Josipović: Hrvatsku će oživjeti nalazišta nafte i plina iz Jadrana

Naslovnica Forum Komentari članaka Josipović: Hrvatsku će oživjeti nalazišta nafte i plina iz Jadrana

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

U Hrvatskoj treba gajiti kulturu rada,slobodog poduzetništva,koje bi tek poslije 10.000 eura čiste dobiti trebalo obvezati na fiskalna davanja. Uzimanje jednima a davanje nekakvih pobudnih sredstava za pokretanje privatnog posla drugima, nije dalo nigdje dobre rezultate. Kad bi svi oni koji se jednom nogom drže sela obradili obrasla polja (umjesto da čekaju na državu da jim osigura posao) u državi sigurno ne bi bilo gladi niti bi morali hranu uvoziti. Rasterećeni raznih nepotrebnih davanja suvišnom državnom aparatu mnogi bi u tim malim poslovima našli svoje mjesto pod suncem. Danas u eri visokih tehnologija može se poslovati i na daljinu. Osnovni preduvjet je odgovarajuče informatičko znanje. Posla u području software – a je koliko hočeš samo je treba malo spustiti cijenu! Isto je slično i s ostalim poslovima koje se može ugovarati sa stranim izvođačima u funkciji konkurentnih podizvođača radova. Prednost je takvih aranžmana u tome da je tržište osigurano. To s naftom i plinom dobro zvuči ali izgleda kao golub na grani!

baš super… kad turist navali na npr. šoltu a ono s poniste pogled na platformu s koje suklja vatrena gljiva… turizam i čisto more bye bye…

Josipović je također otkrio kako će gospodarstvo oživjeti i pomoću još neotkrivenih nalazišta plina i nafte u Jadranskom moru. Rekao je da Hrvatska traži partnere u energetskom sektoru kako bi iskoristila ta nalazišta.

Ako jos niste shvatili Predsjednik Republike vam je sada jasno rekao: Hrvatsko gospodarstvo je mrtvo. I sada slijedi neizvjestan postupak ozivljavanja. Jedina nada da se gospodarstvo ozivi, po Josipovicu, su neotkrivena nalazista nafte i plina.

Po mom misljenju vrlo los znak. Kada politicari pozivaju narod da vjeruje u ozivljavanje gospodarstva neotkrivenim nalazistima nafte, nesto je krenulo vrlo lose sa druzavnim financijama i treba narodu dati neku nadu u teskim vremenima koja dolaze. Moze biti samo koincidencija, ali i Cipar je “pronasao” ogromne kolicije plina upravo prije kolapsa drzavnih financija.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

@Twixer
Hrvatska ce ocito biti prva drzava koja ce davati nesto u koncesiju bez da je uopce napravljeno seizmicko istrazivanje,a Exxon,Shell,BP ce se navodno tuc za uzest ovo.
Hrvatska je prva zemlja u svijetu po suludim obecanjima i ocekivanjima koja svaku par godina ima nesto novo za ponudit sto ce navodno promjenit situaciju i popravit stanje u drzavi.Medjutim to se ne desava,a nije za cudit se jer gradit buducnost gospodarstva na sarenim lazama jednostavno ne prolazi.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Mozda pricam gluposti ali;

Postoji taj kakav takav, Bogom dan turizam koji donosi nešto strane valute i koliko toliko ispravlja bilancu plaćanja.

Koliko se daleko vidi platofrma na moru? Ako se stavi negdje da se vidi maka ri malo sa plaže, više će štete biti nego koristi.

Država još uvijek ne kontrolira turizam nego to rade mali poduzetnici i rentijeri pa se nešto malo i zaradi. Ako pak država odluči kontrolirati “drilling” tj extrakciju i možda preradu pa možda i prodaju, siguran sam da će to biti neefektivnije od turizma.

Turizam je po meni jedan od najprimitivnijih oblika zarade za jednu državu.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

kako da ne, svaki dan kad okopavam po vrtu pazim gdje ću zabost lopatu da ne dođe do eksplozije plina pa da slučajno ne raznesem pola grada, a kad pecam pazim da nježno trzam udicu da slučajno na morskom dnu ne otvorim novu bušotinu [emo_zloban]

Ako jos niste shvatili Predsjednik Republike vam je sada jasno rekao: Hrvatsko gospodarstvo je mrtvo. I sada slijedi neizvjestan postupak ozivljavanja. Jedina nada da se gospodarstvo ozivi, po Josipovicu, su neotkrivena nalazista nafte i plina.

Po mom misljenju vrlo los znak. Kada politicari pozivaju narod da vjeruje u ozivljavanje gospodarstva neotkrivenim nalazistima nafte, nesto je krenulo vrlo lose sa druzavnim financijama i treba narodu dati neku nadu u teskim vremenima koja dolaze.

Bas tako. Slijede kante i otpatci… prodaje se lazna nada, a realnost je siromastvo do dna. Ja sam jos priej rekao da ce najgore tek doci, jos nismo ni blizu.

New Report

Close