Zna! U godini recesije firma povećala prihode za 50%, da ne govorim o dobiti, ugovoreni novi poslovi u vrijednosti preko 100 mil. eura… Ne znam šta treba više!?
[/quote]
Što je i nagrađeno rastom s 1200 na 3600 kn. Rekao bih da je +300% više nego dovoljna nagrada [wink]
Nemojte tako kolega Locotus, nisu bedastoće, tvrtka je napravila pravi zaokret u poslovanju, koje je i prije bilo više nego dobro, investicijski ciklus, jedan, je završio, ugovoreno 100 mil. EUR novih poslova, najavljena je 1. kotacija, fundamentalna podcjenjenost, povoljno stanja na tržištu ( loša perspektiva većine ostalih dionica ), puno je toga u priči, mene je to ponukalo da danas dokupim.
I sutra ću ako bog da, ako budete rušili opet ću kupiti, ostalo mi je par naloga na bidu.
Ne bojte se.
Zna! U godini recesije firma povećala prihode za 50%, da ne govorim o dobiti, ugovoreni novi poslovi u vrijednosti preko 100 mil. eura… Ne znam šta treba više!?
[/quote]
Što je i nagrađeno rastom s 1200 na 3600 kn. Rekao bih da je +300% više nego dovoljna nagrada [wink]
[/quote]
Mislim da je u ovu cijenu ugrađena i borba nuklearnim oružjem Amerikanaca i Rusa za vlasništvo nad Janafom kao i pronalazak naslaga zlata u cijevima samoga naftovoda.
Ovdje su očekivanja prevazišla sve okvire koji se mogu opravdati budućim poslovanjem.
Meni se čini da bi moglo biti triježnjenja uz tupi bol u glavi kad se shvati da je cijena pretekla i sama očekivanja
Ovdje i sutra vrlo vjerojatno vruće. Po meni još pregrijano fest. Očekujem u petak nakon dobrog izvještaja kratku ofenzivu prema gore i onda malo žešću kapitalizaciju. Obzirom na vjerojatno loš outlook daljnjeg razvoja makroekonomske situacije i dan po dan kako će blijediti sjećanje na dobar izvještaj tako će krenuti i pullback.
Sve u svemu imate još par dana utrenirati najbrži prst. Petak će ovdje biti zanimljiv. Naravno, postoji mogućnost da se stvari i malo drugačije razviju ali to ću ostaviti za sebe da ne dižem bunu ovdje prerano. Ruku na srce nisam siguran da je ostalo puno prostora i vremena da oni koji su ulazili danas dosegnu razinu neke opipljivije zarade.
tupi bol u glavi kad se shvati da je cijena pretekla i sama očekivanja
– pa kad sam već na ovoj temi napisala jedan post što ne bi još jedan.
– ipak ja imam toga JNAF-a koliko svi vi na forumu zajedno.
– a vidite kakva sam ja skromna osoba, stvarno mi je neugodno na samoj temi drukati za ovu biser dionicu.
– ali ostavimo se sada JNAF-a, o njemu pišem na jednoj drugoj temi, neću je niti spomenuti da me ne optužujete zbog drukanja, jer zbilja nikada nisam drukala.
– vratimo se onome tupom bolu u glavi.
– taj tupi bol u glavi najvjerojatnije nastaje kada se idu računati moje brutalne zarade.
– znam to boli najviše.
– neki su htjeli i željeli biti pametniji od mene, a tko ne želi brutalne zarade ???????
– samo morate znati kako te zarade može ostvariti jako jako mali broj investitora.
– izvinjavam se što sam malo prošetala i na ovu temu.
– Hvala na razumijevanju.
– I love this game.
Pozdrav !
Sve je OK dionica je tehnički gledano puno rasla ,ali potaknut nekim postovima i upitima o BVpS,nisam imao mira te sam razmotrio slijedeće:
Povećanje temeljnog kapitala JANAF-a d.d.
Zagreb – Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu Tt-09/7453-2 od 03. 07. 2009. godine, a sukladno Odluci o povećanju temeljnog kapitala JANAF-a d.d. donesenoj na Glavnoj skupštini Društva održanoj 19. lipnja 2009. godine, provedeno je povećanje temeljnog kapitala Društva za iznos od 714.992.400,00 HRK. Temeljni kapital Društva sada iznosi 2.720.676.600,00 HRK.
Pazite, ovo je provedeno u 3Q (nakon 01.07.).
Ako iz FI za 1H uzmemo da je ukupni kapital društva bio 2.303.186.000 kn , dobivamo da je na 1H BVpS bio 3.100,49 kn te je po aktualnim statistikama dionica trenutno na 1,15 Bv (što opet nije puno za ovaj sektor). Pod aktualnim smatram zadnji dostupni financ.izvještaj na 30.06.09.
Međutim ako dodamo iznos povećanja osnovnog kapitala od strane HANDE imamo efekt povećanja cijelog kapitala na iznos 3.018.178.400,00 hrk ( 2.303.186.000+714.992.400,00 )a što iznosi 4.062,99 kn po dionici te se , ako je to tako,dionica trenutno trži na 0,88 P/Bv a ne na 1,15 P/Bv.
