Jedino što čovjek može reći svima onima koje ova dionica boli, a boli ih zato jer nisu prepoznali njene potencijale, da bar zadrže malo dostojanstva i priznaju svoje greške….
Kolega savo, da je kojim slučajem neinformirani ulagač vas pratio danas bi ćamio u Diokiju sa nikakvom zaradom….Zašto to ne kažete…Sada od jada i bijesa što je ta dionica ili firma vječiti gubitnik, pljujete po Janafu jer on eto ne vrijedi….A dionica raste i rasti će i dalje…
Imate svoju filozofiju ulaganja i to je OK…Ona ne donosi zarade i to je OK…A većina ulagača ovdje želi zaraditi pa zato ulažu u JNAF a ne u Dioki….
….A dionica raste i rasti će i dalje…
Imate svoju filozofiju ulaganja i to je OK…Ona ne donosi zarade i to je OK…A većina ulagača ovdje želi zaraditi pa zato ulažu u JNAF a ne u Dioki….
Uopće nigdje nisam napisao da će dionixca rasti ili padati, za razliku od Vas,
Samo sam Vam predočio činjenice da se Ruska taktika i strategija promjenila pa bi Vi i slični tome trebali prilagoditi svoje pisanje. Jasno da neki planovi na kojima temeljite svoje pisanje, neću reći odlaze u prošlost ali postaju u najmanju ruku upitni. Traže dublju analizu a vi za to očito niste kapacitet, niste mjerodavni.
Ako baš imaš vremena pročitaj moje pisanje iz drugog mjeseca i pogledaj cijenu.
Koliko vremena treba da bi se izgradi naftovod poput ovog koji navodi drug Savo………i koliko to košta??
Ima li tko od kolega da je iz naftne branše, ja sam financijaš ne kužim se nimalo u naftovode
Otprilike bi za naftovod duljine Janafa trebalo oko tri godine
Koliko vremena treba da bi se izgradi naftovod poput ovog koji navodi drug Savo………i koliko to košta??
Ima li tko od kolega da je iz naftne branše, ja sam financijaš ne kužim se nimalo u naftovode
[/quote]
Uz uvjet da ga ne radi Jure. U protivnom bi 3 godine trebalo samo da se par puta presijece vrpca za pocetak radova.
[/quote]
Uz uvjet da ga ne radi Jure. U protivnom bi 3 godine trebalo samo da se par puta presijece vrpca za pocetak radova.
[/quote]
Jure ne gradi, samo crta.
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Nemojte zezat kolega? Nisam znao. A ja mislio…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Niti ne crta više. Sada samo navlači.
Zar sam ja ijednom spomenuo 3 booka? Ajmo ponovo:
– za ziherase po Grahamu do 1,5 booka
– trenutno se s ovakvim podacima ovakve firme trze na 2,2-2,5 booka
Nadam se da se necu vise morati ponavljati.
da se opet razumijemo..
Jnaf nemože na 2 booka,pardon može, al bio bi precjenjen, dok ne popravi profitabilnost..
Firme koje to vrijede su LEDO, KODT i ATGR
Može koja firma iz jnafove branše?
Zar sam ja ijednom spomenuo 3 booka? Ajmo ponovo:
– za ziherase po Grahamu do 1,5 booka
– trenutno se s ovakvim podacima ovakve firme trze na 2,2-2,5 booka
Nadam se da se necu vise morati ponavljati.
da se opet razumijemo..
Jnaf nemože na 2 booka,pardon može, al bio bi precjenjen, dok ne popravi profitabilnost..
[/quote]
Kolega Dizelaš, vani su pipleini nešto preko 2 booka, uz P/E oko 23.
Pošto je sada Janaf tek dokapitaliziran, a još k tome je trenutni TTM P/E oko 22 , ne vidim zašto on po tom pokazatelju ne bi već sada bio na 2 booka , a ne na 1 kako je trenutno.
Naravno da je tu PEG puno bitniji pokazatelj, posebno zbog dokapitalizacije, novih poslova, modernizacije koja je napravljena ( dvosmjernost, a time i povećanje ekonomičnosti poslovanja ), ali i da gledamok sadašnje stanje, odlično je.
Kako bi rekli, na konju smo.
[wink]
da se opet razumijemo..
[/quote]
Kolega Dizelaš, vani su pipleini nešto preko 2 booka, uz P/E oko 23.
Pošto je sada Janaf tek dokapitaliziran, a još k tome je trenutni TTM P/E oko 22 , ne vidim zašto on po tom pokazatelju ne bi već sada bio na 2 booka , a ne na 1 kako je trenutno.
Naravno da je tu PEG puno bitniji pokazatelj, posebno zbog dokapitalizacije, novih poslova, modernizacije koja je napravljena ( dvosmjernost, a time i povećanje ekonomičnosti poslovanja ), ali i da gledamok sadašnje stanje, odlično je.
Kako bi rekli, na konju smo.
[wink]
[/quote]
Je plavi al to je pe za ovu cijenu, pod uvjetom da tako natave do kraja godine…kad bi se tržio na 2 booka, P/E bi bio 50-ak…što znaci da bi pacali cijenu koju bi nam jnaf zaradio za cca 50 godina…previše
Ledo je na 2,5 booka, al mu je p/e 15, što znaci da bi trebao biti na 3 booka, da bi bio u cjenovnom rangu jnafa, još je podcijenjen u odnosu na njega, jer ipak je NAJVAŽNIJE od svega ono što i koliko tvrtke zarađuju, zato se kupuju dionice