Tako je , kolega no mislim da bi se ovdje moglo raditi o nekakvoj posebnoj seriji dionica s obzirom da nitko drugi od dioničara nije sudjelovao u procesu dokapitalizacije.
[/quote]
Da vidim da li sam dobro shvatio…………….vi ste skloni mišljenju da je tih 714 milijuna kuna neki poklon od strane Hande vama dioničarima??
[smiley]
Alo janafovci
palo mi nesto na pamet … a zamislite novi novcati janaf uz buduci magistralni plinovod od Omislja?
Ukupni troskovi gradnje down xy% !
Ok ovisno o tome tko racuna [lol]
Tako je , kolega no mislim da bi se ovdje moglo raditi o nekakvoj posebnoj seriji dionica s obzirom da nitko drugi od dioničara nije sudjelovao u procesu dokapitalizacije.
[/quote]
Nikakve posebne dionice. Redovne dionice izdavatelja.
Temeljni kapital povećava se ulozima u novcu, i to izdavanjem 264.812
(slovima: dvjestošezdesetčetiritisućeosamstodvanaest) novih redovnih dionica, nominalne
vrijednosti od 2.700,00 kuna (slovima: dvijetisućesedamstokuna). Stoga je ukupan iznos na
koji se izdaju nove redovne dionice 714.992.400,00 kuna.
O kakvom se razvodnjavanju kapitala ovdje točno radi?
Kakvom poklonu? Svatko svoje dupe gleda. HANDA ima svoj interes u toj dokapitalizaciji ali taj interes ide u prilog i malim dioničarima.
Dosta je interesantno kako ekipa koja je do jučer brijala na dugoročnost u JNAF,spominjala 2K Eura ovo ono… danas brije kako je balončina. A lijeni su otić protegnuti noge do SKDD pa da malo virnu neke stvari [yawn]
Meni je bilo lijepo dok je trajalo,za sutra već imam drugi ticker, dok prodajem mislima sam već u slijedećoj poziciji.
lp [lol]
Nikakvom, neto efekt nula iako mi nije jasno kako onda ovdje svi dioničari nemaju jednakopravni položaj u postupku dokapitalizacije.
[/quote]
Nikakve posebne dionice. Redovne dionice izdavatelja.
Temeljni kapital povećava se ulozima u novcu, i to izdavanjem 264.812
(slovima: dvjestošezdesetčetiritisućeosamstodvanaest) novih redovnih dionica, nominalne
vrijednosti od 2.700,00 kuna (slovima: dvijetisućesedamstokuna). Stoga je ukupan iznos na
koji se izdaju nove redovne dionice 714.992.400,00 kuna.
O kakvom se razvodnjavanju kapitala ovdje točno radi?
[/quote]
Konačno netko sa znanjem i točnim informacijama………………… [thumbsup]
HANDA ulaže cash u firmu, u zamijenu dobiva dionice (koje se neće naći na tržištu).
JNAF dobiva svježa novčana sredstva koja dalje ulaže povećavajući zaradu i kapital dioničarima
a on priča o razvodnjavanju glavnice….
Aj dobro…HANDA ulaže u JNAF da bi srušila vrijednost firme i da bi Volksbank i Noname kolega kupovali po 1000 kn.
Aj uživaj… [thumbsup]
@febo… ali svejedno se radi o tome da sad imaš manji postotak u vlasništvu firme nego prije. s druge strane firma vrijedi više pa si na istom. win win situacija. book ostaje isti jer su i po booku dokapitalizirali…
Kolega book postaje manji jer je trenutno nešto preko 3.000 kuna, a Handa ga dobiva za 2.700 kn po dionici, dakle book value po dionici će pasti……………a ne porasti na 4.000 kao što neki pišu
Noname kolega je bolje od mene pročitao tekst o dokapu, vjerujem da se ipak radi o redovnim dionicama( iako mi nije posve jasno da li je to sukladno propisima, no ipak živimo gdje živimo).
U tom slučaju , kao što sam napisao, neto efekt jest 0 i tu se slažemo. Nikakvog razvodnjavanja tu nema.
Ipak JNAF dobiva svijež cash uplaćen od strane samo jednog dioničara na dobrobit svih dioničara.
Ne vidim nikakvu drugu logiku ,a HANDA pri tome ima svoj dugoročni interes.