Da li netko može komentirati jučer u dnevnom tisku a danas u limun.hr najavu vjerojatnog ulaska EBRD-a u vlasničku strukturu KABE. Što bi to moglo značiti za nas vlasnike dionica KABE ?
Znači, naše male banke mogu do kapitala samo se većinski moraju odreći suvereniteta barem dijelom. E sada da vidimo tko je upravljan pameću a tko sujetom.
Da li netko može komentirati jučer u dnevnom tisku a danas u limun.hr najavu vjerojatnog ulaska EBRD-a u vlasničku strukturu KABE. Što bi to moglo značiti za nas vlasnike dionica KABE ?
Znači, naše male banke mogu do kapitala samo se većinski moraju odreći suvereniteta barem dijelom. E sada da vidimo tko je upravljan pameću a tko sujetom.
[/quote]
Ili još bolje, tko prvi djevojci njegova đevojka.
Ovakvi događaji oko ulaska EBRD-a u bilo koju investiciju u bankama ili drugim poduzećima, u pravilu
su pozitivna stvar za sigurnost, ali mali su uvijek bili isključeni iz takvih aranžmana dokapitalizacije.
Koliko se sjećam, mislim da je i Šola proveo takvu mogućnost.
Ovakvi događaji oko ulaska EBRD-a u bilo koju investiciju u bankama ili drugim poduzećima, u pravilu
su pozitivna stvar za sigurnost, ali mali su uvijek bili isključeni iz takvih aranžmana dokapitalizacije.
jasno da mali ne učestvuju. pa imaš brate po 65 kn kupi na dokapitalizaciji će biti skuplje.
O, da Šola je proveo 2006. dokapitalizaciju banke privatnom ponudom uz isključenje prava određenih dioničara.
Ulazak EBRD je po mom mišljenju je odlična stvar za nas male dioničare. Poslovanje bi moglo postati transparentnije i bolje.
na skupštini 2009, isključenje prava prvenstva na rok od 5 godina, ali da je sad bagatela, je
na skupštini 2009, isključenje prava prvenstva na rok od 5 godina, ali da je sad bagatela, je
[/quote]
Dokapitalizacija (sportska) je izglasana 12.09.2006. i provedena iste godine.
2009 izmjenjen je statut banke kojom se omogućuje dokapitalizacije u kojoj bi EBRD mogao sudjelovati.
Dokapitalizacija (sportska) je izglasana 12.09.2006. i provedena iste godine.
2009 izmjenjen je statut banke kojom se omogućuje dokapitalizacije u kojoj bi EBRD mogao sudjelovati.
[/quote]
O tome vam je jucer pisalo u Jutarnjem.Cudno kako nitko nije to prenio.
Osobno iskustvo s bankom je jako loše. Postali su elitistička banka koja nevoli male male klijente. Čini mi se da su s takvom politikom na putu propasti. Osobno, nikad nebih uložio u ovu dionicu.
Kakve veze imaju tvoje emocije sa dionicom kabe? Najgore stvari su simpatije ili antipatije prema dionici.
[/quote]
Osobno nikad ne ulazim u dionice tvrtki s kojima imam priliku poslovati i stekao loše iskustvo. Možeš to nazavti osjećajima, ja to smatram informacijom iz prve ruke.
Svako se češe tamo gdje da svrbi, tako se i ja češem oko KABE u kojoj imam podosta dionica. KABU sam kupovao još prije krize ali i prošle godine. Malo sam si dao truda na Googlu da saznam nešto više o zadnjem velikom dioničaru Guerrero Delvlahovich Jaime Ivan. Isti je danas treći dioničar KABE sa 114.514 ili 8,551%. Za istog sam utvrdio da ima dvostruko dežavljanstvo i to Čileansko i naše. Guerrero je konj iz štale poznate obitelji pok. Andronika Lukšića. Za Andronika Lukšića je obavljao "prljave" poslove. Isti ga je instalirao na mjesto direktora Karlovačke pivovare, već tada je počeo kupovati dionice Kabe. U međuvremenu se bavio i nekim poslićima sa prvim HDZ-eovim uhapšenim ministrom Herakom oko golf igrališta. Kasnije je bio u dilu sa bjeguncem Ivanom Radoševićem koji je prije bijega u Njemačku uspio srediti "Zagrepčanku", "Krmu" i Tvor. autobusa u Zagrebu, nedostupan je našim sudovima u Vukovaru, Vinkovcima i Zagrebu jer vidi ćuda i on ima dvojno državljanstvo Njemačko i naše. Uglavnom gdje god se pojavi Guerrero stvari se počinju ubrzano razvijati, uglavnom ponaša se kao muha koja točni i nepogrešivo pronalazi "dobar drek" na koji slijeće. Ubrzo odlazi a na tome mjestu trava više ne raste. Treba otvoriti četvore oči i uši da nam nešto u ovom njegovom dilu u i oko KABE ne pobjegne. Ja računam da bi mogo pogodim li pravi trenutak izvaditi uloženo u KABU ali i nešto zaraditi.