JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Drage moje kolege, moram se malo osvrnuti na ovu dionicu jer vidim da se digla velika prašina. Vesela udruga malih dioničara je na svojem targetu okrenula ploču što me niti malo ne iznenađuje. Kratili su pozicije i prije ali sada su izgleda uglavnom izišli van (nešto malo su ostavili za kapitalizaciju prilikom predstojećeg Q3 rezultata koje svi više manje očekujemo kao pozitivno). Tu će na oko 3500 biti još jedan malo jači iskrcaj i što onda. U jednom od prethodnih postova (mislim da je na best buy prije neki dan) lijepo je napisano da se čeka izlazak ove male udruge i da postoji teoretska mogućnost da dionica nakon toga malo poskoći. Tko zna, možda ima još pokoja udruga malih dioničara u igri.

Zašto baš Janaf usprkos svim negativnim viđenjima koje se uzoriti kolege počele iznositi u nekoliko prethodnih postova:

– mali broj zaposlenih,
– ide u prvu kotaciju na proljeće (što bi fondovi mogli napraviti u tom slučaju)
– relativno mali režijski troškovi,
– proširenje kapaciteta (bidirekcionalni tok),
– skladištenje nafte (nije neka mudrost ali je izuzetno profitabilno),
– proširenje kapaciteta za skladištenje,
– hedge na valutu u slučaju klizanja kune (vrlo, vrlo bitno pogotovo ako Roha ode),
– hedge na commoditiese u slučaju rasta nafte i ostalih roba – dakle double hedge,
– spot tržište,
– revalorizacija nekrretnina koja bi pokazala da je ovaj book više nego nerealan,
– vrlo limitirana dostupnost dionica zbog malog free floata,
– relativno očišćena od trejdera i špekulanata u ovom trenu (ako nije skroz, sada će i kolegica Ivana7 kapitalizirati do kraja – ipak ona puno troši),
– interes Rusije, Mađarske, Slovačke i sam Bog zna koga sve još ne kako se bliži ulazak u EU
– gotovo nikakva zaduženost u ova teška vremena,
– rijetko viđena profitabilnost za naša područja (mislim da su jedino Cvik i ekipa profitabilniji ali
nema ih na burzi nego u pržunu pa im vjerojatno pade i profitabilnost),
– ima toga još podosta analizirajte sami.

Netko je ovdje jednom napisao da bi ovo moglo na 2000 eura. Mnogi su se smijali. Ja se uopće ne smijem. Po meni nema bolje dionice na burzi ovog trena od Janafa. Lova sigurnija nego u banci a mogućnost rasta vrlo vrlo izgledna sukladno gore navedenome. Ako pogledate malo ispis sa SDA vidjeti ćete da ima investitora koji ovo i dalje skupljaju iako su počeli na cca 1200 kuna dok je mnogi ovdje nisu htjeli niti pogledati.

Za mene je to u najmanju ruku STRONG HOLD! Teško će se to skupiti ponovno. Vrlo teško.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Drage moje kolege, moram se malo osvrnuti na ovu dionicu jer vidim da se digla velika prašina. Vesela udruga malih dioničara je na svojem targetu okrenula ploču što me niti malo ne iznenađuje. Kratili su pozicije i prije ali sada su izgleda uglavnom izišli van (nešto malo su ostavili za kapitalizaciju prilikom predstojećeg Q3 rezultata koje svi više manje očekujemo kao pozitivno). Tu će na oko 3500 biti još jedan malo jači iskrcaj i što onda. U jednom od prethodnih postova (mislim da je na best buy prije neki dan) lijepo je napisano da se čeka izlazak ove male udruge i da postoji teoretska mogućnost da dionica nakon toga malo poskoći. Tko zna, možda ima još pokoja udruga malih dioničara u igri.

