S druge strane, Putin zove Kosoricu u Moskvu…Prije toga ide Mesić…Zašto ??? Zato jer su mu dragi kao osobe ??? Ili zbog nečeg drugog….
A baš prije toga Rusi pokupovali skoro sve naftne industrije u regiji…
Ne zove on njih da nama bude bolje. Ovo šta se događa sa Slovenijom (daje se teritorij) nije ništa drugo nego signal da je vlast ovde taka da oče da popusti prema bilo kakom pritisku i uceni. Ima da bude toga još. Slovencima zemlja, Rusima Janaf (verovatno džaba) a treba da se vidi ko če da bude sledeči i šta če da traži.
Ova vlast je taka da se boji svoje sene. Čim neko nešto traži ovi če da daju. A kada drugi vide da olako dajemo eto ih u red da uzmu. Ko nije pito nije niti skito.
A za one koji čitaju samo naše novinare evo jedne rečenice iz ruskog pera…
"A possibility of carrying out projects in the oil, gas, and electricity sectors is being studied," the Kremlin said.
Da li je "oil" slučajno na prvom mjestu…
Preuzeto s:
http://en.rian.ru/russia/20091213/157221051.html
Meni ovo ne izgleda dobro. Nisu Mesić i Kosorica Tito pa da kažu Staljinu – NE!
Šta ako ovo bude istina? Kako če to da se reflektuje na ovu hartiju? Ako Rusi dobiju ovo preko države kolka je šansa da bude squeeze out ostalih mešetara i po kojoj ceni? Meni je sad jasno zašto drug Dinko čeka tako nisko i sada sam uveren da če i da dočeka.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/nis-trazi-vecinsko-vlasnistvo-nad-janafom!%3f,63672.html
Kolko vidim ovi ne misle da plate. Ovi misle da je to njiovo!
Ovo je Putin odigro velemajstorski. Prvo je uzo sve oko nas a sada če da uzme i ovo. I to verovatno džaba. Usput je uvaljo ovde neke ugovore, rezerviso kapacitete pa ako neče da slušaju onda neče ni da vide pare. Onda je lepo postrojio Mesića i Kosoricu i to im lepo objasnio. Time če lepo da zaokruži celinu i omasti brk sa svojim jatacima.
Sada je verovatno jasno i zašto gospodin Dinko ne miče nalog i drži ga tako nisko. Znao čovek šta se kuva. Pa sada neka neko kaže da čovek nije informisan i da zna šta radi. Puno sreče svima u dokupu ali morate da si ovde postavite jedno pitanje – DO YOU FEEL LUCKY!
Kada se jednom naguziš brzo če da se stvori red!
Meni ovo ne izgleda dobro. Nisu Mesić i Kosorica Tito pa da kažu Staljinu – NE!
Šta ako ovo bude istina? Kako če to da se reflektuje na ovu hartiju? Ako Rusi dobiju ovo preko države kolka je šansa da bude squeeze out ostalih mešetara i po kojoj ceni? Meni je sad jasno zašto drug Dinko čeka tako nisko i sada sam uveren da če i da dočeka.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/nis-trazi-vecinsko-vlasnistvo-nad-janafom!%3f,63672.html
Kolko vidim ovi ne misle da plate. Ovi misle da je to njiovo!
Sad mozemo sagledavti koliko je Tito bio jak kad je reka NE tome diktatoru.Sami posjet Mesica je bilo jedno jadno lobiranje uz veliko postivanje Rusa uz izreku pa eto morali smo u NATO ali toliko ponizno pa skoro da nije skinio gace. Eto di smo i koliko smo jadni.
Ovo je Putin odigro velemajstorski. Prvo je uzo sve oko nas a sada če da uzme i ovo. I to verovatno džaba. Usput je uvaljo ovde neke ugovore, rezerviso kapacitete pa ako neče da slušaju onda neče ni da vide pare. Onda je lepo postrojio Mesića i Kosoricu i to im lepo objasnio. Time če lepo da zaokruži celinu i omasti brk sa svojim jatacima.
Sada je verovatno jasno i zašto gospodin Dinko ne miče nalog i drži ga tako nisko. Znao čovek šta se kuva. Pa sada neka neko kaže da čovek nije informisan i da zna šta radi. Puno sreče svima u dokupu ali morate da si ovde postavite jedno pitanje – DO YOU FEEL LUCKY!
Kad sam ja kolegama pisao da Dinko nije neozbiljan čovjek da bi držao bez veze nalog od 1.000 komada na kupnji, onda su se tu neke individue sprdale, a sad vidimo da je to realna mogućnost, i pitanje je da li će itko od tih imati hrabrosti staviti svoj nalog na kupnju na 1.001 kunu????
Ja sam već kupovao ispred AZ mirovinca i opet ću………….ako bude potrebno [wink]
Kad sam ja kolegama pisao da Dinko nije neozbiljan čovjek da bi držao bez veze nalog od 1.000 komada na kupnji, onda su se tu neke individue sprdale, a sad vidimo da je to realna mogućnost, i pitanje je da li će itko od tih imati hrabrosti staviti svoj nalog na kupnju na 1.001 kunu????
Ja sam već kupovao ispred AZ mirovinca i opet ću………….ako bude potrebno [wink]
[/quote]
nebuš sam, i ja sam spreman na tu žrtvu [lol]
Pričaš stvari koje ne stoje!
Na našem terenu mi smo GAZDE – nafta u Srbiju i Bosnu ide iz HR a ne iz Rusije!
I nigdje nije objavljeno da je HR rezervirala kapacitete u South Streamu a plinovoda nema ako se ne rezerviraju dostatni kapaciteti.
Tu je Mesić hladnokrvno odgovorio – zakasnili smo.
A znaš li zašto smo zakasnili – zato što smo htjeli zakasniti jer strategija razvoja plinskog sektora je opozitna onom što traži Putin!
Izmjenjuju se crvene krpe, borba bikova……[shocked]
Zadnje transakcije: Cijena Količina Iznos Datum
2.910,06 1 2.910,06 16.12.2009 10:55:33
2.999,99 1 2.999,99 16.12.2009 10:34:25
Iako sam skeptik glede naše politike, ništa tu neće biti….Mogu oni tražit što žele i tražit će, ali neće dobit, veće će morati kupiti…Sporova između nas/naših firmi i Srbije će uvijek bit na tone….
Uostalom, pa još čekamo ratnu odštetu….
BTW, i Ljubljanska banka nam duguje….
Zar stvarno ima netko ovdje da vjeruje da će se to sve razrješit ???
Iako sam skeptik glede naše politike, ništa tu neće biti….Mogu oni tražit što žele i tražit će, ali neće dobit, veće će morati kupiti…Sporova između nas/naših firmi i Srbije će uvijek bit na tone….
Uostalom, pa još čekamo ratnu odštetu….
BTW, i Ljubljanska banka nam duguje….
Zar stvarno ima netko ovdje da vjeruje da će se to sve razrješit ???
U Srbiji je sporan dio naftovoda od granice do Novog Sada. Terminal u Novom Sadu i naftovod do Pnčeva i nije ušao u procjenjenu vrijednost poduzeća. I nikakvih benziskih pumpi nije bilo u procjeni!