JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mozda nije toliko vazno za direktno poslovanje i ne znam koliko se o tome pricalo, ali iduci tjedan u Omisalj dolazi prvi tanker s naftom za Lukoil. Takodjer postoje planovi o sirenju punilista cisterni zbog Lukoila…

Tiho i nečujno dolazi nam proljeće…..prodaje maltene više nema…

….a i kupnje sve je manje…..

MY PRECIOUS!!!!

[/quote]

– evo vam točno stanje,
– na kupnji je točno 1.144 dionice,
– sada kada odbijemo nalog zabe od tisuću dionica kupnja je 144 dionice.
– kada je ta kupnja na cca 1.200 dionce možemo reći kako je o.k.
– ali tu je najzanimljivije to što je prošli tjedan protrgovano cca 500 dionica.
– tako smo imali dnevnih trgovina 117, 229, 163 …dionica,
– zanimljivo na kupnji cca 150 dionica, a protrguje se 200 dionica.
– isto tako nema dionica ni na niskoj prodaji,
– ali dolaze,
– slpf prodaje i dalje, prošli tjedan 68 dionica.

– za sada je jako važna ta likvidnost,
– jer jedino likvidnost vodi ovu dionicu u sastav crobexa.

– a trenutni mali promet na dionici možemo pripisati jako malom prometu ukupno na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]

– evo vam točno stanje,
– na kupnji je točno 1.144 dionice,
– sada kada odbijemo nalog zabe od tisuću dionica kupnja je 144 dionice.
– kada je ta kupnja na cca 1.200 dionce možemo reći kako je o.k.
– ali tu je najzanimljivije to što je prošli tjedan protrgovano cca 500 dionica.
– tako smo imali dnevnih trgovina 117, 229, 163 …dionica,
– zanimljivo na kupnji cca 150 dionica, a protrguje se 200 dionica.
– isto tako nema dionica ni na niskoj prodaji,
– ali dolaze,
– slpf prodaje i dalje, prošli tjedan 68 dionica.

– za sada je jako važna ta likvidnost,
– jer jedino likvidnost vodi ovu dionicu u sastav crobexa.

– a trenutni mali promet na dionici možemo pripisati jako malom prometu ukupno na burzi.

– I love this game.
Pozdrav !

[/quote]
ma ja sam neki dan prodao sa minusom………kad sam se pitao zasto jer mi nije bilo jasno zakaj sam to napravio onda sam dosao do zakljucka da Vama pomognem odrzavajuci likvidnost janafa jer non stop spominjete neke igrice koje radite ……pa sam razmisljao ako imate oko 10 posto ht-ja od svih dionica na burzi koliko tek janafa imate
to me tjesi da sam Vam pomogao ako se to uopce moze reci za to kaj sam napravio
pofuk

Mozda nije toliko vazno za direktno poslovanje i ne znam koliko se o tome pricalo, ali iduci tjedan u Omisalj dolazi prvi tanker s naftom za Lukoil. Takodjer postoje planovi o sirenju punilista cisterni zbog Lukoila…

Prije će biti tanker s derivatima. Lukoil je kupio 49% ERG-ove rafinerije u Isab di Priolo na Siciliji. Evo citata:

Lukoil expects net profit to rise by more than 1 percent because of the deal, Vice President Leonid Fedun said in Moscow.

"Oil profits from the refinery will be used in arbitrage operations, mainly in gasoline supplies to the U.S. markets as well as to our petrol stations in the Balkans," he told a news conference. "Together with our refinery in Romania we can in fact dominate the Balkan market."

Je, imas pravo, krivo sam napisao, o derivatima je rijec.

No kako god bilo, Lukoil se siri na Balkan i na Hrvatsku, a u tom sirenju mu treba Janaf. Inace osim punilista u Omislju ima i puniliste na Zitnjaku koje je trenutno u rasulu ali koliko cujem planovi su zbog Lukoila da se sagradi 24 istakacka mjesta. Ilustracije radi, u Omislju ih je trenutno 6, od kojih Lukoil sad ima jedno. To povecanje postrojenja na Zitnjaku je vjerojatno povezano s rafinerijom u Rumunjskoj koju si spomenuo. Uglavnom, cini mi se da se tu priprema dosta veliko prosirenje poslovanja. Jos kad bi i DruzbAdrija zazivjela sad kad je Sanader otisao…

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kalmeta-obecao-kosorici-da-ce-se-povuci-iz-vlade-ako-ga-postavi-za-sefa-uprave-janafa/471330.aspx

[/quote]

slažem se

Plavi: Belišće je zvijezda Baranje! Koliki vam je NAV (netto asset value) na imovinu :)

Nisam baš pratio u zadnje vrijeme….Je li osigurana reverzibilnost od Omišlj do Siska?
Najavljivano je za konac prošle godine….Ili će to biti Jadrankin poklon kad krene u Moskvu?

Izgleda da se najtočniji i najsvježiji odgovor na to pitanje nalazi ovdje: Vaš link na stranici 47.
Radi se o posebnom prilogu časopisu EGE o Janafu:

shefsale, 20.01.2010. u 22:04
Trenutačno (početkom prosinca 2009.) je u tijeku
primjena i ispitivanje sekvenci automatskog
upravljanja transportom koje omogućuju posve
automatsko pokretanje, odvijanje i zaustavljanje
transporta nafte na pojedinim dionicama
JANAF-a.
Puni završetak sustava planira se u prvoj polovici
2010. godine, kada će biti završene sve
sekvence automatskog rada sustava, a ujedno
će biti integrirana novougrađena postrojenja u
sklopu realizacije reverzibilnog transporta nafte
na dionici Terminal Sisak – Terminal Omišalj.

[wink]

bit će farbanja cijevi iznutra

http://seebiz.eu/hr/politika/kalmeta-centrirajte-me-u-janaf-i-napustam-vladu,66399.html

bit će farbanja cijevi iznutra

http://seebiz.eu/hr/politika/kalmeta-centrirajte-me-u-janaf-i-napustam-vladu,66399.html

Bilokakobilo, vijest je blagotvorno djelovala na cijenu dionice, ovolko prometa uz podizanje i kupnje i prodaje ….Ili su se bitno popravili fundamenti ?

New Report

Close