Zašto baš Janaf usprkos svim negativnim viđenjima koje se uzoriti kolege počele iznositi u nekoliko prethodnih postova:

– mali broj zaposlenih,
– ide u prvu kotaciju na proljeće (što bi fondovi mogli napraviti u tom slučaju)
– relativno mali režijski troškovi,
– proširenje kapaciteta (bidirekcionalni tok),
– skladištenje nafte (nije neka mudrost ali je izuzetno profitabilno),
– proširenje kapaciteta za skladištenje,
– hedge na valutu u slučaju klizanja kune (vrlo, vrlo bitno pogotovo ako Roha ode),
– hedge na commoditiese u slučaju rasta nafte i ostalih roba – dakle double hedge,
– spot tržište,
– revalorizacija nekrretnina koja bi pokazala da je ovaj book više nego nerealan,
– vrlo limitirana dostupnost dionica zbog malog free floata,
– relativno očišćena od trejdera i špekulanata u ovom trenu (ako nije skroz, sada će i kolegica Ivana7 kapitalizirati do kraja – ipak ona puno troši),
– interes Rusije, Mađarske, Slovačke i sam Bog zna koga sve još ne kako se bliži ulazak u EU
– gotovo nikakva zaduženost u ova teška vremena,
– rijetko viđena profitabilnost za naša područja (mislim da su jedino Cvik i ekipa profitabilniji ali
nema ih na burzi nego u pržunu pa im vjerojatno pade i profitabilnost),
– ima toga još podosta analizirajte sami.

Netko je ovdje jednom napisao da bi ovo moglo na 2000 eura. Mnogi su se smijali. Ja se uopće ne smijem. Po meni nema bolje dionice na burzi ovog trena od Janafa. Lova sigurnija nego u banci a mogućnost rasta vrlo vrlo izgledna sukladno gore navedenome. Ako pogledate malo ispis sa SDA vidjeti ćete da ima investitora koji ovo i dalje skupljaju iako su počeli na cca 1200 kuna dok je mnogi ovdje nisu htjeli niti pogledati.

Za mene je to u najmanju ruku STRONG HOLD! Teško će se to skupiti ponovno. Vrlo teško.

Čovjeće, ali ti si rasprodo JNAF po 2000 (između ostalim i meni) i mjesec dana druko na dolje dok je ona neprekidno rasla i eto je na 3600. I sada dok si propustio ovaj rast drukaš na UP? Čovječe pa jesi ti normalan? Džizziss… pa ti ko da si neuravnotežena osoba. [shocked]

P.S. ne boj se… moj JNAF je zapakiran u volt i nije na prodaju, a kako mi se čini i još nekih kolega. Ako je tko pokratio manji dio i kapitalizirao brzi rast… pa bože moj, profesionalci smo… nismo djeca, ne? Uostalom, sa tom lovom su se marljivo skupljale i skupljaju se neke druge dionice kojima jaki rast tek predstoji. uostalom znaš i sam da jednu takvu skupljaš…

I'LL BE BACK

[smiley]

je, tko bi još htio kupit naftovod [lol]

Naftovod neće kupiti nitko, jer ga država neće prodati. A ne možeš prodati niti, recimo, 1 km cijevi da bi poboljšao RDG. [wink]

[smiley]

je, tko bi još htio kupit naftovod [lol]

Naftovod neće kupiti nitko, jer ga država neće prodati. A ne možeš prodati niti, recimo, 1 km cijevi da bi poboljšao RDG. [wink]
[/quote]

Kolega Vorda, iako me ponekad nervirate, moram vam priznati da ste ovo izvrsno rezonirali i na slikovit način neke stvari objasnili. Rekao bih da imate znanje [thumbsup].iako….tko zna… možda jednog dana država ipak proda naftovod. kažem možda… jednog dana… sjetimo se špekulacija 98.

I'LL BE BACK

Čovjeće, ali ti si rasprodo JNAF po 2000 (između ostalim i meni)

Jamačno je tako. Jesi baš siguran u to?
[/quote]

Moja prva premisa je da vjerujem ljudima ono što pišu. Dakle ako si javno napisao da si rasprodao JNAF po 2000kn i mjesec dana nakon toga drukao da ništa ne valja, onda ja nemam razloga ne biti siguran. Naravno, u slučaju da to nije tako, to znači da si kvaran i zao i to radio kako bi kupovao dionice od nesretnika. Da se razumijemo, meni to ne smeta, radi ti što hoćeš. Meni je samo žao tih nesretnika koji ne razlikuju ljude koje im žele dobro od onih koje im žele zlo. Najčešće one koje im žele dobro percipiraju kao "udrugu koja ih želi obrlatiti" jer su i sami ljubomorni što nisu postupili kao i oni, a one koje ih na tu "udrugu" upozoravaju vide kao svece koji će ih "spasiti od zla". Naravno da im ga na kraju ovi potonji strpaju do kraja. Bez kremice.

E sad… to je varijanta br. 1.

