JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo počinje punjenje Žitnjaka!

POZIV ZA DOSTAVU PONUDA
HRVATSKA AGENCIJA ZA OBVEZNE ZALIHE NAFTE
I NAFTNIH DERIVATA (u daljnjem tekstu: “HANDA“)
objavljuje poziv za dostavu ponuda za
NABAVU EURODIESELA BS
Br. ULSD 01/09
(u daljnjem tekstu:“Poziv“)
1. HANDA provodi postupak nabave Eurodiesela BS br. ULSD 01/09 (u daljnjem tekstu:
“Nabava“) te poziva Ponuditelje da podnesu svoje Ponude u skladu s uvjetima navedenim u
ovom Pozivu i Natječajnoj dokumentaciji. Natječajna dokumentacija objavljena je na web
stranici http://www.handa.hr (Natječaji), dana 14. prosinca 2009. godine.
2. Predmet Nabave je Eurodiesel BS (ULSD) u količini od 9.500 MT (+/- 5% prema diskreciji
Prodavatelja), na paritetu DDU Terminal JANAF – Žitnjak, ZAGREB (Republika Hrvatska). ULSD
mora biti isporučen u više partija tijekom siječnja, veljače i ožujka 2010. godine. Isporuka
treba biti završena do 31. ožujka 2010. godine. Primalac može primiti jednu željezničku
kompoziciju tjedno (kapacitet 1.200 tona maksimalno).

ivana7 @ ja opet kupovao ,zato cjena klizi [undecid]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

– ma objasnite mi, što vidite u tom JNAF-u ??????????????
– pored toliko dionica vi baš uvijek odabereta taj JNAF.
– ali možda sada s onim osmicama uspijem i skunuti urok.

– I love this game.
Pozdrav !

Neka me neko ispravi ako grešim ali kada kupuješ hartiju onda treba da se radi kriomice jel tako? Kada prodaješ hartiju onda treba da pričaš da kupuješ jel tako? Izgleda da se puno očaja uvuklu u ljude. Mnogi bi hteli da reše hartiju pre Božiča ali ko što juče rekoh likvidnost če da pada sa vremenom. Ako paničiš onda budi prvi – staro je pravilo koje je jedan stari mešetar ovde davno napiso.

I mene uhvatilo po 290X, dakle tko bi se tome nadao?

lp

Ja verujem da gospodin Novoselac drži nalog tamo gde ga drži sa debelim razlogom. Gotovo da sam uveren da če da bude u nekom razumnom roku i prvi na bidu.

– ma objasnite mi, što vidite u tom JNAF-u ??????????????
– pored toliko dionica vi baš uvijek odabereta taj JNAF.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Da nisi ti mesica poslala u rusiju… [rolleyes]

Nova TXT str. 114:

Mesić ekskluzivno: još uvijek imamo šanse za južni tok.

Još uvijek ima šanse za takozvani Južni tok, ekskluzivno za Novu TV kazao je predsjednik Mesić po povratku iz Rusije."
Nisu rekli definitivno ne, oni su rekli sada imamo ove ugovorte, ali ti ugovori mogu biti realizirani ako se do određenog vremena riješi pitanje koridora, a nitko ne može ponuditi ono što može Hrvatska, jer mi koridor imamo, kod nas se može odmah graditi. Zato je Hrvatska u prednosti", istaknuo je Mesić. Hrvatska ne bi imala, kaže, nikakvog troška, jer sve plaća onaj tko gradi.

marcello

Nema da se skine urok. Sedi Dinko sa iljadu komada na iljadu kuna. Zna Dinko zašto je tamo. Ko čeka, dočeka.

Ja verujem da gospodin Novoselac drži nalog tamo gde ga drži sa debelim razlogom. Gotovo da sam uveren da če da bude u nekom razumnom roku i prvi na bidu.

Prema tvrdnjama hrvatskog predsjednika, “Gazprom je pri kupnji Naftne industrije Srbije (NIS) u osnovni kapital ubrojio i dio vlasništva nad našim dijelom naftovoda i potražuje od nas neke pumpe, odmarališta i objekte”. Mesić je Putinu odgovorio “da je to u sporu i da će se Hrvatska o tome službeno izjasniti”.

Naime, nakon kupnje Naftne industrije Srbije, Gazprom traži povrat 30 benzinskih crpki, odmarališta u Rovinju, Makarskoj te na Braču i Hvaru, nekoliko skladišta i poslovnih prostora. Traže i dio
Janafova naftovoda kroz Hrvatsku.

Vaš link

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Gazprom nije ništa ubrojio već je NIS to imao u svom kapitalu….Ista stvar je i u Bosni….
Kada bi se klupko cijele razdiobe među bivšim republikama išlo raspetljavat to bi se raspetljavalo godinama i ne znam da li bi uopće bilo moguće to učiniti…Zašto ? Zato jer su već mnoge firme/udjeli prodani….
Naša strana se glede Janafa izjasnila, a to je da je vlasnička struktura poznata i pohranjena je u SDA.

Ono što se iz ovoga da zaključit je da su Rusi itekako zainteresirani za Janaf…Naravno, uzet će ga džabe ako ga džabe damo, al ako ne, novaca im ne fali….Moguće da je drugi korak traženje udjela po nekoj diskontnoj cijeni…
I za kraj Mesić zna naš službeni stav (to je ovaj gore poboldan), ali izgleda nema m**a to otvoreno reć…

Naši su ostali bez Južnog toka, to je sad očito….I to je stvar naše nonšalatne politike…Paneuropski naftovod – potpuno ista stvar…I našeg uvjerenja da imamo takav geostrateški položaj da se bez nas ništa ne može….
Rusi nisu sasvim prekrižili Družbu Adriu i nadam se da je ovo nama bar neki putokaz da se u te stvari moramo aktivnije uključit…U žargonu bi rekli "gristi"…

BTW, za kraj, ajmo jedno logično pitanje….
Južni tok je pokazao da Ruse boli briga za učešće Hr u projektu….Fino su nas zaobišli i to je to….Mi se sad stavljamo u poziciju da pregovaramo eventualno o nekom kraku prema Hrvatskoj…a imali smo sve na dlanu….
Znači Ruse učešću Hr u plinskom biznisu izgleda baš previše ne zabrinjava….

S druge strane, Putin zove Kosoricu u Moskvu…Prije toga ide Mesić…Zašto ??? Zato jer su mu dragi kao osobe ??? Ili zbog nečeg drugog….
A baš prije toga Rusi pokupovali skoro sve naftne industrije u regiji…

New Report

Close