Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
JNAF | 830,42 | 9.965 | 12 | 810,00 | 860,00 | 1,22% |
Hvala na odgovoru.
Odlična firma,ja imam vremena čekati moju cijenu za prodati.A ona će počinjati sa brojem 5-10,a ne kao sad sa 3.
Hvala za jedinicu imatelju vegete.
Hvala na odgovoru.
Odlična firma,ja imam vremena čekati moju cijenu za prodati.A ona će počinjati sa brojem 5-10,a ne kao sad sa 3.
Hvala za jedinicu imatelju vegete.
[/quot
meni je dosta i na ovoj brojčici 5 [smiley]
izvješće je ludilo ali budimo iskreni to smo i očekivali zar ne?
INVESTICIJE
Ante Markov: Janaf u 2010. ulaže 400 milijuna kuna vlastitih sredstava
Autor/izvor: Marina Šunjerga – marina.sunjerga@seebiz.eu
ZAGREB – "Planirana bruto dobit u 2010. iznosit će 109 milijuna kuna, a iz vlastitih sredstava tijekom godine uložit ćemo 400 milijuna kuna", najavio je Ante Markov, predsjednik Uprave Janafa.
Prezentirajući rezultate poslovanja za proteklu godinu Uprava je istaknula podatke o ostvarenoj bruto dobiti od 152,9 milijuna kuna, uz neto dobit od 119 milijuna kuna, čime su ostvarili višestruko povećanje dobiti.
‘Planirali smo manji iznos bruto dobiti zbog fluktuacije dolara’, kazao je Markov.
Većinu investicija uložit će u proširenje kapaciteta, među kojima se planira završetak prve faze proširenja terminala Sisak do ljeta. Riječ je o dva spremnika zapremnine 80 tisuća prostornih metara, a u veljači se otvara novi natječaj za gradnju još 3 spremnika iste veličine. Prvu fazu gradio je konzorcij Đuro Đaković Holdinga (ZSE:DDJH-R-A) i Konstruktor Inženjeringa, a hoće li dobiti novi posao ovisi o natječaju, mada iz Janafa ističu kako su skloni domaćim partnerima.Ukupno Janaf do 2014. uložit će se 2,9 milijarde kuna u izgradnju spremnika nafte i derivata na svim terminalima u Hrvatskoj. Tijekom 2010. bit će gotovi radovi na reverzibili od mađarske granice do Omišlja. Ambiciozni plan investiranja Janaf temelji i na dobrim ugovorima među kojima je iznimno zanimljiv onaj s Rafinerijom nafte Bosanski Brod (BLSE:RNAF-R-A). Pregovori su u tijeku, ali se očekuje povećanje transporta nafte za čak 30 posto. Potpisan je i ugovor s NIS-om, dugoročni ugovor s OMV-om, Lukoilom i Petrolom.
‘Prema dobavljačima nemamo dugovanja, a ukupna potraživanja iznose tek 20 milijuna kuna’, izjavio je Markov.
Janaf je u 2009. otplatio 47,8 milijuna kuna kredita, od čega je 46,3 milijuna kuna se odnosi na glavnicu, čime su rješene kreditne obveze prema Pariškom i Londonskom klubu. U 2010. planiraju otplatiti tek 9,4 milijuna kuna kredita.
je, izvješće je odlično. šteta da je na ZSE, drugdje bi se dogodio žestok rast JNAF, a potop PTKM i PODR, ali kod nas je sve obratno. ovako manipulatori koče rast JNAF, a umjetno drže cijenu PTKM na 145 kn umjesto da potone ispod 100. doći će valjda i tome jednom kraj [angry]
Relano sagledavajući cijelu priču oko JANAFA; ne znam dali postoji sigurnije ulaganje [cool]
Uprava JANAF-a predstavila rezultate poslovanja u 2009. i najavila
poslovne aktivnosti za 2010.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/hbci8vjlsqP9CIYd2yx7lw==.pdf
Janaf pokrenuo kontrolni centar vrijedan 250 milijuna kuna
koje guranje na prodaji…..nekima izgleda FI ne znači apsoluno ništa [angry]
jeb… ga dečki se očigledno drže one stare na špekulacije kupuj a na vijesti prodaj
samo kad smo prespavali špekulacije ?!
koje guranje na prodaji…..nekima izgleda FI ne znači apsoluno ništa [angry]
iskorištavaju dobre vijesti za izkrcaj….