Gledaj tko god ulaže samo na temelju foruma i nije njegova zadnja, nema kaj radit u dionicama
slažem se kolega,i u istoj sam poziciji,a ljute me ljudi koji jeftino navlače po forumu i sele se s dionice na dionicu uvijek sa istom pričom….ako jesam u dionici,recimo sada u Janafu jadno je navlačiti neuke ljude da ulaze i izlaze na temelju nekih kao fol analiza iza kojih se krije isključivo i jedino drukanje.Žao mi je ljudi jer sam i sam na početku poučen njihovim pisanjem bio uvučen preskupo u neku dionicu.Zar moramo živjeti od prevara neukih malih dioničara?
ako su ti mali dioničari takvi kakvima ih opisuješ onda jedino prevaru i zaslužuju. hoćeš kupit zemljište, auto, kuću, vikendicu bez da sam pogledaš o čemu se radi? hoćeš ju kupit na temelju pisanja nekog lika na forumu za kojeg ne znaš ni tko je ni šta je?
ili se radi o tome da je lakše doć na forum i napamet lupit po bidu/asku nego uložit u znanje i probat sam izanalizirat dali dionica vrijedi toliko? a i najbolja škola je kad se izgube novci.
a i najbolja škola je kad se izgube novci.
101% tocno, znam na svojoj koži!
ako su ti mali dioničari takvi kakvima ih opisuješ onda jedino prevaru i zaslužuju. hoćeš kupit zemljište, auto, kuću, vikendicu bez da sam pogledaš o čemu se radi? hoćeš ju kupit na temelju pisanja nekog lika na forumu za kojeg ne znaš ni tko je ni šta je?
ili se radi o tome da je lakše doć na forum i napamet lupit po bidu/asku nego uložit u znanje i probat sam izanalizirat dali dionica vrijedi toliko? a i najbolja škola je kad se izgube novci.
Ma glečte kolega, ak se mogu ubaciti.
Pa nije problem u tome da se ulaže ili ne ulaže na temelju pisanja na forumu. Svi mi imamo neke svoje kak bi gubi rekao "alate" kojima vrednujemo dionicu: neko tehničku, neko fundamentalnu, neko preko veza i vezica, da ne nabrajam dalje.
Problem je u slijedećem, ok kad netko "pogodi" ili dobro procjeni da bu nekaj išlo gore i to ode gore. I svi velimo hvala, i ja sam rekao hvala istim tim korisnicima kojima sad kažem sram Vas.
Zašto?
Jer kad ne "pogode" ili dobro procjene i dionica ode dole, onda je tu 1001 objašnjenje, te ovaj se iskrcava, te trend je padajući, te ovo te ono..
Kaj samo ne vele krivo smo procjenili, prodali smo na -10% i bok, ili nismo prodali,a l smo krivo procjenili, malo bi ih zahebavali i bok.
Ali gle to se tu ne događa, nego oni trpe uvrede i napade koji su 100 puta dugotrajniji od ovih koji bi bili da su samo priznali istinu.
I to je sva mudrost, samo recite istinu, pa nitko nemre sve pogoditi, a tu ispada da mogu i to ne samo jedan nego više njih…
Onda ne kužim kaj se uopće svi mi zezamo, dajmo im lovu uz proviziju od 20% nek nam ulažu, pa Pevec nema dosta kamiona kolko love nama i sebi mogu natući do nove godine.
Ja sam nepogrešiv lalicu, najdi gdje sam dao pogrešnu prognozu..
Ajde lajavce, kad vec lupetaš, nadi gdje sam ja fulao, a UVIJEK napišem kad kupim i kad prodam
Neke stvari nisu za "prosjek poput tebe" neke stvari su samo za odlikaše, i zato ja nemogu promašit
Zar moramo živjeti od prevara neukih malih dioničara?
Ako sam dobro shvatio to i je poanta burze. Burza je arena i prirodna selekcija. Slabij (neuki) otpadaju totalno ili plate školu pa postanu malo učeniji. Stalno vam pišem – ulažite u znanje. Ovaj burzovni model bi trebalo provesti i u politici. Ili je politika ipak doktorat – još nisam načisto s time.
slažem se kolega,i u istoj sam poziciji,a ljute me ljudi koji jeftino navlače po forumu i sele se s dionice na dionicu uvijek sa istom pričom….ako jesam u dionici,recimo sada u Janafu jadno je navlačiti neuke ljude da ulaze i izlaze na temelju nekih kao fol analiza iza kojih se krije isključivo i jedino drukanje.Žao mi je ljudi jer sam i sam na početku poučen njihovim pisanjem bio uvučen preskupo u neku dionicu.Zar moramo živjeti od prevara neukih malih dioničara?