Naravno ROE im se pri tom smanjuje.
Efekt dodatnog povećanja kapitala i profitabilnosti daljnjim pozitivnim poslovanjem namjerno sam izostavio radi lakšeg izračuna.
Ako se ne varam, ova promijena bi trebala biti vidljiva za koji dan u pasivi bilance novog izvještaja.
Unaprijed se ispričavam ako eventualno pogrešno zaključujem.
Ovo je činjenično utvrđeno pogrešna informacija da se drugačije ne izracim. Ima jedan investitor sa ovog foruma ravno 622 komada te još jedan sa 587 a po današnjem izvješću sa sda koliko vidim niste niti blizu te cifre.
– pa kad sam već na ovoj temi napisala jedan post što ne bi još jedan.
– a vidite kakva sam ja skromna osoba, stvarno mi je neugodno na samoj temi drukati za ovu biser dionicu.
– ali ostavimo se sada JNAF-a, o njemu pišem na jednoj drugoj temi, neću je niti spomenuti da me ne optužujete zbog drukanja, jer zbilja nikada nisam drukala.
– vratimo se onome tupom bolu u glavi.
– taj tupi bol u glavi najvjerojatnije nastaje kada se idu računati moje brutalne zarade.
– znam to boli najviše.
– neki su htjeli i željeli biti pametniji od mene, a tko ne želi brutalne zarade ???????
– samo morate znati kako te zarade može ostvariti jako jako mali broj investitora.
– izvinjavam se što sam malo prošetala i na ovu temu.
– Hvala na razumijevanju.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Ja ne znam kak vi to brutalno zaradjujete kad po napisanom vidim da ne znate ni elementarnu matematiku jer ste nabacili jednadzbu s 2 nepoznanice (kolicina, ulazna cijena) pa da se moze izracunati ista od Vasih zarada. Spike da imate dionica ko svi forumasi zajedno ostavite za temu Najduhovitiji post. Usput, za ovakve beskorisne postove imate onu tebu Best bljuj, pardon buy.
p.s.
A da otvorite temu Egotrip ako znate kak se otvaraju teme?
Da je dobra firma ,dobra je,da se moglo zaraditi na njenoj dionici moglo se,da je pregrijana do boli je-zato boli glava pojedince,možda će još malo narst,ali kad dođe izvjeće bit će kud koji mili moji..
Pa to zna svatko tko je bar dvije godine na burzi.
Nije bez veze ivana prekršila svoj princip i došla drukati na sam forum od dionice(što inače ne čini ,to valjd svatko zna)..
ima toga ona puno za uvaliti ovih dana.
naravno i brutalno ošišati ovčice
Sve je OK dionica je tehnički gledano puno rasla ,ali potaknut nekim postovima i upitima o BVpS,nisam imao mira te sam razmotrio slijedeće:
Zagreb – Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu Tt-09/7453-2 od 03. 07. 2009. godine, a sukladno Odluci o povećanju temeljnog kapitala JANAF-a d.d. donesenoj na Glavnoj skupštini Društva održanoj 19. lipnja 2009. godine, provedeno je povećanje temeljnog kapitala Društva za iznos od 714.992.400,00 HRK. Temeljni kapital Društva sada iznosi 2.720.676.600,00 HRK.
Ako iz FI za 1H uzmemo da je ukupni kapital društva bio 2.303.186.000 kn , dobivamo da je na 1H BVpS bio 3.100,49 kn te je po aktualnim statistikama dionica trenutno na 1,15 Bv (što opet nije puno za ovaj sektor). Pod aktualnim smatram zadnji dostupni financ.izvještaj na 30.06.09.
Međutim ako dodamo iznos povećanja osnovnog kapitala od strane HANDE imamo efekt povećanja cijelog kapitala na iznos 3.018.178.400,00 hrk ( 2.303.186.000+714.992.400,00 )a što iznosi 4.062,99 kn po dionici te se , ako je to tako,dionica trenutno trži na 0,88 P/Bv a ne na 1,15 P/Bv.
Efekt dodatnog povećanja kapitala i profitabilnosti daljnjim pozitivnim poslovanjem namjerno sam izostavio radi lakšeg izračuna.
Ako se ne varam, ova promijena bi trebala biti vidljiva za koji dan u pasivi bilance novog izvještaja.
[/quote]
Bravo kolega Febo moram vas pohvaliti, a ja ne hvalim bilo koga, to i sami znate.
Kolega Febo je bio toliko fer da je ovo podijelio sa nama, iako je danas prodao Janaf.
Svaka čast!
[/quote]
Ali kolega, u zamjenu za novčana sredstva Handa će dobiti dionice……………jeste li vi sigurni da ste to dobro podijelili sa novim brojem dionica?
Tako je , kolega no mislim da bi se ovdje moglo raditi o nekakvoj posebnoj seriji dionica s obzirom da nitko drugi od dioničara nije sudjelovao u procesu dokapitalizacije.