Sutra sastanak Kosor – Pahor – Tadić!
Vjerojatno će biti i razgovora o tom šro se razgovaralo i dogovaralo u Moskvi.
Slažem se s Šternom da bi Potočić mogao trasom JANAF-a ali i PEOP bi mogao trasom JANAF-a i tu ne bi bilo puno papirologije. I sve bi se to moglo u jednom koridoru kroz Rumunjsku.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ad/Oil_pipelines_in_Europe.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d7/Major_russian_gas_pipelines_to_europe.png
Datum objave: 4.3.2010 u 10:34h
Stručnjaci zadovoljni priključenjem Hrvatske na južni tok kojim će godišnje prolaziti 30 milijardi kubika plina
Što više dobavnih pravaca – sigurnija opskrba plinom
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/sto-vise-dobavnih-pravaca–u2013.aspx
Pridružio bih se svima onima koji lobiraju da glavni krak plinovoda ide kroz HR.
Što više – to nije nemoguća misija.
Ako se ponudi sudjelovanje u PEOP-u za Potočić kroz HR. [cool]
Joj ti Kezme jedan, jel ti moraš svaku igru skrivača pokvarit? [thumbsup]
Brodari rules (svi koje ja imam) [thumbsup]
Idealan koridor za spoj Istok – Zapad!
BEOGRAD, Kazahstan želi da učestvuje u projektu naftovoda Kostanca-Pančevo-Trst (PEOP), kazao je predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev.
Dobro kažeš.
Pa to vrijedi brat bratu 10% rasta ako ne i 12%.
Najjača dionica na Balkanu
Dobro kažeš.
Pa to vrijedi brat bratu 10% rasta ako ne i 12%.
Najjača dionica na Balkanu
[/quote]
Imam osjećaj da ovdje netko priča sam sa sobom.
Indikativno je da kezme i nacvrcani imaju isti datum prijave. Mozda su taj dan stigli novi routeri u kvart?
kad je jedna dionica ko ovi janaf puna nafte onda ona ne mre padati neg sam može rasti…vi samo gledajte kako će da raste ovih dana i ovih mjeseci, slobodno gledajte, janaf vas ne vidi.
Da li se zna nešto o tim tajnim pregovorima sa Rusima?
Da li se zna nešto o tim tajnim pregovorima sa Rusima?
ne zna se. Inače ne bi bili tajni.
Na ovim prostorima definitivno se kuha jedna velika energetska priča. Npr samo će se Kosorica 3x sastati s Putinom u periodu od cca 4 mjeseca. Da ne kažem koliko su aktivni i ostali političari iz bivše Juge ali i iz biše sovjetske sfere. Sve se vrti oko energije!
Ukoliko bi se trasa JANAF-a iskoristila za PEOP to bi po meni značilo da u istu trasu ide i Potočić – ne odcjep nego glavni krak!
U tom slučaju bi imati skraćenu verziju South streama: Beregovaya – Rumunjsak – Srbija – Hrvatska!
Nabucco bi išao preko Bugarske i negdje u Rumunjskoj ili Srbiji bi se spojio na South Stream.
Nije li to razlog za nagli zaokret glede South Streama i Nabucca. Da se ide prema zajedničkom projektu!
ma sve super, ali cijena je skočila sa 1000 na 3000 kuna i mislim da su sve te lijepe vijesti odavno uračunate u cijenu, a uz p/e 26 i 1 book trenutno teško da se može dalje prema gore. mogući su tu i tamo izleti, ali realno ovo je srednjeročni maksimum cijena. ima dionica koje nisu odradile ni 50% od dna, a ova je odradila već 300% i to uvijek treba imati na umu. a uspoređivati janaf sa nabuccom i ostalim prlinskim projektima s kojima janaf nema niti će imati ikakve veze je ništa drugo nego navlačenje neznalica na kupovinu. ako će koji koridor ići kroz RH, to će biti u nadležnosti CROSCO-a a ne janafa koji se bavi transportom nafte. red je i da se to kaže.