Tip ima možda 20 i neku sitnu godinu al bitno je da ima 12000 kn plaću i da radi 3 dana u tjednu. I da će probat sredit nekom jebivjetru posao. To je realnost ove naše države. Mito, korupcija, veze i poznanstva to je jedino bitno i naravno stranačka pripadnost i podobnost.
Drugi put ga slikaj i daj u novine, drugacije to nece ici.
Dakle, svi nešto lamantaju o neto dobiti kao o užasno važnom financijskom pokazatelju..
pa iako je sama neto dobit brojka koja podliježe strašnim manipulacijama….ajde da se i ja malo poigram..
1. kvartal 2009 dobit 18.980 mil.kn
2. kvartal 2009 dobit 39.793mil.kn
3. kvartal 2009 dobit 26.630 mil.kn
4. kvartal 2009 dobit 35.610 mil.kn
1. kvartal 2010 dobit xx.xxx mil.kn
Trend je rastući a uz nove ugovore iz ove i prošle godine, očekuje se u prvom kvartalu u postocima dvoznamenkasti rast…
(iako i to ovisi o nofcima uloženim u investicije)..
Iako, mene osobno puno više od dvocifrenog možebitnog rasta neto dobiti raduje 40.mil kn povećanja vrijednosti kratkotrajne i 270 mil.kn dugotrajne imavine….
A što se tiče Janafa, slučajno sam dok sam stajao u redu u trgovini načuo tipa kako priča na telefon kako radi u janafu i odogovara sugovorniku kako mu nemože srediti posao, tad mu odogovara kako ima 12000 kn plaću a radi 3 dana, ponedjeljak na terenu a utorak i srijedu u upravi a četvratk i petak ni neradi. Onda kakže kao mu stari radi u Ini i da će možda on moć sredit posao. Nastavlja s pričom i kaže kako mu i stara radi u janafu. Tip ima možda 20 i neku sitnu godinu al bitno je da ima 12000 kn plaću i da radi 3 dana u tjednu. I da će probat sredit nekom jebivjetru posao. To je realnost ove naše države. Mito, korupcija, veze i poznanstva to je jedino bitno i naravno stranačka pripadnost i podobnost.
Najstrašnije u cijeloj priči je to da država dijeli dionice sa ogromnim discountom takvim tipovima. Ogroman dio ljudi koji su došli u HT i INA-u su tamo došli prijateljskim i rodbinskim vezama. Onda država zaključuje kako su se oni tamo žrtvovali pa im treba dati velike popuste na cijene dionica. S druge strane masa kvalificiranih i vrijednih ljudi koji su željeli raditi u INA-i i HT-u nikada nisu mogli tamo doći kupuju dionice bez tih popusta.
Najveći paradoks. Tipovi koji su godinama reketirali narod u HT i godinama odgađali priključivanje telefona su dobili ogromne popuste na kupnju dionica. Oni koji su plaćali gradnju te infrastrukture, godinama čekali da dobiji telefonsku liniju, često plaćali reket da se taj proces ubrza, su plaćali dionice puno skuplje.
Da se razumijemo. I u INA-i i u HT-u ima ljudi koji su tamo isključivo zbog svojih kvalifikacija. Međutim veliki je postotak onih koji su došli po principu: "nije bitno što znaš, bitno je koga znaš"
ovdje nema pomaka , zar je SZIF sa svojim iskrcavanjem sve poplasio..??????
ovdje nema pomaka , zar je SZIF sa svojim iskrcavanjem sve poplasio..??????
pa zašto kupovati prije 17.5. kad bi moglo bit jeftinije…?
velike stvari se kuju za janaf, al ne smijem ništa reć [sealed]
Javi meni na private……pa ću ja.
[proud] [rolleyes] [cool]
pa zašto kupovati prije 17.5. kad bi moglo bit jeftinije…?
[/quote]
Kolega Savage
Zašto govoriš o 17.5. kao nekom presudnom datumu???
Janaf ima sigurno dobit veću za min. 10 % nego prošle godine u prvom kvartalu, sigurne ugovore, diskont na nove spremnike i perspektivnu budućnost. I JAca malo malo prioča o energetici kao o budućnosti gdje će se sigurno uložiti puno, puno milijona kuna Ako se Rusi ubace u cijelu prioču ode nebu pod oblake..
Možda Će SZIF prodavat dionice da bi oslobodio 10 % kapitala????
P.S.
Sorry kolega Shane54, ali Janaf danas ima ukupno 1. (jednog) čovjeka više zaposlenog nego prije 3 godine…Meni je stvarno iskreno žao što vam užasno smrdi dok spavate ili hodate po vašem gradu, ali JANAF nije kriv zbog toga. Da se raskine ugovor, Već bi dopremili naftu odnekud drugdje…..
Ako se pokaže da ova priča o iskrcavanju SZIF ne drži vodu, moglo bi
se dobro naplatiti ovo štopanje cijene.