Kolegice nedajte se iznervirati kolega ne kuži materiju i onda ide od dionice do dionice i pljuje a šta mu drugo preostaje ako ne kuži materiju.
JANAF je jako dobro ulaganje i ne mogu vjerovati da nitko ne želi skinuti onaj veliki nalog stvarno šteta što nisam na čelu nekog od fondova ne bi mi puno trebalo da ga više ne bude.
Ova situacija je preslika naše burze – nema likvidnosti…Mnogi ovdje se pitaju zašto neki fond ovo ne pobere…Drugi zaključuju zato što to ne vrijedi…No, to nije u potpunosti istina….
Činjenica je da se jaki igrači danas boje jače ulaziti u dionice. Zašto ? Zato jer nema likvidnosti tj. ako sutra nekom fondu zatreba lova (zbog isplate klijentu), kako će on prodat 1.000 JNAF-a ??? Jedino ako sruši cijenu ili prodava mjesec dana. No klijentu se treba odmah isplatit…
Nedavno sam ovu stvar o kojom pričam čuo i od ljudi iz branše
Pratim svoj fond i mislim da je većina paničara već davno izašla čak i sa gubitkom jer stoje na istoj cifri već jako dugo. Ova lova koja je unutra je od malih koji ne misle izlaziti pod ovim uvjetima i velikih institucionalnih ulagača. U ovima zadnjima je ključ a oni trenutno ulažu u novčane fondove. Inače fond te mora isplatiti za 7 dana. Problem je u tome što još nema novih uplata iz vana.
Trenutni P/E je oko 25, može to i niže. Svjetski indeksi iskazuju prekupljenost, što zbog pumpanja cijena dionica zbog kraja kvartala, što zbog nešto povoljnijih makroekonomskih podataka uvjetovanih povećanom prodajom u trgovinama zbog ranijeg Uskrsa ove godine. Idući tjedan očekujem pad svjetskih indeksa pa tako i CROBEX-a. JNAF-R-A je dobro ulaganje, ali ga ja osobno čekam na oko 2800.
zakon ponude i potražnje, trwenutno je 1 mil.$ Janafa na bubnju do 3030,00. Očitno niti jedan svjetski investicijski fond koji ima ikakve veze s ovom našom jadnom burzom ne vjeruje u tu cijenu inače bi pokupili ovo prvi dan bez suvišnih pitanja.
@Brankica
Kolegice nedajte se iznervirati kolega ne kuži materiju i onda ide od dionice do dionice i pljuje a šta mu drugo preostaje ako ne kuži materiju.
JANAF je jako dobro ulaganje i ne mogu vjerovati da nitko ne želi skinuti onaj veliki nalog stvarno šteta što nisam na čelu nekog od fondova ne bi mi puno trebalo da ga više ne bude.
[bye]kolega nevidim razlog za ovakvo pisanje,materiju svak tumači na svoj način,vi na jedan ,a ja na drugi način,nebih išao u raspravu ,ako napišem nešto na temi to ne znači da je pljuvanje,ako vam to smeta ,to je druga stvar,budućih mjesec-dva će pokazati razvoj situacije-do tada budimo strpljivi.
– evo poskidala sam neke nalogiće na prodaji.
– je li se lakše diše.
– a imali ste priliku puno toga dobiti za sitnu lovu.
– ali se nema love, znam teško vam je.
– I love this game.
Pozdrav !
Premješteno iz teme: DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
Evo i za JANAF posla:
http://www.janaf.hr/index.php?option=nadmetanja&lang=hr
Sutra u 14 sati je otvaranje ponuda.
– evo poskidala sam neke nalogiće na prodaji.
– je li se lakše diše.
– a imali ste priliku puno toga dobiti za sitnu lovu.
– ali se nema love, znam teško vam je.
– I love this game.
Pozdrav !
—–onaj od 1600 komada?