JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zapamti, medvjedi su u pravu dva puta u deset godina. Prvi puta i drugi puta i nijednom više [thumbsup]

Uskoro će biti drugi puta u pravu kako mi se čini. Po knjigama ovo je Secular Bear Market. Ulažite u znanje kolega.

Imam pitanje za velike investitore kao što su uvaženi kolega Dizelaš, Guverner, Plavi i još nekolicina. Recimo da ste samo Vas trojica uvaženih kolega ušli u JANAF sa malo većim pozicijama od recimo cca 100 kom po investitoru. Ulaz prije dva mjeseca bi bio cca 2000-2100-2200 da ne kopam sada.

Na bidu do 1000 kuna po dionici ima 336 komada. Dođe li do mogućeg preokreta (što nije nemoguće) kako ćete van? Gubitak ili long pozicija? Nemojte se ljutiti na ovom direktnom pitanju ali ulažem u znanje promatrajući kako rade veliki i iskusni investitori.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Uskoro će biti drugi puta u pravu kako mi se čini. Po knjigama ovo je Secular Bear Market. Ulažite u znanje kolega.

Podsjećaš me na one koji su krajem 2007. i početkom 2008. godine rekli da kada se vratimo na CROBEX 5000 da će sve iskrcati, kao što ti vičeš da ćeš ponovno se ukrcati na 1200. Taj film dečec ne buš gledal, ove godine sigurno, a sljedeće će godine Almodovar već nešto smisliti za tebe. Uloži u znanje jer očito ulažeš u nešto drugo trenutno [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Zapamti, medvjedi su u pravu dva puta u deset godina. Prvi puta i drugi puta i nijednom više [thumbsup]

Imam pitanje za velike investitore kao što su uvaženi kolega Dizelaš, Guverner, Plavi i još nekolicina. Recimo da ste samo Vas trojica uvaženih kolega ušli u JANAF sa malo većim pozicijama od recimo cca 100 kom po investitoru. Ulaz prije dva mjeseca bi bio cca 2000-2100-2200 da ne kopam sada.

Na bidu do 1000 kuna po dionici ima 336 komada. Dođe li do mogućeg preokreta (što nije nemoguće) kako ćete van? Gubitak ili long pozicija? Nemojte se ljutiti na ovom direktnom pitanju ali ulažem u znanje promatrajući kako rade veliki i iskusni investitori.
[/quote]
nemoj se lti ljutiti, ali

zaista si neuk ako nakon 5 godina na burzi ne znaš da pad ne ide pravocrtno, kao ni rast, dakle uvijek postoje odbijanci

Neodoljivo me podsjecas na onog luzera iveka tužibabu, imaš njegov instinkt za usrat motku i izgubit pare..

Sjecam se da je tip pisao da tehnika ide na 30k, igh na 40k a ingr na 100k..

Ivek tužibaba/ thompson/ viribus/

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Podsjećaš me na one koji su krajem 2007. i početkom 2008. godine rekli da kada se vratimo na CROBEX 5000 da će sve iskrcati, kao što ti vičeš da ćeš ponovno se ukrcati na 1200.

Cijenjeni kolega nisam nigdje spominjao kada se namjeravam ukrcati. To će prije svega ovisiti o mojoj nadasve skromnoj financisjkoj situaciji. Ako mi kojim slučajem baka preseli u vječna lovišta jer ipak već ima 97 godina vjerujem da će mi se financijska situacija rapidno poboljšati pa ću vjerojatno moći ulagati u nešto više od znanja. Janaf je jedna dionica koju bi u svakom slučaju držao na oku. Ali je po meni defanzivna i u kao takvu ne bih uložio više od 20% sume ma kakva ona bila.

Što se tiće Crobexa na 1200 u 2010. to možda bude visoko. Stvarno ne bih znao ovog trena jer mi manjka iskustva. Ali ostavimo i tu opciju otvorenu makar teoretski.

