KABA (Karlovačka banka d.d)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KABA (Karlovačka banka d.d)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pardon, potrošio sam sve ocjene na Fotija… [lol]

@fotije, tržište te demantira…odoh na zasluženo pivo…
LP

@temidar
, ne kužiš, ovo sve sa izvješćem je bilo namjerno da se štopa cijena. A to što je nejasno, tako je sa svim izvješćima u HR. Možda se iza svega upravo skriva velika dobit, zašto se nebi tako gledalo. [thumbsup]

Odavno nisam čula ovakav biser. Uistinu nisam.
Čini mi se da nemate baš puno uvida tj. znanja o računovodstveno-financijskim stavkama=pokazateljima i što oni kao takvi znače odnosno predstavljaju.

Nadalje, spominje se danas HNB je "naredio" da se rezerviraju potraživanja.
Nema tu naredbe, to je zakonsko-regulatorni okvir, u primjeni u EU davno kod nas odnedavno.
Za sve one koji žele znati više http://www.hnb.hr/propisi/zakoni-htm-pdf/h-zakon-o-kreditnim-institucijama-10-2008.pdf.

A pogotovo preporučujem http://www.hnb.hr/propisi/odluke-nadzor-kontrola/odluke-zoki-veljaca-2010/h-odluka-o-adekvatnosti-jamstvenoga-kapitala-ki.pdf

A onda malo razmišljajte o brojkama.

Basel II je u primjeni kod nas, HNB zapravo žudi da je u punoj primjeni. Velika borba u EU vodi se oko Basela III.
Malo istražite web, čitajte. I ako uspijete povezati regulatorni okvir i brojke, možda ste na dobrom putu da izađete iz krize neupućenosti.

Banke, pogotovo velike mogu zamaskirati izvješća, jer imaju majke preko granice. Ove male nemaju, ionako su na udaru HNB-a da ne uzimaju ionako mali kolačić tržišta koji je ispod 1%

Banke općenito su klasa za sebe, kao i njihov rejting i stvarno stanje.

ma koliko se neki trudili da ne bude i ma koliko se neki nadali da će kupiti jeftinije, kaba će najmanje na 100!

Šta se mene tiče, more i na 600… i to već danas. Uopšte me ne zanimaju akcije propalih banaka, nego mi na nerve idu neki pametnjakovići koji izvrću celu priču naopačke pored toliko javno dostupnih dokaza. No, izgleda da je najteže priznati sopstvene pogreške, a to ukazuje na ozbiljan problem u glavama… Jer očito je da su se mnogi zahebali i popušili, no to je berza i treba nastaviti dalje živeti i ulagati pare…

Ipak, uvek ostane nada da će pametniji među njima nešta da nauče za budućnost.
[/quote]

vidim, što te nešto manje zanima, to o tome sve više pišeš…pa dobar si…ne znaš ni lagati…
kaži ti nama šta si kupio da ti mi tamo nešto lepo napišemo, ima u dva dana da ode dvesta posto gore, pa da vidiš kako se piše, kako se druka, a i da vidiš šta su prijatelji i kako se to prijateljski radi. [cool]

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Imam informaciju iz prve ruke da se banka uspijela riješiti dobrog dijela nekretnina na kojima je imala založno pravo i zbog kojih je morala imati visoke rezervacije. Nešto se kreće, bit će zanimljivi revidirani podaci o poslovanju.

Imam informaciju iz prve ruke da se banka uspijela riješiti dobrog dijela nekretnina na kojima je imala založno pravo i zbog kojih je morala imati visoke rezervacije. Nešto se kreće, bit će zanimljivi revidirani podaci o poslovanju.

Kada ide u redovan režim?

Srdačan pozdrav

@temidar
, ne kužiš, ovo sve sa izvješćem je bilo namjerno da se štopa cijena. A to što je nejasno, tako je sa svim izvješćima u HR. Možda se iza svega upravo skriva velika dobit, zašto se nebi tako gledalo. [thumbsup]

Odavno nisam čula ovakav biser. Uistinu nisam.
Čini mi se da nemate baš puno uvida tj. znanja o računovodstveno-financijskim stavkama=pokazateljima i što oni kao takvi znače odnosno predstavljaju.

Nadalje, spominje se danas HNB je "naredio" da se rezerviraju potraživanja.
Nema tu naredbe, to je zakonsko-regulatorni okvir, u primjeni u EU davno kod nas odnedavno.
Za sve one koji žele znati više http://www.hnb.hr/propisi/zakoni-htm-pdf/h-zakon-o-kreditnim-institucijama-10-2008.pdf.

A pogotovo preporučujem http://www.hnb.hr/propisi/odluke-nadzor-kontrola/odluke-zoki-veljaca-2010/h-odluka-o-adekvatnosti-jamstvenoga-kapitala-ki.pdf

A onda malo razmišljajte o brojkama.

Basel II je u primjeni kod nas, HNB zapravo žudi da je u punoj primjeni. Velika borba u EU vodi se oko Basela III.
Malo istražite web, čitajte. I ako uspijete povezati regulatorni okvir i brojke, možda ste na dobrom putu da izađete iz krize neupućenosti.

Banke, pogotovo velike mogu zamaskirati izvješća, jer imaju majke preko granice. Ove male nemaju, ionako su na udaru HNB-a da ne uzimaju ionako mali kolačić tržišta koji je ispod 1%

Banke općenito su klasa za sebe, kao i njihov rejting i stvarno stanje.
[/quote]

Sam ti pusti nas da kupujemo a ti lijepo gledaj kako cijena i dalje raste, iz dana u dan, sve dok ne dođe do 150 … Onda mozda kupis i sama nesto na korekciji oko 130
[wink]

Kressho

Kada ide u redovan režim?

Srdačan pozdrav

Slijedeci ponedjeljak mislim

nema akcije ovdje, čekaju se nove vijesti o preuzimanju???

ma kakav cash-r-a, 100% in

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Male-banke-veliki-gubici?homesrclink=carousel

Neka samo ispegla bilancu pod budnim okom HNB-a. Dobro će doći kod prodaje.
All star je vjerojatno sve nervozniji.

U Karlovcu kola priča da je uz OTP banku za kupnju KABE zainteresirana i Splitska banka. Nešto više o tome nisam uspio saznati.

a priča se priča, nešto će i biti od priče, ali nitko ne kupuje, i velike brane na 90 kn, neznam čemu služe?

ma kakav cash-r-a, 100% in

New Report

Close