Jurčić: Zadnji je čas za industrijsku politiku (članak Mirele Klanac objavljen 26.2.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Jurčić: Zadnji je čas za industrijsku politiku (članak Mirele Klanac objavljen 26.2.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

u svakom slučaju. Jer ako je to isplativo strancima, isplativo je
svima. Nema to veze sa zemljom porijekla (osim ako je dotična
diktatura).

trader, usudio bih se stidljivo napomenuti jer se sličnim stvarima (nažalost ili na sreću) bavim već dugo vremena:

lako bi nama bilo kada bismo samo sjeli, odlučili što je najisplativije, i onda krenuli tim putem. realan svijet kaže da se može postići ono što je u okviru vlastitih mogućnosti.

a ne postoje primjeri zemalja ili regija koje su do visoke tehnologije došli nekom salonskom odlukom, riječ je o evoluciji – koja opet može biti ubrzana pametnim mjerama stratega, ali ne može biti preskočena.

još bih se usudio reći: stepenica k visokim tehnologijama su niske tehnologije, evolucija je majstorstvo u niskim, pa onda prelazak u više i više… a mi smo hotimice urušili tu stepenicu, pa nam je preostala prodaja suvenira i rasprodaja preostalog vrijednog zemljišta. taj film možete gledati svaki dan, ne treba mu puno elaboriranja.[smiley6]

Čini mi se kako Jurčić nije čovjek za upotrebu.Program mu je natopljen socijalizmom,on bi kapital umrežio u samoupravne sporazume i dogovore i vodio ga diljem teritorija.Kapital nema takovu imanenciju.

on bi kapital umrežio u samoupravne sporazume i dogovore i vodio ga diljem teritorija.

Nisam tako nešto uočio. Možeš li to malo objasniti?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

ovi nabili dobar tempo u kampanji.
Vaš link
Vaš link

jedino im taj naziv “Gospodarskim rastom do boljeg života” malo ojadan 🙂

ne znam što ostale stranke čekaju.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

”. “SDP ostaje pri stavu da porezno …“Protiv našeg poreza su špekulanti s burze”.

Špekulanti svih zemalja – ujedinite se !

[color=black][/color]

ne znam što ostale stranke čekaju.

Ostale stranke nisu spremne da budu predvodnici rasprava o gospodarskim temama. Zato čekaju reakcije javnosti poput “Špekulanti svih zemalja – ujedinite se!” kako bi kriticizmom napali Ljubine prijedloge. A ono što javnost kaže da je OK, ostali će prisvojiti sebi u stilu “To je ionako oduvijek bilo sastavni dio našeg programa”. U večernjem od 8.3. je izašao zanimljiv članak “Je li se Jurčić preračunao?” 40.000 špekulanata nasuprot 2.000.000 siromašnih… Iskreno, ni ja do prije par dana nisam razumio Ljubine poteze. [smiley2]

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Poštovani,
Podsjetit ću Vas da smo 45 g. živili u sistemu u kojem su špekulanti bili “narodni neprijatelji”. Znamo kako je ta ekonomija skončala. Sada kampanja “udri po špekulantima” opet ide u tom pravcu. Pa neće valjda opet komitet suditi tko je investitor a tko špekulant. To su samo dva naziva za jedno teisto-ulagače koji financiraju ukupnu ekonomiju !
Iako mislim da ovo nije mjesto za vašu agitaciju, ipak mi je drago da moju parolu nazivate reakcijom javnosti.
Homer Simpson je u USA anketom proglašen za najpoželjnijeg predsjednika. Toliko o Vox populi.

[color=black][/color]

Evo još dva nova članka: “SDP Jurčićeve govore počeo stavljati na popularni YouTube”, Jutarnji list 9.3., strana 7. i “SDP: Jača država, HDZ: Više tržišta”, Večernji list 9.3., strana 6.

Predizborna kampanja je postala interesantna iako je još uvijek daleko do izbora. U članku “Jurčić: Politika je sad više okrenuta ’45., a ne 2025.”, Večernji list 10.3., strane 40. i 41. je iznesena namjera SDP-a da oporezivanjem kapitalne dobiti povećaju proračunske prihode za 3 do 5 milijardi kuna. SDP namjerava povećati izdatke u zdravstvo, obrazovanje, mirovine i zaštitu okoliša, u svakom segmentu najmanje za 2 milijarde kuna. Najavljuje povećanje minimalne neto plaće zaposlenika na 2.200 HRK što je gotovo cijeli iznos koji traži SSSH: 2.400 HRK ili 50% prosječne plaće u Hrvatskoj. Jurčić nije bez kritičara. Tako je Velimir Šonje u članku “Prezaduženost je mit desetljeća”, Jutarnji list 10.3., strana 28., istaknuo da u porezu na kapitalne dobitke nikada nije vidio neku dublju ekonomsku logiku, nego samo izraz stalne državne težnje za prikupljanjem više poreza.

Pitanje emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića: Vjerujete li u predizborna obećanja Ljube Jurčića i SDP-a? 75% DA 25% NE

Pitanje emisije “Nedjeljom u dva” Aleksandra Stankovića: Vjerujete li u predizborna obećanja Ljube Jurčića i SDP-a? 75% DA 25% NE

E, moj Martine… zadužilo tebe da agitiraš pa si savjesno napunio ove stranice, pravi odlikaš.
A “radno zavisno stanovništvo” je bilo zaduženo za glasanje kod Stankovića, pohrlili radnici da potroše na telefonske impulse po posebnoj tarifi. Aca zaslužio pohvalu od Željke a možda je i Ivica gledao iz kreveta ?!

Srdačan pozdrav uz pjesmu “Još Hrvatska ni propala, pa onda valjda neće ni sada…”

[color=black][/color]

koliko god se akademska diskusija o tome “treba li više državnog upliva u ekonomiju ili ne” činila principijelno značajnom, u praksi oko tog pitanja nema ama baš nikakvih dvojbi.

naime, svi trenutno aktivni političari u rh smatraju da im je država neophodno sredstvo za izvlačenje novca od uspješnih poduzetnika.

činjenica da time režu granu na kojoj sjede ne zanima ih nimalo. oni žive iz dana u dan i nikom nije ljepše neg’ je njim.

stilska razlika: sdp pravi bezbrojne komitete koji služe za pranje i prelijevanje novca; hdz pravi ortačke skupine koje iste aktivnosti provode na crno – za nas obične građane (čitaj one koje nisu umreženi u nezakonite skupine) ne predstavlja ništa[smiley3]

New Report

Close