Ti koji investiraju na osnovu pisanja na forumu ,za njih je najbolje da se ostave burze..
ps..i to što prije.
Nije baš tako……treba razlučiti pisanje.Ja sam najavio ovakav scenario ali eto – skupio puno jedinica!
[/quote]
Zasluzeno. Vi ovakav scenarij najavljujete jos od 2200 kn. A od tada do sada se dalo izuzetno dobro zaraditi. Tko je Vase pisanje nedajboze poslusao nije zaradio nista. A jos ak Vas poslusao i za DIOK sad i pusi. No i ovakvi koji pisu kao Vi su dobri. Radis kontra od onog sto pisu i zaradis. Samo nastavite molim Vas dalje.
toliko je dobra obrana na JANF-U da je pao samo 6%.oni koji su ga branili ,utekoše.
i love this game
Kaj se događa, zašto smo unatoč rekordnog izvješča zaronili tako lijepo?
Nije li ovo bilo predviđeno onom starom buy on rumors sell on njus.
Molim komentar kolega governor i Plavi pogotovo, još bi htio čuti i kneleta, ali on je svoje pametno prodao jučer.
Znam da se ne kupuju dionice od danas do sutra, ali zašto su neki korisnici tvrdili da to neće dolje, kad niti znamo da će gore.
Molio bi također jednu undamnetalnu analizu oko ove zanje moje tvrdnje. Znači kako su znali da neće dolje i time i zato kupovali i nadokupljivali?
Evo da i ja iznesem svoje razmišljanje. U JNAF sam ušao relativno nedavno, tj. prije 10-ak dana. Nažalost prije nisam imao casha. Smatram da dionica ima veliki potencijal i da će dugoročno samo rasti. Danas sam sa nestrpljenjem očekivao FI i nakon odličnog rezultata još sam sigurniji u rast ove dionice.
Ovaj pad nakon ovako dobrog FI nije očekivan, međutim mnogi su ulazili na puno nižim razinama i većina je čekala FI kako bi kapitalizirala dobit. Iako je FI odličan, mnogi su planirali danas prodati dionice, te zato danas imamo pad.
Pozitivnih vijesti za ovu dionicu ne manjka, te ću pratiti razvoj situacije. Ukoliko još malo padne planiram dokupiti, međutim siguran sam da će s vremenom potražnja za ovom dionicom samo rasti, a iz top10 vidi se da je free float jako mali…
slažem se sa svime ipak bih dodao da su ovi mnogi koji se iskrcavaju, odnosno namjeravali su se danas iskrcati (uključujući i mene) ipak očekivali malo više od današnjeg dana , te su sada, kada su vidili da su njihova očekivanja bila ipak malo pretjerana, odlučili se zadovoljiti sa nižim zaradama ( ne uključujući i mene jer sam nakon poslijednjeg trejda na Janafu ušao previsoko zanemarivši pri tom drevne trejderske tehnike velikog SunTzu-a koji kaže :"kada uđeš plitko, na jakom si terenu").
Nadalje, bitnijeg fundamentalnog razloga za ovakav održiv pad ,po meni nema, izuzev ponovog urušavanja čitavog tržišta, a rizik čega ne možemo posve iskljućiti.
Ipak, očekujem laganu stagnaciju nakon ovog iskrcaja pa ondak lagani oporavak.
Živjeli! [thumbsup]
ma ovo se ovi paničari istresaju, a to je kratka vjeka. Bogami moje neće dobiti po ovin cijenama
tak je reci ti njima! ja pustio ostatak iznad 3600 danas. vjerujem da janaf vrijedi daleko više, ali 70% mi je čist dovoljno… zasad. sljedeće izvješće je tek tamo u kasnu zimu, a dotad će ručicama dojadit držat istu dionicu.
Ja cijenim vase vidjenje stvari ali ipak mislim da cete ostati praznih ruku s takvim targetom.
Uvaženi kolega, za razliku od Ivane7 ja stvari napišem ranije i to mjesecima. I ovdje sam govorio što će se dogoditi danas. To je samo početak. Ako griješim to je moj problem. Nije bilo teško dići janaf sa 1200 na 2000. Sa 2000 na 2500 je bilo teže i dulje. Tu je krenula špekulacija i napucalo se na 3500-3700. Sa 3500 nema šanse za 4000 u ovom okrženju osim ako ne nađu naftu koje ima više nego Arapi. Pošto nama u državi slijedi kaos i ovo će se spustiti jer će ljudi trebati novac. Treba čekati a ja ne žurim nigdje. Trenutno ima drugih – puno puno boljih prilika.