Dajte što napadate sirotog sudoša koji pokušava uštediti za pljuge i bengu…………… [smiley]

[/quote]

zaista si neuk ako nakon 5 godina na burzi ne znaš da pad ne ide pravocrtno, kao ni rast, dakle uvijek postoje odbijanci

Neodoljivo me podsjecas na onog luzera iveka tužibabu, imaš njegov instinkt za usrat motku i izgubit pare..

[/quote]

Uvaženi kolega Dizelaš,

kako bi se ja ljutio na Vas??? Vi ste meni jedan od uzora na ovom forumu i smatram da ste osoba od koje se može puno naučiti. Malo me zaboli srce i duša kada vidim da moja pitanja smatrate nečasnim te me uspoređujete sa osobama koje ne poznajem. Apsolutno shvaćam da je na ovakvim forumima bilo svega i svačega no kako sam vrlo limitiranih sredstava kao student (teško je skucat novce i za net da mi ne ukinu) ne preostaje mi drugo nego da pokušam naučiti ovaj zanat od starijih i daleko iskusnijih kolega kao što ste Vi.

Biti ću slobodan i nadalje pitati stvari koje me zanimaju, koje su mi logične a Vi ukoliko ne želite da Vam se više obraćam slobodno mi napišite i ja ću apsolutno poštivati Vašu volju iako će mi osobno biti žao izgubiti kontak sta jednim od svojih idola na ovom forumu.

Srdačan pozdrav i nemojte što zamjeriti.

Ja nisam veliki investitor, ja sam mali ulagač. Andre Kostolany kaže da je ulaganje na rok do 3-5 godina zapravo špekulacija, te sam po toj definiciji špekulant. Ja ne znam gdje će sutra tržište. Nisam to sposoban pronicnuti, niti pokušavam, jer znam da to ne znam, niti me to zanima. Ono što ja znam je izračunati fer vrijednost dionice i vidjeti ima li ona value u odnosu na trenutnu tržišnu cijenu. Izračun fer cijene je individualan za svakog ulagača i može biti jednostavan, a može biti i vrlo kompleksan. Trenutna fer vrijednost JNAF-a po mojim izračunima i spoznajama je minimalno 3500 kuna bez ugrađenih očekivanja . Ukoliko se uključe (opravdano) očekivanja budućih poslovanja i potencijal, cijena JNAFA trebala bi biti multiplikacija sadašnje cijene i do nekoliko puta. Da li će sutra ili za mjesec dana JNAF biti 1000 kuna? Moguće. Na burzi je sve moguće, samo je pitanje vjerojatnosti određenog ishoda i na koji rok. Ja mislim da su za to vjerojatnosti vrlo male, upravo iz fundamentalnih razloga. Da li će JNAF biti 6000 kuna za koju godinu? Ja bih rekao da hoće i da je za to vjerojatnost poprilična. U tom odnosu rizika i nagrade smatram držanje JNAF-a u portfelju dobrim izborom. Ukoliko netko smatra da će JNAF za koji mjesec/tjedan/godinu biti 1000 kuna, onda neka proda i čeka dionicu niže. sasvim legitimno, dapače… ja volim kad se prodaje.

I'LL BE BACK

[/quote]

[/quote]

Uvaženi kolega Dizelaš,

kako bi se ja ljutio na Vas??? Vi ste meni jedan od uzora na ovom forumu i smatram da ste osoba od koje se može puno naučiti. Malo me zaboli srce i duša kada vidim da moja pitanja smatrate nečasnim te me uspoređujete sa osobama koje ne poznajem. Apsolutno shvaćam da je na ovakvim forumima bilo svega i svačega no kako sam vrlo limitiranih sredstava kao student (teško je skucat novce i za net da mi ne ukinu) ne preostaje mi drugo nego da pokušam naučiti ovaj zanat od starijih i daleko iskusnijih kolega kao što ste Vi.

Biti ću slobodan i nadalje pitati stvari koje me zanimaju, koje su mi logične a Vi ukoliko ne želite da Vam se više obraćam slobodno mi napišite i ja ću apsolutno poštivati Vašu volju iako će mi osobno biti žao izgubiti kontak sta jednim od svojih idola na ovom forumu.

