Jovanović tuži Mamića zbog diskriminacije

Naslovnica Forum Komentari članaka Jovanović tuži Mamića zbog diskriminacije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Odluka Ustavnog suda o ukidanju Kurikuluma zdravstvenog odgoja poraz je koncepcije koju su zagovarali ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i Aleksandar Štulhofer i oni bi trebali podnijeti ostavke, izjavio je u srijedu u telefonskoj izjavi za Hinu predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

“To je poraz koncepcije koju su zagovarali Štulhofer i Jovanović i trebali bi dati ostavke”, istaknuo je Čičak.

“U svijetu politički i moralno odgovorne osobe na takve poteze Ustavnog suda daju ostavku jer se radilo o stvari koja je potpuno uznemirila političku scenu u Hrvatskoj”, rekao je on.

Ustavni sud pokrenuo je postupak za ocjenu ustavnosti i ukinuo Kurikulum zdravstvenog odgoja koji je stupio na snagu u veljači te odredio da će se do donošenja novog kurikuluma, usklađenog s ustavnim zahtjevima, predavati sadržaji zdravstvenog odgoja prema programu koji se provodio do početka ove školske godine.

Postupak za ocjenu ustavnosti Ustavni sud pokrenuo je na zahtjev udruga Grozd i Reforma, HSP-a 1861 i građana koji su zatražili ukidanje odluke ministra Željka Jovanovića o uvođenju kurikuluma.

Iako je sporan tek njegov 4. modul koji obrađuje teme o spolnoj i rodnoj ravnopravnosti te spolno odgovornom ponašanju Ustavni je sud ukinuo cijeli Kurikulum jer se “ustavnopravno sporne točke” odnose na cijeli dokument.

Po riječima suca izvjestitelja Mate Arlovića država je nove nastavne sadržaje trebala uskladiti sa slobodom roditelja na odgoj djece.

A tko će napokon tužiti Jovanovića zbog diskriminacije na nacionalnoj , političkoj , kulturnoj ,odgojnoj , vjerskoj , spolnoj pripadnosti…?

.

New Report

Close