A varijanta br.2, i meni vjerojatnija, al kako god… je da si jednostavno luzer, koji je promašio ceo fudbal i sad se ušteko nazad na vlakić, pa prodaješ priču kak si ti zapravo jedan prepredeni lisac.

Koja god varijanta bila,mogu samo reći: FUJ [bye]

I'LL BE BACK

Zašto ja imam osjećaj da je pregršt………… onih koji se zaklinjali u Janaf…… sad u kešu…….i pljuju po ruci koja ih je nahranila [rolleyes]

3 x Fuj, fuj, fuj

Nisu to hoteli ili nekretnine koje se mogu tako lako prodati.

Vic godine. Kolega imate dolje desno u kutu ekrana satic i datum u windowsima. Sad je kraj 2009. i hotele je vrlo tesko prodati, a nekretnine prakticki pa nemoguce. Osim uz ogroman diskont u odnosu na trenutno trazene cijene.

Turkish oil pipeline project to involve three Russian companies

MILAN (RIA Novosti) – Three Russian oil companies signed an agreement on Monday with Turkey’s Calik Enerji and Italy’s Eni on a pipeline project to pump Caspian oil to the Mediterranean via Turkey.

Turkey launched the $1.5-billion Samsun-Ceyhan project with the Italian energy giant in 2007, and has repeatedly invited Russia to join it.

The three Russian companies to participate are state-run Rosneft, oil pipeline monopoly Transneft, and shipping company Sovcomflot, one of the world’s leading energy transporters.

According to Eni, the memorandum of understanding signed at the talks in Milan “envisages the commitment to discuss the definition of the economic and contractual conditions for Russian companies to participate” in the project.

Russian Deputy Prime Minister Igor Sechin, who chairs Rosneft, Italian Economic Development Minister Claudio Scajola, and Turkish Energy Minister Taner Yildiz also signed a memo of understanding to set up a working group for the Samsun-Ceyhan project.

Sechin said Russia’s largest independent oil producer LUKoil has also shown an interest in supplying oil via the pipeline.

“Other Russian companies, in particular LUKoil, are showing an interest in supplies. We are also holding talks with third countries,” he said.

The Turkish energy minister said the project would improve mutual confidence among participants.

“The project will become part of an energy security system for many European countries, and not only for the countries involved in it,” Yildiz said.

The pipeline’s projected capacity will be 60-70 million tons of oil a year (1.2-1.4 million bpd).

The project is designed to reduce the oil transportation load on the Black Sea Strait of Bosporus and the Dardanelles on the Marmara Sea, which handles some 150 million tons (1.1 billion barrel) annually.

Neke stvari se drastično mjenjaju s ovim projektom, zar ne? ili se pravite slijepi i gluhi?
Također South Stream je pod velikim upitnikom budući da se Bugarska povlači iz projekta; Rusima će izgleda dati sve papire za North Stream a za uzvrat oni bi mogli odustati od Južnog potoka.

Neke stvari se drastično mjenjaju s ovim projektom, zar ne? ili se pravite slijepi i gluhi?
Također South Stream je pod velikim upitnikom budući da se Bugarska povlači iz projekta; Rusima će izgleda dati sve papire za North Stream a za uzvrat oni bi mogli odustati od Južnog potoka.

Drmaj po bidu u ponedjeljak hitno.

Interesantno je kako su ljudi bedasti ili se prave bedasti. Cijeli svijet je ovo objavio kao udarnu vijest u naftnom sektoru a kod nas NIŠTA, NULA, ZERO!!!!
To me upućuje na razne , uglavnom vrlo loše, zaključke.
JANAF je veliki potencijal ali dajte gospodo uozbiljite se. Pogledajte na ovaj događaj i vidite što on nosi JANAF-u. Razmislite i o izjavama da je PEOP mrtav, da Ruse više ne interesira Družba-Adria…..

Interesantno je kako su ljudi bedasti ili se prave bedasti. Cijeli svijet je ovo objavio kao udarnu vijest u naftnom sektoru a kod nas NIŠTA, NULA, ZERO!!!!
To me upućuje na razne , uglavnom vrlo loše, zaključke.
JANAF je veliki potencijal ali dajte gospodo uozbiljite se. Pogledajte na ovaj događaj i vidite što on nosi JANAF-u. Razmislite i o izjavama da je PEOP mrtav, da Ruse više ne interesira Družba-Adria…..

Imaš pravo. Sukladno ovome što si naveo mislim da je fer cijena 1200 kuna.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

New Report

Close