[/quote]
Pročitaj još jednom što si napisao. U jednoj rečenici tvrdiš da slijedi kaos, i da će ljudima trebati novac, a u drugoj da ima puno puno boljih prilika. Ovo ti je malo u suprotnosti.[thumbsup]
Uloži u znanje…
ajde svi malo prestanite s tim prese…..ma o ulaganju u znanje. ako još jednom čujem tu frazu povratit ću. ja sam mali investitor naspram svih ostalih s foruma, ali sam barem za razliku od nekih koji u svakom drugom postu pišu da ulažu u znanje znao na koji se način provodi dokap janafa, a za to nije bilo potrebno pročitati 10 knjiga nego jedan jeb..ni kratki prospekt skinut sa stranica zse. pa se BVPS povećava pa ne, neg se smanjuje, pa nije pravedno pa je. ok, ima nejasnoća, ali se valjda deduktičnim zaključivanjem dođe do zaključka.
svoje "znanje" većina ovdje može objesiti mačku o rep. na forumu postoji jedva 10 nickova vrijednih čitanja, a i oni sve rjeđe pišu. šteta što nema block user opcije jer svaki put kad otvorim temu janaf znam da ću naći postove dizelaša koji piše o ledu, guvernora ili plavog koji piše da ulaže u znanje, one koji trubili na 2100 o fundamentima i razočarani prodali pa kupili na 3000+ i još 10ak koji su nakon 3000 kupili janaf pa isto pišu o nekom znanju a kada rokne ispod te cifre će se pokriti ušima.
svaki respekt onim korisnicima koji umjesto prepucavanja i 200 postova ala ivana7 fino, mirno i staloženo objave zašto su nešto kupili/prodali, svoje (kontra)argumente u korist neke dionice, a ne da se o njima raspišu na svim temama i još k tome to isto ponavljaju 200x jer im ego brani mogućnost sumnjanja da su u krivu. sve ostalo je zagušavanje foruma.
Hvala i do ponedjeljka doviđenja.
vezano za moju procijenu na P/Bv i BvpS od prije neki dan, izgelda da ovi sa Mojedionice.com imaju isto mišlljenje kao i ja, upravo su updatali fundamente sa najnovijim FI3Q09, a gdje su sada Volksbank i ostali umišljeni moji kritičari koji nisu ponudili ali baš nikakav izračun…
Možda bi bio red da se sada ovdje javno ispričaju…
Osnovni financijski podaci
Prihodi od prodaje 334,66 M 3/09 434,81 M 317,06 M
Poslovni prihodi 338,94 M 3/09 450,75 M 480,74 M 360,78 M
Ukupni prihodi 349,88 M 3/09 465,70 M 495,96 M 374,90 M
Neto dobit 83,40 M 3/09 104,04 M 53,64 M
Kapital i rezerve 3.042,81 M 3/09 3.042,81 M 3.042,81 M 2.244,41 M
Aktiva 3.244,14 M 3/09 3.244,14 M 3.244,14 M 2.496,68 M
Konsolidirano ne ne
Osnovni fundamentalni pokazatelji
P/S 7,35 3/09 5,66 7,76
P/E 29,50 3/09 23,65 45,87
P/B 0,81 3/09 0,81 0,81 1,10
BVPS 4.096,15 3/09 4.096,15 4.096,15 3.021,37
EPS 112,27 3/09 140,05 72,21
Ostali podaci o društvu
Broj zaposlenih 381 3/09 381 381 381
Broj dioničara 1.301
Pokazatelji profitabilnosti
ROE 2,74% 3/09 3,42% 2,39%
ROA 2,57% 3/09 3,21% 2,15%
EBIT marža 29,88% 3/09 29,51% 18,96%
EBITDA marža 60,31% 3/09 60,39% 58,03%
NPM 23,84% 3/09 25,41% 14,31%
…a možda ovi sa Mojedionice po mojim postovima satavljaju temeljne financijske pokazatelja, vrag će ga znat [smiley]
jesi li siguran da si u pravu? Inače tvoje postove rado čitam i imaš simpatičan kritičan i skeptičan stav koji simpatiziram
ma možete mi djeliti jedinice koliko vas volja ali ipak sam ja u pravu a o kompeteneciji nekih nickova poput Volksbanka dalo bi se raspravljati….a vi i dalje rasprodajte sve kad dotični piše da je VIX intraday na +24 % [bye]