JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moćni ruski naftaš Vagit Alekperov otkazao posjet Mesiću
Šef Lukoila je u Hrvatsku trebao stići u utorak, te se tijekom dva dana susresti s najvišim hrvatskim državnim dužnosnicima. Međutim, danas je otkazao posjet zbog hitnih poslova u Iraku i Ukrajini

PRESS-RELEASE
02.10.2009

LUKOIL HAS TO SUSPEND OPERATIONS AT ODESSA REFINERY
[/quote]

Samo nam još ova ekipa fali. Ako ti uđu u dilove sa Janafom biti će veselo. Gdje ti prođu trava ne raste.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Kolega Viribus, pa vi ste svoje ionako rasprodali po 2000, pa ne znam zašto to vas brine? Vi ste barem sigurni [bye]

I'LL BE BACK

Kolega Viribus, pa vi ste svoje ionako rasprodali po 2000, pa ne znam zašto to vas brine? Vi ste barem sigurni [bye]

Uvaženi kolega Guverner,

mislim da prije svega krivo postavljate pitanje. Primarno bi bilo kada sam ušao. Ako sam ušao na 1200 izlaz na 2000 bi bi više nego logičan obzirom na vremena u kojima živimo. Nemojte se ljutiti ali na 1200 kuna ovu dionicu nitko nije htio niti štapom pipnuti. Pa čak niti na 1500 kn.

Nadalje, dobra firma (Janaf je jako dobra firma – barem tako izgleda) ne znači nužno i dobru dionicu. Po mojem skromnom mišljenju ona je u ovom valu dosegnula svoj vrh. Ima cijeli niz argumenata za ovu tvrdnju.

Da se osvrnem i na jedan od prethodnih postova uvaženog i vrlo iskusnog investitora kolege Conana O’Briena koje je i sam, vrlo korektno, smogao snage da javno prizna svoje mišljenje kako je UP Trend kompromitiran iako je po njemu vrijednost crobexa na 2600. Ja sam se složio s njim 100%.

Kod Janafa me primarno brine većinsko vlasništvo politike koja je do sada bez iznimke pokazala da sve što vrijedi uništava bez milosti. JANAF ima jako dobra financijska izvješća i tamo se vrti solidna para. Čisto sumnjam da državni aparat to nema u vidu. Zagrabiti će oni prije ili kasnije.

Kada smo kod izvješća ne treba smetnuti sa uma odlično izvješće tvrtke Viadkut koja usprkos izvrsnim brojevima nije likvidna da isplati dividendu koju je obećala. Onako balkanski ja bi postavio pitanje: "Đe su pare"?? Sve što su trebali napraviti je rasporediti sredstva u zadržanu dobit i ne bi se brukali. Živo me zanimaju Q3 izvješća kod nas. Neki će možda prikazati velike dobitke a za par dana imati ćemo "Pevec Story". Teška su vremena gospodine Guverner a izgleda da će biti još teža.

Nadalje, svekoliko investitorsku pučanstvo vjerojatno gleda na janafu veliku kupnju i daleko manju prodaju. Nevjerojatno je kako ljudi lako padnu pod utjecaj iluzije bez da ispitaju stvari. Naime, na kupnji navedene dionice na cijeni od ravno 1000 kuna nalazi se nalog od 1000 komada. Moje skromnom mišljenje je da je to gospodin Dinko. Taj nalog stoji tamo već 6 mjeseci – minimalno. Meni to lići na klasičnog"glumca". S druge strane, kako je gospodin Dinko ulazio na cca 2500 njemu bi odgovaralo da kupi po 1000 kako bi malo spustio prosjek. Samo da napomenem da do 1444 kune ima vrlo mršavih 271 komad tako da ova vrlo dobra dionica ovog trena meni izgleda kao poprilična kladionica jer je kupnja ipak puno slabija od prodaje.

Ima tu još cijeli niz razloga zbog čega sam izišao van. Kada smo kod Rusa – oni su u svijetu poznati da gdje god su se pojavili sa sobom su donosili samo blagostanje, prosperitet i bolje sutra.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Kolega Viribus, burza je sukob mišljenja, da tome nije tako trgovine ne bi ni bilo. budite uvjereni da se ja puno sigurnije osjećam kada vi (kao i velika većina ostalih kolega) niste u mojim dionicama nego čučite vani u cashu ne bi li istu kupili jeftinije nego ste ju prodali, i još vam jednom hvala što ste mi prodali JNAF po 2000. Meni to automatski povećava maržu sigurnosti JNAF-a na cijeni ispod 2000.

