Sve priče padaju u vodu nakon susreta Kosor – Putin , koji se priprema . Do tada je bolje pomno pratiti sve vijesti , pa i čitati Pravdu na ruskom .
kakve priče kolegice? nema priče. samo brojke. JNAF je u prvih 6 mjeseci ove godine zaradio za 45% više novca nego cijele prošle godine, s time da im je prošla godina bilado sada najbolja godina.A sve projekcijom još većih prihoda i zarade u bubućnosti. šta me briga za njihove sastanke i priče? Ja na to uopće ne obraćam pažnju.
[/quote]
javascript:void(0)
Danas u Vijesniku – do kraja godine glavna tema u Moskvi – energenti .
Danas u Vijesniku – do kraja godine glavna tema u Moskvi – energenti .
Da ali PLIN!
HR traži da se količine iz Ugovora koji ističe 2010. povećaju za cca 350 milijuna m3. To Polančec nije uspio pa ide Jadranka. U osnovi to nema nikakve veze s JANAF-om ali kao što sam više puta naglašavao mogućnosti su velike:
Puno važniji je skori odlazak Jandrokovića u Qatar i Oman. U četvrtak je Vlada donijela vrlo važne odluke glede olakšavanja ulaganja s Arapskog poluotoka pa bi to mogao biti neki putokaz šta će se događati.
Da ali PLIN!
HR traži da se količine iz Ugovora koji ističe 2010. povećaju za cca 350 milijuna m3. To Polančec nije uspio pa ide Jadranka. U osnovi to nema nikakve veze s JANAF-om ali kao što sam više puta naglašavao mogućnosti su velike:
Puno važniji je skori odlazak Jandrokovića u Qatar i Oman. U četvrtak je Vlada donijela vrlo važne odluke glede olakšavanja ulaganja s Arapskog poluotoka pa bi to mogao biti neki putokaz šta će se događati.
[/quote]
…uvijek se naglašava energenti. To da će biti samo govora o plinu nigdje ne piše. Svi znamo da Hrvatska nema dovoljne rezerve plina ukoliko bude par dana jake zime. I naravno nama je u interesu da to riješimo i o tome će biti govora….
Ali s druge strane, Janaf je potvrdio da pregovara s Rusima…Pa imaju Rusi ovdje svoje interese glede nafte…Što ti misliš ako Putin (naravno zbog svojih interesa) prebaci lopticu na naftu, da Kosorica neće znat kaj da kaže jer se pripremila samo za diskusiju o plinu ??
S druge strane šuška se naveliko o oživljavanju Držbe Adria-e…Ako je to istina, zar misliš da o tome neće biti govora ??
Da ali PLIN!
[/quote]
…uvijek se naglašava energenti. To da će biti samo govora o plinu nigdje ne piše. Svi znamo da Hrvatska nema dovoljne rezerve plina ukoliko bude par dana jake zime. I naravno nama je u interesu da to riješimo i o tome će biti govora….
Ali s druge strane, Janaf je potvrdio da pregovara s Rusima…Pa imaju Rusi ovdje svoje interese glede nafte…Što ti misliš ako Putin (naravno zbog svojih interesa) prebaci lopticu na naftu, da Kosorica neće znat kaj da kaže jer se pripremila samo za diskusiju o plinu ??
S druge strane šuška se naveliko o oživljavanju Držbe Adria-e…Ako je to istina, zar misliš da o tome neće biti govora ??
[/quote]
Jasno da će se povesti razgovor o PLINU i novom Ugovoru ali će se proći i niz drugih tema.
Jasno da je INI u interesu da JANAF bude dvosmjeran i od Siska. To bi značilo da Rafinerija u Rijeci ima jeftiniji pristup ruskoj nafi putem naftovoda. Jasno da u tom slučaju opada broj tankera u Jadtranskom moru. Jasno da se taj manjak može nadomjestiti izvozom ruske nafte preko Omišlja. Jasno da se ako se poveća uvoz arapsle nafte isti tankeri mogu vraćati puni s ruskom naftom bez utjecaja na okoliš.
Da ali PLIN!
[/quote]
[/quote]
Jasno da će se povesti razgovor o PLINU i novom Ugovoru ali će se proći i niz drugih tema.
Jasno da je INI u interesu da JANAF bude dvosmjeran i od Siska. To bi značilo da Rafinerija u Rijeci ima jeftiniji pristup ruskoj nafi putem naftovoda. Jasno da u tom slučaju opada broj tankera u Jadtranskom moru. Jasno da se taj manjak može nadomjestiti izvozom ruske nafte preko Omišlja. Jasno da se ako se poveća uvoz arapsle nafte isti tankeri mogu vraćati puni s ruskom naftom bez utjecaja na okoliš.
[/quote]
Znači jasno je da bi i dionica trebala rasti.
To je jasno [thumbsup]
Nakon zadnjih izjava gospodina Novoselca meni baš i nije jasno. Gospodin Novoselac ima 5224 komada na cca 2500 što je ovog trena solidan plus. Izlazi iz IGH i DLKV. Mislim da je samo pitanje vremena kada će i ovdje krenuti. AZ mirovinac u dionici je po meni vrlo loše "zdravstveno stanje" po dioničare.
Sutra ističe ugovor o transportu sa rafinerijom Bosanski Brod.
Zašto je ugovor potpisan samo na 1 godinu?
Nakon zadnjih izjava gospodina Novoselca meni baš i nije jasno. Gospodin Novoselac ima 5224 komada na cca 2500 što je ovog trena solidan plus. Izlazi iz IGH i DLKV. Mislim da je samo pitanje vremena kada će i ovdje krenuti. AZ mirovinac u dionici je po meni vrlo loše "zdravstveno stanje" po dioničare.
[/quote]
gospodine Virig…ovaj Viribuse. Ja nikako da vam se prestanem zahvaljivati što ste mi prodali JNAF po 2000 kn, pa evo koristim i ovu priliku.A Vi nikako da prestanete sa drukanjem JNAF-a na dolje još odkad ste prodali JNAF, iako pametni investitori znaju da nema ama baš nikakvih argumenata za to. Sada ste se dohvatili AZ fonda. Ali to ste pričali kada je cijena bila 2300. E sad…možda u AZ fondu ipak ne budu rasprodavali baš svaku dionicu… jeste li razmišljali o tom? I jeste li primjetili da AZ ne prodaje one dionice kojima je država u većinskom vlasništvu? Ako niste, proučite.
Što se tiće potencijalnog "lošeg zdravstvenog stanja dionice u kojem je AZ mirovinac"…mogu se donekle složiti sa tim, te mi je iznimno drago što su izašli iz moje najdraže dionice po 5K, tako da nam ne smetaju sada po 6+K. Isto kao što ste vi izašli iz JNAF po 2K pa nam ne bute smetali na 3+K. [bye]
[/quote]
Pipeline i građevina su dvije jako različite dionice. Građevina je vrlo ciklična industrija i osjetljiva na pad potrošnje. Naftovod s druge strane ima prilično stabilne prihode. Zbog toga mirovinski fondovi često ulažu u naftovode. S druge strane građevinci su atraktivniji agresivnijim ulagačima, hedge fondovima i slično.
Ne mora značiti da mirovinci neće prodavati JNAF, pogotovo ako ocijene da je precijenjen. Međutim mislim da je to u ovom trenutku malo vjerojatno.