Srdačan pozdrav i nemojte što zamjeriti.
[/quote]
mene možeš pitati za mišljenje od sada jedino pod uvjetom da se osobno upoznam, ostavi broj na p.m, ili službeni mail.

Želim znati s kim razgovaram

ako to ne ucinis, ne obracaj mi se više

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

9. listopad 2009.| Tin Bašić

I Janaf želi u klub najelitnijih dionica tržišta

Iz Janafa poručuju kako postoji više razloga za višu kotaciju, a jedan od njih je bolje pozicioniranje kompanije, koja je inače u državnom vlasništvu

Nakon zakonskih promjena u ovoj godini zbog kojih se počelo špekulirati o masovnom egzodusu dionica za Zagrebačke burze, još uvijek nema nikakvih naznaka o većem odlascima sa burze. Upravo suprotno. Iako je ove godine promet na domaćoj burzi pao čak 70 posto, domaće kompanije počele su razmišljati i o ulascima u višu kotaciju. Nedavno smo svjedočili uvrštenju Pretrokemije u trenutno najvišu kotaciju domaće burze – Službeno tržište, jer je Prime Market još uvijek neaktivan. Isto tako, ima naznaka novim ulascima u "klub" 17 najelitnijih dionica Zagrebačke burze. Naime, kontaktirli smo one tvrtke čije vrijednosnice se nalaze na Redovnom tržištu, a imaju najveću tržišnu kapitalizaciju. Jedna od njih je i Janaf.

Ostatak na http://www.poslovni.hr/128903.aspx

marcello

Opa miki…..

S Rusima već dogovaramo izvoz nafte preko Omišlja

Oživjela Družba Adria

"S ruskim Transneftom Janaf već rješava tehnička pitanja o mogućnosti dopreme ruske nafte koja bi se izvozila preko Omišlja, u razgovoru za Business.hr kaže Ante Markov.
Uz očekivanje rekordnog poslovnog rezultata u povijesti tvrtke, vjetar u leđa prvom čovjeku Janafa Anti Markovu daju i najave iz Srbije i BiH o većim potrebama za transportom nafte, popunjenalista čekanja za sadašnje, ali i planirane skladišne kapacitete te velik interes za kućni projekt burze nafte, za koji su zainteresirane svjetske naftne kompanije."

Vaš link

E sad nakon ovih vijesti oće li se opet javiti ekipa novih usera na forumu i proglasiti sve nas ovdje "zločinačkom organizacijom" jer smo navlačili neuke dioničare da kupuju ovu dionicu…

Ili će se možda ispričati svima onima koje je njihovo pisanje odvratilo od kupnje…..

A početak texta na business-u ko iz bajke… [thumbsup]
Uz očekivanje rekordnog poslovnog rezultata u povijesti tvrtke

Opa miki…..

S Rusima već dogovaramo izvoz nafte preko Omišlja

Oživjela Družba Adria

"S ruskim Transneftom Janaf već rješava tehnička pitanja o mogućnosti dopreme ruske nafte koja bi se izvozila preko Omišlja, u razgovoru za Business.hr kaže Ante Markov.
Uz očekivanje rekordnog poslovnog rezultata u povijesti tvrtke, vjetar u leđa prvom čovjeku Janafa Anti Markovu daju i najave iz Srbije i BiH o većim potrebama za transportom nafte, popunjenalista čekanja za sadašnje, ali i planirane skladišne kapacitete te velik interes za kućni projekt burze nafte, za koji su zainteresirane svjetske naftne kompanije."

Vaš link

od kad tebe zanimaju vjesti, ti si tehničarka, ovakve špekulacije i "navlakuše" te nebi trebale posebno interesirati [tongue]

Ma fuj jnaf, nevalja to niš [lol]
[/quote]

Gospon Dizelas, ja sam imala Janaf dok ste vi još mislili da je to vrsta keksa,znate.
To je jedina dionica koju uvijek imam, mijenja se samo količina.A kaj se tiče tehniciranja, to je za tajming ulaza i izlaza.
Ko da ne znate

New Report

Close