pa kolega gdje si tu informaciju našao
[/quote]
je izvini krivo sam pročitao mislio sam da si napisao da je dobro izvješće a nisam vidio JELI
[/quote]
Koelega i ja sam moga staviti zarez iza dobro, ali glavno da smo se na kraju razumili.
Jeli izašlo izvješće ili ne.
[/quote]
evo ovako kolega stvari stoje sad sam razgovaro sa kordinatorom korporacijskih komunikacija sa gsp Vranješ Mihaelom u Janafu ovako mi je rekla da će izvješće izać čim predsjednik uprave da zeleno svijetlo
pa kolega gdje si tu informaciju našao
[/quote]
je izvini krivo sam pročitao mislio sam da si napisao da je dobro izvješće a nisam vidio JELI
[/quote]
Koelega i ja sam moga staviti zarez iza dobro, ali glavno da smo se na kraju razumili.
Jeli izašlo izvješće ili ne.
[/quote]
evo ovako kolega stvari stoje sad sam razgovaro sa kordinatorom korporacijskih komunikacija sa gsp Vranješ Mihaelom u Janafu ovako mi je rekla da će izvješće izać čim predsjednik uprave da zeleno svijetlo
[/quote]
Hvala kolega Joka.
Pa zar im nije dužnost dostaviti izvješće na ZSE po zvršetku sjednice ili sutradan.
U stvari ima li neki rok.
Kod nas je sve moguće pa i skrivanje odluka, pa valjda treba dati na uvid svojim dioničarima i ZSE odluke Nadzornog odbora.
Tel: 01/ 3039 377 to ti je broj od gsp Mihaele u Janafu pa probaj i ti nazvat ni meni nije jasno zašto nisu objavili valjda čekaju da prođe korekcija a jučer je bila sjednica tako mi je rekla
Evo one vijesti o kojoj sam prije par dana govorio sad i na našim stranicama….Uprava se odlučila oglasiti u petak…
Evo one vijesti o kojoj sam prije par dana govorio sad i na našim stranicama….Uprava se odlučila oglasiti u petak…
ma platit će to Janaf to je za njh sitna lova samo je
u pitanju šlamperaj
Ovu vijest sam prenio prije par dana, a našao sam je na rumunjskim stranicama….Najnovija dešavanja su trenutno ta da se Rumunji jako trude uspostaviti ovaj koridor…U utorak su u Rumunjsku na razgovor s njihovim Ministarstvom gospodarstva došli predstavnici Azerbejdžanske naftne firme SOCAR…Oni su itekako zainteresirani za PEOP jer bi im omogućio transport njihove nafte do Evrope…
Nekako imam osjećaj da Rumunji grizu a naši stoje po strani…U očekivanju izvješća s ovog foruma koji se odvija u Beogradu jer bi se tu puno toga moglo rasplesti….
Ovo prerasta u rat epskih dimenzija!
Borba za pristup srednjoj Europi – preko HR.
Rezerve nafte "gase požar"
Prvi naftni forum čiji su organizatori Energetska zajednica jugoistočne Evrope i Međunarodna energetska agencija (IEA) koji je juče otvoren u Beogradu u prvi plan je istakao pitanja razvoja naftnih rezervi. Slavčo Nejkov iz Sekretarijata Energetske zajednice naglasio je da su naftne rezerve odigrale važnu ulogu za vreme gasne krize u januaru 2009. godine.
– Gasna kriza bi imala znatno pogubniji uticaj na zemlje u regionu da naftne rezerve nisu sprečile najgori scenario potpunog zastoja. Iz te krize smo naučili lekciju a to je da su naftne rezerve jedinstveni deo regionalnog koncepta sigurnosti snabdevanja – rekao je Nejkov.
Kao jedno od ključnih problema sve rastućih potreba za naftom u regionu jugoistočne Evrope, Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike je istakao pitanje usklađivanja stalnih potreba za ekonomskim rastom i potrošnjom oskudnih prirodnih resursa.
– Sticajem istorijskih okolnosti Srbija nije u mogućnosti da reši skladišne kapacitete koji su uništeni u NATO bombardovanju. Ali, mi utvrđujemo tehničke standarde kako bismo što pre došli do evropskih normi skladišnih kapaciteta – naveo je Škundrić.
Naftni forum je inače osnovala Energetska zajednica u decembru prošle godine kao novu panregionalnu platformu za konsultacije. Forum će u svom radu razmatrati i planirane projekte izgradnje naftovoda u regionu ali u svetlu uspostavljanja sinergije a ne atmosfere konkurencije. U tom cilju biće predstavljena najnovija kretanja u razvoju projekata Penevropskog naftovoda (PEOP), naftovoda AMBO i naftovoda Burgas-Aleksandrupolos.
Ovaj forum je okupio više od sto predstavnika vlada regionalnih zemalja, javnih i privatnih naftnih kompanija, investitora, međunarodnih finansijskih institucija i donatora.
…E ovo da nam je dočekati….valjda će se danas i uprava oglasit glede onih 50.000…
Za one koji još ne znaju značaj PEOP-a najbolji je isti opisan u ovom članku….
Rumunjska tužila Hrvatsku Kazahstanu da blokira naftovod PEOP zbog 50.000 eura
Četvrtak, 24 Septembar 2009
Hrvatska blokira razvoj Pan-europskog naftovoda (PEOP) Konstanta – Trst jer jedina od država iz konzorcija nije uplatila 50.000 eura participacije, optužuje Hrvatsku državni tajnik rumunjskog Ministarstva gospodarstva Tudor Serban, koji je u posjeti Kazahstanu iz kojeg bi se PEOP-om transportirala nafta.
Svoje obaveze prema razvoju PEOP-a ispunila je osim Rumunjske i Srbija dok Hrvatska blokira pregovoe i sve aktivnosti, prenosi Serbanovu izjavu rumunjska novinska agencija ActMedia.
Interes za razvoje naftovoda još prije godinu dana pokazao je Kazahstan, koji želi udio u projektu. Cilj PEOP-a je stvaranje alternativnog pravca za transport ruske i kaspijske nafte u Europu. Naftovod koji počinje u rumunjskoj luci Konstanta kroz Srbiju i Hrvatsku vodio bi do Rijeke iz koje bi se krakom spajao do Trsta i Transaplinskog naftovoda koji povezuje Austriju i Njemačku, piše business.hr.
Dakle, i Austrija i Njemačka bi bile na našoj trasi….
Ma to i nije toliko bitno…Još uvijek g. Markov nije došao….Zvao sam maloprije i pitao za istinu o medijskim napisima glede blokiranja PEOP-a….
Ono što su mi rekli da informcija nije u potpunosti točna, a nakon dolaska Markova objaviti će javno punu informaciju preko business-a ili bankamagazine-a…
Ma to i nije toliko bitno…Još uvijek g. Markov nije došao….Zvao sam maloprije i pitao za istinu o medijskim napisima glede blokiranja PEOP-a….
Ono što su mi rekli da informcija nije u potpunosti točna, a nakon dolaska Markova objaviti će javno punu informaciju preko business-a ili bankamagazine-a…
ja sam isto jučer zvao pa su mi rekli da će predsjednik uprave obavjestit javnost,kako misliš da nije bitno potpis onog teškog ugovora šta je trebao bit u izvješću nadzornog odbora