JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Flayeru,. Jnaf se NE MOZE zaduzit jer povrat na sredstva koja bi dobio zaduzenjem je manji od kamata na ta sredstva…

Sve jasno ko dan!

Zasto uopce da se zaduzuje ako ima svoj kapital?

Nije bolest sve što boli

Flayeru,. Jnaf se NE MOZE zaduzit jer povrat na sredstva koja bi dobio zaduzenjem je manji od kamata na ta sredstva…

Sve jasno ko dan!

Nažalost krivo gledaš na stvari….Po ovoj tvojoj logici niti jedna firma koja trenutno posluje s 0-om ili malim gubitkom ne smije se zaduživati…..

Dakako, da Janaf tu ne spada….

[/quote]

Nemoj ici iz krajnosti u krajnost…

Jnaf ionako NE koristi svoje kapacitete …

Pa koji vrag onda ide u nove kapitalne investicije?

Zasto su napravili dokap a ne se zaduzili kad je to sve tak jednostavno…
Pa ja mislim da upravo zato jer njihovo poslovanje njima ne dozvoljava da se zaduzuju …
Da se razumijemo, imaju stabilnu bilancu, ali neprofitabilni su na postojeci kapital, sto automatski vuce da bi i na kapital na koji su se zaduzili tesko radili pozitivno

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

kakve sad veze ima čokolada s naftovodom?

ali to je vaš princip ulaganja i to je ok, ja to poštujem, jedino u tome ne vidim nikakvog mjesta spekulativnim kratkoročim izletima, takvo ulaganje ima dugoročnog smisla…..nešto što je pbz odradio na ledu, to je ok

ali kadi na primjeni janafa isključivo gledali roe i roa, onda zaista dolazimo do činjenice da je janafu najprofitabilnije sve rasprodati i oročiti u banci

takve novce oni nikada neće zaraditi……..

pitanje je jedino kad bi se netko (recimo za 5 godina) sjetio te novce uzeti i ponovo izgraditi takav naftovod, (jer mu treba), koliko bi ga tada on koštao i dali bi sva ona oročena glavnica sa pripadajućom kamatom bila dovoljna barem za polovicu istog…….

to je janaf

A ne ne ne ne ne kolega sunseekers

Ja govorim o INVESTIRANJU

Sukus investiranja je povrat na kapital koji tvrtka posjeduje bilo kroz glavnicu bilo kroz zaduzenje…

I upravo zato ja govorim da Jnaf taj kapital koji ima ne oplođuje dovoljno …

To ti je ko da uloziš 200 000 eura u birtiju, a godišnji povrat ti je 3 % i zaradiš 6000 eura…

Pa jebeš takav posao…

A ako govorimo o špekuliranju, onda NEMOJTE spominjat fundamente, jer ovdje nisu sjajni
Špekulirat možemo i na koje ce govno kad se psi i macke poseru sletit muha ..

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

ako je ta birtija na trgu bana jelaćića, onda ti možda nije bitno koliko zarađuje

Kolega Deluks bojim se da vi nemate pojma o čemu govorite!!!
Vi ste očigledno pomiješali poslovanje sa investiranjem. Janaf nije špekulant već kompanija u velikom uzletu i vrlo profitabilna ( iako vi navodite da je neprofitabilna??????? )

Morate prestati lagati, neće vam to pomoći u jeftinom dokupu, ionako sve ovisi o procjeni SZIFa a ne o vašim navlakačkim postovima. Jer ne zaboravite, za mjesec dva ćete hvaliti Janaf kad vam daju mig za to, pa vam je možda pametnije da se ne brukate………no ako vama tako paše – samo naprijed!!!

http://www.kucilooro.webs.com/

¸Nego što bi mi trebalo biti bitno…
Kupio sam je zbog zarade…

pojasni…

Kolega Deluks bojim se da vi nemate pojma o čemu govorite!!!
Vi ste očigledno pomiješali poslovanje sa investiranjem. Janaf nije špekulant već kompanija u velikom uzletu i vrlo profitabilna ( iako vi navodite da je neprofitabilna??????? )

Morate prestati lagati, neće vam to pomoći u jeftinom dokupu, ionako sve ovisi o procjeni SZIFa a ne o vašim navlakačkim postovima. Jer ne zaboravite, za mjesec dva ćete hvaliti Janaf kad vam daju mig za to, pa vam je možda pametnije da se ne brukate………no ako vama tako paše – samo naprijed!!!

Jer ja lažem kad kažem da je povrat na kapital kod Jnafa mali?
Jer ja lažem da je povrat na ukupnun imovinu mali?
Jer lažem da su im prihodi u odnosu na book nikakvi ( pogledajte LEDO) koji ima više prihoda od JNAFA a book mu je 4 puta manji

Brukate se vi svojim neznanjem…

Sjetite se kad sam Vas upozorio da ne kupujete Hdel po 350?
Sjetite se kad sam vas upozorio da ne kupujete THNK po 2200
Sjetite se kad sam vas upozorio da ne kupujete IGH po 4200

Pametnom jednom dosta , budali nikad…

Kad bi Jnaf radio 2 puta bolje, Kodt i ledo su i dalje jeftiniji po ovim cijenama

Nemoj ici iz krajnosti u krajnost…

Jnaf ionako NE koristi svoje kapacitete …

Pa koji vrag onda ide u nove kapitalne investicije?

Zasto su napravili dokap a ne se zaduzili kad je to sve tak jednostavno…
Pa ja mislim da upravo zato jer njihovo poslovanje njima ne dozvoljava da se zaduzuju …
Da se razumijemo, imaju stabilnu bilancu, ali neprofitabilni su na postojeci kapital, sto automatski vuce da bi i na kapital na koji su se zaduzili tesko radili pozitivno

Kolega Deluks, mislim da ste stvarno pretjerali u drukanju…………….
Nije problem vaša želja za jeftinim dokupom, to je legitimno, ali pisati ovakvo što je ispod svake razine.
I onda se vi i kolege bunite na pisanje kolege Fedye?? pa Fedya je u odnosu na vas i vaše pisanje super korektan!

[bye]

http://www.kucilooro.webs.com/

Kolega VIDRA

JNAF JE NEPROFITABILAN NA POSTOJECE KAPITAL I REZERVE IMA PREMALO DOBITI I PREMALE PRIHODE

Što vam tu nije jasno?

Pa dajte mi neke činjenice

Na 3 milijarde kapitala i rezervi oni imaju 120 milijuna kuna dobiti..

To je povrat od cca 3 %

TO JE NEPROFITABILNO

¸

Kolega Rambo s Kuhačom,

Tko se buni protiv fedye? protiv pisanja kolege fedye se ne buni ama baš nitko. Dapače… to je jedan vrijedan dečko koji nam pomaže ostvarivati lijepe prinose i nama svima skupa bi trebalo biti u interesu da piše. Bune se jedino branitelji iz braniteljske udruge sv.Juraj kojima ste posijali životne ušteđevine kupujući sa njihovim novcima IGH po 4200 i HDEL po 350 kuna. Jadni ljudi, može vas biti sram kolega

Istina, Fedya je rastjerao male iz ADPL i omogucio joj da lakse naraste na 100 kn

HVALA FEDYA , dugujem ti 150 % prinosa na ADPL [thumbsup]

i ja se slažem da je janaf neprofitabilan i uz to je još u državnim rukama. da li potencijal postoji, sigurno da. da li će janaf opravdati povjerenje onih koji sada kupuju, nisam siguran.

New Report

Close