[/quote]
pa zašto onda cijena dionice nije konstantna? cijena i oscilira zbog špekulacija i razno raznih vjesti..
kad bi se uzdali samo u znanje i vrijednost nečijeg poslovanja mogli bi trgovati dionicama svaki tjedan po pola sata….
a od silnog znajna koliko vas je ovdje predvidjelo na temelju knjiga da će crobex pasti sa 5000 na ove grane i niže?
nitko…..
Ako sam dobro shvatio to i je poanta burze. Burza je arena i prirodna selekcija. Slabij (neuki) otpadaju totalno ili plate školu pa postanu malo učeniji. Stalno vam pišem – ulažite u znanje. Ovaj burzovni model bi trebalo provesti i u politici. Ili je politika ipak doktorat – još nisam načisto s time.
[/quote]
znanje nije drukanje po forumu kako Janaf vrijedi 3200 kn,a onda ga prodaš na 2700-2800
[/quote]
znanje nije drukanje po forumu kako Janaf vrijedi 3200 kn,a onda ga prodaš na 2700-2800
[/quote]
Da Janaf vrijedi 3200 onda bi se toliko i tržio. Trenutno vrijedi 2500-2600 i sumnjam da će puno preko toga. Kažem TRENUTNO!
Za par dana može vrijediti 3000 ili 1500. To je sada procjena svakog individualnog špekulanta. Investitore na spominjem ovdje jer oni ne prate forumei ne ravnaju se po njima. Uđu u dionicu sa debelim viškom sredstava i ostave taj novac na X ili XX godina u dionici.
Svi smo mi ovdje špekulanti. Vjerojatno se na prste može nabrojati ekipa koja drži dionicu dulje od 6 mjeseci (puno sam i rekao). Ali bez nas burze ne bi niti bilo.
Kada pogledam grafove dionica i indeksa u svijetu i kod nas vidim identično vrijeme prije 2 godine. Dionice su skočile 100% pa i više. Indeksi isto tu negdje. Sada je stvar osobne procjene ulaziti-izlaziti-držati. Trenutno ulažem u znanje. Neće vlak pobjeći. Biti će prilika u to sam siguran.
Meni se čini da je trenutno keš princ do kraja godine bi moga biti kralj a početkom 2010 car ili diktator.
[/quote]
[/quote]
Da Janaf vrijedi 3200 onda bi se toliko i tržio. Trenutno vrijedi 2500-2600 i sumnjam da će puno preko toga. Kažem TRENUTNO!
Za par dana može vrijediti 3000 ili 1500. To je sada procjena svakog individualnog špekulanta. Investitore na spominjem ovdje jer oni ne prate forumei ne ravnaju se po njima. Uđu u dionicu sa debelim viškom sredstava i ostave taj novac na X ili XX godina u dionici.
Svi smo mi ovdje špekulanti. Vjerojatno se na prste može nabrojati ekipa koja drži dionicu dulje od 6 mjeseci (puno sam i rekao). Ali bez nas burze ne bi niti bilo.
Kada pogledam grafove dionica i indeksa u svijetu i kod nas vidim identično vrijeme prije 2 godine. Dionice su skočile 100% pa i više. Indeksi isto tu negdje. Sada je stvar osobne procjene ulaziti-izlaziti-držati. Trenutno ulažem u znanje. Neće vlak pobjeći. Biti će prilika u to sam siguran.
Meni se čini da je trenutno keš princ do kraja godine bi moga biti kralj a početkom 2010 car ili diktator.
[/quote]
alo pajdo, tebi je jnaf vec pobjegao, sve ono kaj si prodao po 2100
alo pajdo, tebi je jnaf vec pobjegao, sve ono kaj si prodao po 2100
Bude se vratio. Ta sića koju sam imao i nije nešto bitna. A siću ću opet uzimati kada budem imao novaca. Ulažem u znanje. Mislim da ću i sa tim iskrcajem na 2100 nadmašiti i odlikaše što se tiče postotka.
Zapamti, medvjedi su u pravu dva puta u deset godina. Prvi puta i drugi puta i nijednom više [thumbsup]