Prvo ću reći da sam u zadnjih nekoliko mjeseci nekoliko puta ušao i izašao iz ove dionice,
za moje standarde lijepo zaradio i sada sam opet unutra.
Sve to jer sam vjerovao u potencijal tvrtke, te vjerovao da su šanse za gubitak minimalne.
Između ostalog ravnao sam se i po pisanjima ovog foruma, pa stoga hvala svima koji su se potrudili
nešto napisati. Čini mi se da neki čitaniji članovi, koji su nedavno hvalili ovu dionicu kao
dugoročno dobru investiciju i na višim cijenama, promjenili mišljenje.
Pošto znamo da svako pisanje na forumu nije plod čistog altruizma , uz dužno poštovanje
prema znanju i uloženom trudu nekih članova , vjerujem da imamo prostora za rast i da
s obzirom na nagađanja oko budućnosti ove tvrtke vrijedi imati ovu dionicu.
Prije svega što s obzirom na sadašnju situaciju ne postoji opasnost od nekog većeg pada vrijednosti.
Prvo ću reći da sam u zadnjih nekoliko mjeseci nekoliko puta ušao i izašao iz ove dionice,
za moje standarde lijepo zaradio i sada sam opet unutra.
Sve to jer sam vjerovao u potencijal tvrtke, te vjerovao da su šanse za gubitak minimalne.
Između ostalog ravnao sam se i po pisanjima ovog foruma, pa stoga hvala svima koji su se potrudili
nešto napisati. Čini mi se da neki čitaniji članovi, koji su nedavno hvalili ovu dionicu kao
dugoročno dobru investiciju i na višim cijenama, promjenili mišljenje.
Pošto znamo da svako pisanje na forumu nije plod čistog altruizma , uz dužno poštovanje
prema znanju i uloženom trudu nekih članova , vjerujem da imamo prostora za rast i da
s obzirom na nagađanja oko budućnosti ove tvrtke vrijedi imati ovu dionicu.
Prije svega što s obzirom na sadašnju situaciju ne postoji opasnost od nekog većeg pada vrijednosti.
Ako dionica nije znatnije potonula sad kad su ljudi prodavali sve i svasta da bi kupili gradjevinu znaci da ni nece puno dole.
A na ove drukeraje za gore i dole se ne treba obazirati.
Cinjenica je da je janf za ovu godinu potpisao 3 odlicna ugovora sto garantira poslovanje, a to sto neki investiranje smatraju gubitkom to je njihov problem.
Samo oko projekcije Markova i bruto dobiti u 2010.g od 109 mil.kuna,bazirana je na tečaju $=4,6 kuna,kako tečaj do kraja godine na paru euro-$ očekujem na razini od 1.25,Markovu će se ipak razgaliti osmjeh sreće,a time i dioničarima ! [smiley]
Kolega Bob 1391
Dakako da investiranje ne smatram gubitkom, smatram da je to najbolji nacin za miran san i sigurnu lovu, pod uvjetom da kupite prave tvrtke po pravim vrijednostima…
SAMO I JEDINO vas treba u tome slucaju zanimat povrat na kapital ukoliko tvrtka nije zadužena i povrat na aktivu ukoliko jest zadužena
za investiranje je stoga ko rodjen KODT
zasto kupovat Jnaf za investiranje kad je on SADA na P/E 30, sto znaci kada bi imao dobit 3 puta vecu bio bi na razinama na kojima je KODT-r-a sada
A to nece ostvarit naredne 3 godine sigurno, dapace sljedece ce godine imati manju dobit…
Sljedece sto ga muci je njegova velika stražnjica, velika imovina, koja je toliko teška da ga jednostavno vuce dolje…
Pustite naftovode vani, oni se s razlogom trguju na 3 booka…jer njihov book donosi pare,donosi dobit, a jnafove kapital i rezerve ne donose puno, donose svega par posto povrata…
Vani je to uredno iznad 10 , kod LEDA je 18, zato i je jeftin na 3 booka (zar ne kolega Sakai?????)
Kodt ima preko 20, a ispod je 2 booka…
coca-cola ima 30, zato i je na 5-6 bookova…
Tvrtka koja bi mogla biti kod nas slicna Ledu, KODT, AUHR je ATGR….
Zato i jest na 2,5 svoje knjigovodstvene
Upamtite dragi investitori…
Ako investirate samo ROE I ROA vas treba zanimati!
kolega DELUX
Ocito ste me krivo shvatili. Pod investiranje nisam mislio investiranje dionicara u dionice nego investiranje Janafa u sirenje poslovanja
Kolega Bob 1391
Isprike,tek sam sada vidio
Mali problemčići u opskrbi!
Oil supply to Hungary, Slovakia halted by Kazakhstan
Markov: Janaf ulaže 400 milijuna kuna vlastitih sredstava u 2010.
"Također, pred odnošenjem smo odluke o formiranju tima koji bi se bavio pristupnim fondovima EU i korištenjem tim resursima. Dosta naših investicija može se financirati iz tih fondova, a 80 posto novca koji se iz njih povuče nepovratno je.
• Koliko novca za svoje projekte možete izvući iz fondova EU?
– Na razini države ukupno će biti na raspolaganju 2,7 milijardi eura. JANAF će se javiti za dva projekta u vrijednosti otprilike 900 milijuna kuna."
Zgodno.
Markov: Janaf ulaže 400 milijuna kuna vlastitih sredstava u 2010.
"Također, pred odnošenjem smo odluke o formiranju tima koji bi se bavio pristupnim fondovima EU i korištenjem tim resursima. Dosta naših investicija može se financirati iz tih fondova, a 80 posto novca koji se iz njih povuče nepovratno je.
• Koliko novca za svoje projekte možete izvući iz fondova EU?
– Na razini države ukupno će biti na raspolaganju 2,7 milijardi eura. JANAF će se javiti za dva projekta u vrijednosti otprilike 900 milijuna kuna."
Zgodno.
Nije zgodno to ti je dobar razlog za pad cijene na ZSE jer neki tumace da je investiranje jednako gubitku. Sad se umjesto 400 milja spominje 900 sto je po tome dupli gubitak. [smiley]