matlalic, kad narastem možda ću i ja znati da će dionica pasti na 2600-2900, ali kako sam još mali pa to neznam kupio sam po 3200-3300… u čemu je problem !?
Pitanje je dali će ovi što sada prodaju po 3200 moći da ponovno kupe po toj cijeni.…ovo je jedan od najprozirnijih drukeraja…..sa 300 dionica oborili dionicu….15%….ko se zadnji smije najslađe se smije….ja ću isto dokupiti po ovoj cijeni… [thumbsup] [cool]
ako budu strpljivi, mislim da hoće, i prije nego što ti se čini
[/quote]
Evo, kad sam napisao ovaj post, da će se moći kupiti JNAF po 3.200 i prije nego što mislite, zaredale su mi jedinice, a sad vidim da niti 1-2 sata nakon što sam to napisao, opet je debelo dotaknuo 3.200.
Pa, ajde, budite jednom pošteni i zahvalite kad vam netko daje takve informacije, a ne samo dijeliti jedinice svima koji misle različito od vas… Ali, to nije moj problem, nego onih koji žive u nerealnom svijetu i sanjaju čas da će sve ići ovako, čak onako… bez puno znanja i argumentacije, pa onda u “ralnom svijetu” valjda uglavnom redaju minuse i minusiće…
Pitanje za kolege koje su prodale Janaf. Jel kupujete sad?! Ajte požurite dok traje akcija!
a što tebe briga što drugi kupuje ili prodaje? valjda sam znaš što ćeš učiniti. a što će cijene tiče iskreno se nadam da će biti još veći popusti za strpljivije. moram se nadati jer u kešu sam…ne? MatLalic2-ev target ni srednjeročno (par mjeseci) nije nerealan. IMHO.
Koliko ste spustili cijenu…….?! Odlično. I …mislite je natrag kupiti i zaraditi na istoj korekciji…
i još malo više……? Pa s koliko dionica se igrate…….?
Činjenica je da je 3,5k vrlo dobra cijena za JNAF, ali istio tako je činjenica da i nemamo preveliki izbor, da nema nešto kvalitetnih dionica koje su u 3. kvartalu imale FI kao JNAF, pa bio balon ili ne svakako je poželjno imati ga u portfelju!
Činjenica je da je 3,5k vrlo dobra cijena za JNAF, ali istio tako je činjenica da i nemamo preveliki izbor, da nema nešto kvalitetnih dionica koje su u 3. kvartalu imale FI kao JNAF, pa bio balon ili ne svakako je poželjno imati ga u portfelju!
Kolega ja se nacelno slažem sa vama i jnaf ostaje jedan od moji top pickova narednih godina…ali bolje je imat lošu firmu u uzlaznom tržištu nego odlicnu u padajucem
Malo gledam tu rasprave i slijed događanja na burzi i u potpunosti se slažem sa gornjom konstatacijom. Ovo je bilo klasično rušenje cijene. Režirano [cool]
Kolega ako se može režirati kretanje cijene na burzi zašto ne odete na neku slabo likvidnu dionicu i sa svojih XY tisuća kuna budete gazda i režirate cijenu kako vam paše?
[/quote]
Mislim da je za takve projekte potrebna licenca Akademije dramskih umjetnosti.
Ni pad ni rast ne ide linearno, vratit će se to kolege, ne strahujte za ovog kvalitetnog lipotana.
A gapovi se moraju popuniti.
Kolega ja se nacelno slažem sa vama i jnaf ostaje jedan od moji top pickova narednih godina…ali bolje je imat lošu firmu u uzlaznom tržištu nego odlicnu u padajucem
[/quote]
Mi imamo i uzlazno i padajuće tržište od 05. mj. i za cijelo ovo vrijeme radimo unutar tih 10ak% ili 300 bodova, ne vjerujem da će ovaj put biti drugačije.
Inaće, meni draže opcije su: ne imati dionice u padajućem tržištu i imati odlicnu firmu u uzlaznom tržištu
Šta to sada opet pametuju ovi na biznis haeru:
Raste dug Ine
Janaf od kupaca potražuje
43,7 milijuna kuna.
Najveći dužnik je Ina od
koje potražuje 18 milijuna
kuna, a slijedi HANDA sa
9,6 milijuna kuna duga. U
prvih devet mjeseci Janaf
je Ini zaračunao usluge u
vrijednosti 41,5 milijuna
kuna, a HANDA-i 75 milijuna