To što je on nekada bio 1200 kuna a ja ga tada nisam kupio meni ne znači ništa. Isto kao što mi ne znači ništa što ja nisam bio taj koji je kupio ATPL po 40 kuna u 2004. Ja znam gdje JNAF stoji fundmantalno, koja je marža sigurnosti uz potencijalni prinos, koje su projekcije poslovanja i rizici istog. A to kad je neka dionica i koliko koštala prije par mjeseci ili par godina mene zaista ne interesira. Moža vama to znači, ali to onda više govori o vašem znanju. Ja vam mogu sada dati argument da se , primjerice, ovaj isti JNAF još daleke 1998 tržio po 12 (dvanaest) tisuća kuna. Ako ne vjerujete, provjerite. Što se tiće drugih kolega i što je tko kada rekao i napravio… budite uvjereni da se ja veselim kad forumaši prodaju, a prezirem kad kupuju. pozz..

I'LL BE BACK

. Nemojte se ljutiti ali na 1200 kuna ovu dionicu nitko nije htio niti štapom pipnuti.

Deca, zela sam si 4 Janafeka.I to po najniskijoj ceni.Nafta je uvek u modi

Ovo je citat sa teme Što smo danas tržili od 23.03. 2009, stranica 1383..Tad sam počela kupovati Janaf.
Cijena je bila 1200 kuna.
Pozdrav

U petak u dnevniku Nove TV Kosor je potvrdila da će se sastanak s Putinom desiti i prije nego što je planirano. Najvjerojatnije već do kraja godine. O temi razgovora rekla je samo jedno: energenti…
Kada se to zbroji s ovim posjetom koji je za sada nažalost odgođen sve upućuje na dobar scenario za dioničare Janaf-a….
Kao što kolega governor kaže, dobro je da neki vidi situaciju drugačije i prodaju Janaf jer to upravo čini burzu…Kad bi svi vidjeli potencijale ove dionice gdje bi joj cijena sada bila ???

http://zse.hr/default.aspx?id=27455

hm…izvanredna glavna skupština za mjesec dana. [smiley]

I'LL BE BACK

U petak u dnevniku Nove TV Kosor je potvrdila da će se sastanak s Putinom desiti i prije nego što je planirano. Najvjerojatnije već do kraja godine. O temi razgovora rekla je samo jedno: energenti
Kada se to zbroji s ovim posjetom koji je za sada nažalost odgođen sve upućuje na dobar scenario za dioničare Janaf-a….

energenti da, ali tema će biti plin jer nemamo dovoljno plina za zimu. [yawn]

Da, ajd sad lupi po asku i sve utuci u jnaf ak si tak siguran u dobitak…

Pa prodaj ono kaj imaš i 30% niže ak treba sve potuci po bidu i kupi janaf, ide skupština i ide to gor bar 100%, pa se onda stigneš vratiti s viškom love u svoje druge perjanice…

Da, ajd sad lupi po asku i sve utuci u jnaf ak si tak siguran u dobitak…

Pa prodaj ono kaj imaš i 30% niže ak treba sve potuci po bidu i kupi janaf, ide skupština i ide to gor bar 100%, pa se onda stigneš vratiti s viškom love u svoje druge perjanice…
[/quote]

Laliću jesi dobro? Pa nisu ti valjda živci popustili… kaj se događa? Ne kužim zakaj ne prodaš JNAF. Ako je Viribus prodo po 2000 zakaj ne bi mogo ti po 2500? Pa još uvijek si bolji od njega za 25%. Ja mislim da si ti bolji ulagač od njega što se vidi i po rezultatima. Prema tome što se čeka? Ja sam samo rekao da ide izvanredna skupština i da mi je to interesantno. Nije mi presudno niti pretjerano bitno, ali interesantno. Prodaj brate mili, oslobodi se muke.

I'LL BE BACK

Laliću jesi dobro? Pa nisu ti valjda živci popustili… kaj se događa? Ne kužim zakaj ne prodaš JNAF. Ako je Viribus prodo po 2000 zakaj ne bi mogo ti po 2500? Pa još uvijek si bolji od njega za 25%. Ja mislim da si ti bolji ulagač od njega što se vidi i po rezultatima. Prema tome što se čeka? Ja sam samo rekao da ide izvanredna skupština i da mi je to interesantno. Nije mi presudno niti pretjerano bitno, ali interesantno. Prodaj brate mili, oslobodi se muke.

Ma dobro sam gubi, fala na pitanju.
Al brate mili ak misliš da je ovo dobra dionica počni pljuskati po asku, ja bum ti prodal svoje za 10% skuplje, jer znam da bu za tjedan dana 15% jeftinije.
Ali samo ak misliš da je potentna dionica, ak ne misliš i dalje nastavi s tim da si ju kupio po 2000.

Evo vidiš ja sam je kupio po 2200, prodao po 2750, kupio po 2650 i sad je 2500, kaj ti to govori?
Da je moja marža sigurnosti jednaka tvojoj, i zato ja želim da ti lupiš po asku, da ju ja opet prodam i da je jeftinije nadokupim…
Ajd nebudi cicija…oslobodi me muke…

New Report

Close