum, već novo dno.
150 je meni dovoljno, a oni ako dobiju više i vi dioničari sa njima, samo naprijed, nemam ništa protiv čak dapače, bilo bi mi drago [thumbsup]
Kada pak kažem minimum to je nešto što smatram zicerom. Ima i mnogih drugih dionica koje bi mogle tako porasti uskoro – cca 25 % , ali na njima ne pišem jer smatram da bi isto tako mogle i pasti ili u najmanju ruku stagnirati.
A ima i onih napumpanih koje će teško gore ali i one bi čak mogle.
Nekada dionica koja po svemu naginje ispumpavanju nastavi rasti zbog gluposti mase i gramzive psihe navlakača, ali rast takvih dionica i rast jedne KABA-e koji je temeljen na realnim činjenicama nije za uspoređivanje.
Zato ću zaključiti – Lojtra u pravu si ali ostanimo za početak pri 120 prema 150 pa ćemo lako dalje [cool]
Ipak je kriza prijatelju [wink]
Prije je postojala uzrečica dokapitiliziram te po nominali.
Sad postaje dokapitaliziram te izderivirano. Sad se listaju knjige, što to znači izderivirana dokapitalizacija.
Škvadra i dalje ne vidi obavijest na burzi , ovo je prejako [lol] [lol]
Mene zanima, znaš li ti šta su je to hibridni kapital i koliko on košta banku?