Jovanović: ‘Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut, ostavku neću dati’

Naslovnica Forum Komentari članaka Jovanović: ‘Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut, ostavku neću dati’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Super spin.

Koje manipulacije. Da, ukinut je. Ne kao predmet, nego kao ovakav predmet kakvog gura Jovanović i njegova klika. Ustavni sud je poništio i sadržaj jasnim naglašavanjem (na nekoliko mjesta u odluci!) da roditelji imaju pravo na odgoj djeteta u skladu s vlastitim svjetonazorima i da se to mora imati na umu i u državnom obrazovnom sustavu. Evo i cijele odluke, pa provjerite:

http://www.vecernji.hr/vijesti/ovo-je-odluka-ustavnog-suda-zdravstvenom-odgoju-clanak-557690

Po Jovanovića je još gore što je još izravnije napisano da je procedura provedena potpuno nelegalno, odnosno da se svjesno kršio zakon. Ne može se vaditi da nije znao, jer su ih upozoravali na to, ali su se oni bahato sprdali s time. Zato bi za ovo isti čas trebao podnijeti ostavku, zajedno s još bahatijim kolegom iz Agencije za obrazovanje!

A i ovo je zanimljivo:

“– Ali ja vam kažem da kurikulum vjeronauka, biologije, sociologije također nije bio objavljen na vrijeme – rekao je Jovanović pitajući se znači li to da i te predmete treba ukinuti.”

Dakle, on se hvali da je istu stvar napravio s još nekoliko predmeta?! Naravno, “slučajno” je prvi na popisu vjeronauk. Jedini problem za Jovanovića je što se ti predmeti mogu provoditi po starim programima, dok je njegov predmet potpuno nov i nema ničeg starog. Ionako je nepotreban, sve što trebaju znati djeca uče kroz biologiju i sl. predmete.

Znamo svi- da je Ustavni sud sastavljen od HDZ sudaca koji još tamo sjede i donose Odluke.

Ako je CRKVA-HDZ protiv odgoja…onda će im Ustavni sud- iz prije navedenih
razloga pomoći koliko god ide……

Uvjerena sam – da je zdravstveni odgoj potreban.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Naravno, Miami, da je odluka suprotna sud bi ti sigurno bio savršen. Što bi trebali zaključiti – da je sve legalno, iako je zakon prekršen više puta i zaključiti da je cijeli taj koncept u redu, iako je hrpa europskih sudova u sličnim slučajevima već presudila da se država nema pravo miješati u svjetonazorski dio odgoja? Ovo je sasvim logična odluka i bravo za Sud. Da ovoj vlasti nije cilj kulturni preodgoj, držali bi se sustava koji je pokušao progurati Primorac, a to je da roditelji biraju koji program žele slušati kada je o svjetonazoru riječ. Tada je rezultat bio jasan – 90% za zdravi odgoj, 10% za ovu propagandu.

New Report

Close