JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 29.12.2024. u 04:17
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
JNAF
825,00
4.125
5
820,00
830,00
-0,60%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

JNAF ide prema svom odavno zacrtanom cilju odnosno targetu,crobex pada dionica raste.
target je na dosta višim razinama.

http://www.svijet-dionica.net/

A koji je to target kolega.
[/quote]

Izracunaj si sam. X puta je na ovom topicu bilo napisano na koliko se bookova dionice ove branse vani trze.
[/quote]
DA bi se jnaf trgovao na 3 bookaMORA povecat drasticno profitabilnost
[/quote]

da, trebao bi biti profitabilan kao LEDO! jedino tako može na 3 booka. JNAF je odlična firma i ako se potrude stvarno bi mogli biti kao LEDO [thumbsup]
[/quote]

Ma ne može Janaf biti kao Ledo dok god ne počnu prodavati sladoled…………smrznuto je uvezeno……pardon zdravo [lol]

Zar sam ja ijednom spomenuo 3 booka? Ajmo ponovo:

– za ziherase po Grahamu do 1,5 booka
– trenutno se s ovakvim podacima ovakve firme trze na 2,2-2,5 booka

Nadam se da se necu vise morati ponavljati.

Governor..

Rijetko koja tvrtka može iz godine u godinu povecavat ROE I ROA takvom akceleracijom..
Za to je potrebna izvrsna uprava, izvrstan brend, izvrstan proizvod a ledo je sve to,najviše ahvaljujuci Todoricu..

…i milijardu eura duga. Al ajmo decki ne pocinjat opet prepucavanja na relaciji LEDO-JNAF jer to na ovoj temi zbilja nema smisla. Vi vjerujete u LEDO – OK postujem sasvim. Ledo je OK firma – je. Ali ovo je tema JNAF. Ak ste se istovarili djelomicno ili posve iz JNAF-a nemojte sad tu bezveze pisati o stvarima koje s njime nemaju veze.

Eni, Calik, Rosneft Sign Samsun-Ceyhan Oil Pipeline MoU

ROME (Dow Jones)–Eni SpA (E), Calik Holding, JSC Transneft and OAO Rosneft (ROSN.RS) Monday signed a memorandum of understanding allowing for discussions on the conditions to allow Russian companies to participate in an oil pipeline that will cross Turkey.

The companies signed the memorandum of understanding "which envisages the commitment to discuss the definition of the economic and contractual conditions for Russian companies to participate" in the Samsun-Ceyhan project, said the Italian energy company in a statement.

The pipeline aims to transport oil from the Black Sea port of Samsun to the Mediterranean one of Ceyhan across Turkey, avoiding the use of ships to cross the busy Istanbul Strait.

Monday, the governments of Italy, Russia and Turkey signed in Milan a joint agreement on the Samsun-Ceyhan pipeline, said Eni is the same statement.

Earlier this year, Eni said it would finance the cost of an engineering study for the possible construction of the oil pipeline, while an investment decision would be made only at its completion.

Jel izračunao netko koliki je PE pri cijeni od 3500 za zadnjih 12 mjeseci?

Jel izračunao netko koliki je PE pri cijeni od 3500 za zadnjih 12 mjeseci?

Mislim da svi čekaju izvješće za 3q ali možemo to ovako gledati. Pošto je HANDA dokapitalizirala janaf i ima 246812 dionica ubrojat ću i nju u kalukulaciju.

dobit 1.7.2008.-31.6.2009. 123,5 mil /(742846 R-A i 246812 R-B)=124,8 kn po dionici.

Dobit od 123,5 milja je prije oporezivanja, dok je čista 103,2 milje što daje EPS 104 kn po dionici. Trenutno se dionicom trguje po P/E 34.

Trenutno se dionicom trguje po P/E 34.

Apple također.
Ko zna zna, ko ne zna, P/E 10. [thumbsup]

Trenutno se dionicom trguje po P/E 34.

Apple također.
Ko zna zna, ko ne zna, P/E 10. [thumbsup]
[/quote]

Mislim da p/e ovdje trenutno nije bitan kad svi očekuju da u roku od 2-3 godine poveća dobit i prihode bar za troznamenkasti postotak. Mislim da apple ipak neće rasti ko janaf ;). Eh da je crobex prosjeka p/e 1xx kao ameri…

Ne računa se P/E u ovom trenutku tj. ne možete ga računati, na ovaj način, prvo tvrtka treba okrenuti imovinu iz dokapa, pa onda računati P/E.
Možemo računati jedinu PEG, što je i puno korisnije i modernije, hebo vas P/E, tko to još gleda.

Ne loše danas, ne loše…

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Mislim da p/e ovdje trenutno nije bitan kad svi očekuju da u roku od 2-3 godine poveća dobit i prihode bar za troznamenkasti postotak. Mislim da apple ipak neće rasti ko janaf ;). Eh da je crobex prosjeka p/e 1xx kao ameri…

Ne znam, kupio bi, ali mi je malo preskupo. Trebali bi dobit povećati 3x da dostignu Adris, HT ili Ledo. Naravno, uz uvjet da cijena ostane nepromjenjena. BV je također problematičan. Nisu to hoteli ili nekretnine koje se mogu tako lako prodati.

je, tko bi još htio kupit naftovod [lol]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Ne znam, kupio bi, ali mi je malo preskupo. Trebali bi dobit povećati 3x da dostignu Adris, HT ili Ledo. Naravno, uz uvjet da cijena ostane nepromjenjena. BV je također problematičan. Nisu to hoteli ili nekretnine koje se mogu tako lako prodati.
[/quote]

ovo je firma od iznimnog gospodarsko-političkog državnog interesa, pa nisu ovo nekakvi bungalovi u istri da na taj način valoriziraš nekretninu……država sa ovom firmom ima velike planove, te će to biti jedno od rijetkih državnih poduzeća s kojim će se uistinu napraviti nešto konstruktivno i dobro.

zašto?

isključivo zato što će janaf postati nacionalno utočište energetskih rezervi i kao takvo strateški izuzetan igrač u regiji…..

da popušit ćemo kiflu u dosta pregovornih poglavlja sa eu, ali vlada je odlučila ipak ostaviti jednog asa u rukavu. ovo nije obična firma i zato se smijem na ove vaše P/BV, P/E analitičke pokušaje valoriziranje ovog poduzeća

geo-politički strateški interes ne može se izraziti matematičkom jednadžbom i zato je ova firma drugačija od svih ostalih na zse

New Report

Close