Vjerovao sam da ću nakon dionica kaštelanskih staklenika, po dobroj cijeni, prvo prodati dionice finvesta, pa tek onda dionice karlovačke banke…i još sam vjerovao da će postotak zarade biti veći na finvestu nego na karlovačkoj, kad ono, možda ću, uz dobru zaradu, čak i prije kaštelanskih prodati karlovačku[lol]
Ovo bi moglo dobro završiti za dioničare!
Nemojte pretjerivati, svaka ponuda od 150 do 200 kn po dionicije dobra!
…nakon gubitka od 83 mil kn i uz adekvatnost kapitala 7,90%. mislim da vrijeme lagano curi….
Odakle podaci o gubitku??? Može izvor kolega.
http://www.hnb.hr/supervizija/pokazatelji/nerevidirani/h-nerevidirani-pokazatelji-31-12-10.xls
Evo kolega, ne znam šta će i kako će, al ne verujem da će cena za ovo nebu pod oblake…
http://www.poslovni.hr/vijesti/sgsplitska-i-otp-banka-zainteresirane-za-karlovacku-175446.aspx
ima još zainteresiranih!
Samo naprijed, u vremena dok je Kaba bila 360-400 kn išla su preuzimanja puta 5 ( u Hrvatskoj) i čak puta 10 u Srbiji. Što će reći da se onda desilo preuzimanje dionica bi bila po 2000 kn.
Naravno sad su drukčija vremena ali 2000 i 200 kn je ipak prevelika razlika. Ja ispod 600 kn sigurno neću dati. Naravno da imam novce za dokup sad bih šutio…
Po mojem pojednostavljenom računu, BVpS je trenutno 82,2 kn.
(192.922.713+1.273.297-83.206.000) / 1.350.000 = 82,22
Sumnjam da će dokapitalizacija/prodaja ići ispod knjigovodstvene vrijednosti (BVpS=1). Doduše, moglo bi se dogoditi da jednostavno uzme dodatni dopunski kapital i onda propada cijela špekulacija. Treba vidjeti koliko ima mjesta za to i da li bi mu ga itko dao.
[lol] [lol] [lol] [lol]
[lol] [lol] [lol] [lol]
Ako se ovde izvuče 150 po akciji, smatrat ću to visokom cenom, a vidi mi se da cena najverovatnije neće preći book i po…
Jedino će kolega Merdevinar dobiti najmanje 6-7 bookova…. jer Šola sigurno neće dati ispod te cene… [lol]