http://www.poslovni.hr/127511.aspx
"Činjenica da Janaf četiri puta više vrijedi nego što prihoduje, baš i nije primamljiva. Analitičari kažu kako je ova dionica [/u]slaba po fundamentima i njezino kretanje isključivo ovisi o vijestima naftnog sektora."
Nekom je preskupo! [lol]
hahaha, a što drugo očekivati od analitičara debila i/ili drukera jer nisu kupili. Pa nek gospoda analitičari kupe benzin od INE po 7 kuna i prodaju ga okolo po 5 kuna i imat će najveće prihode u državi…garantirano. Evo ja ću doživotno u tom slučaju od njih kupovati benzin. "Slučajno" je netto profitna marža JNAF-a 30% [shocked], pa je od tih 500 mil kuna prihoda jedno 150 milijuna čiste dobiti[shocked] (i to nakon amortizacije i poreza a znamo svi kolika je amortizacija JNAF-ove imovine). Majko mila koji debili, pa to stvarno moraš voljeti. [kiss]
[/quote]
i da …naravno da su željeli ostati anonimni, pa tko bi imenom i prezimenom stao ispred tih izrečenih kretenarija.
aha…možeš još kako ako ti prinos "pojede" inflacija ili devalvacija valute u kojoj štediš,
osim toga ja na TK ostvarujem daleko veće prinose od oročenja i to je bila poanta mog posta…
ubuduće, molim, čitati pažljivije ili ne komentirati…
JANAF – kao transporter totalno je zaštićen i od inflacije i od cijene nafte jer se cijene transporta uvelike određuju na temelju njegove imovine.
Predlažem da se pročita Tarifni sustav za transport nafte naftovodom!
Upravi Društva Janaf d.d. ista je odgovorila da im nisu poznate nove materijalne činjenice koje bi mogle utjecati na promjenu cijene dionica”
Opet su špekulanti drukali sada idemo opet dolje!
Btw taj vaš APP model se ne može uspoređivati sa Dcm analizom
Očito je APP model ipak upalio……nego kada će se to moći kapitalizirati po puno većim cijenama?
Znate da je moj horizont od dva do najviše 60 dana…. [lol]
"Činjenica da Janaf četiri puta više vrijedi nego što prihoduje, baš i nije primamljiva. Analitičari kažu kako je ova dionica [/u]slaba po fundamentima i njezino kretanje isključivo ovisi o vijestima naftnog sektora."
Nekom je preskupo! [lol]
hahaha, a što drugo očekivati od analitičara debila i/ili drukera jer nisu kupili. Pa nek gospoda analitičari kupe benzin od INE po 7 kuna i prodaju ga okolo po 5 kuna i imat će najveće prihode u državi…garantirano. Evo ja ću doživotno u tom slučaju od njih kupovati benzin. "Slučajno" je netto profitna marža JNAF-a 30% [shocked], pa je od tih 500 mil kuna prihoda jedno 150 milijuna čiste dobiti[shocked] (i to nakon amortizacije i poreza a znamo svi kolika je amortizacija JNAF-ove imovine). Majko mila koji debili, pa to stvarno moraš voljeti. [kiss]
[/quote]
Gospon guverner, uzeli ste mi riječ iz usta, točno sam to htela napisati, pa nemrem vjerovati da nepismeni mogu pisati za novine.
Da,bolje je kupiti građevinara sa 5 miljardi prihoda i 2 milijona dobiti.
Bogek moj dragi,kakvih sve siročeka ima
Nekom je preskupo! [lol]
[/quote]
Gospon guverner, uzeli ste mi riječ iz usta, točno sam to htela napisati, pa nemrem vjerovati da nepismeni mogu pisati za novine.
Da,bolje je kupiti građevinara sa 5 miljardi prihoda i 2 milijona dobiti.
Bogek moj dragi,kakvih sve siročeka ima
[/quote]
vite brankica kak se i mi nekad možemo složiti [wink]
Problemi na Janaf-u bojim se da sljedi jaka korekcija . [cry]
super[smiley], rasprodat ću sav VDKT kojeg sam skupljao sad ovih dana po 440 i to ohoho komada. Sve ću to lupiti po bidu kako bih oslobodio cash da kupim JNAF na toj korekciji koja "slijedi". Joj jedva čekam, kad bi se barem spustio nazad na 2300 [pray]
Problemi na Janaf-u bojim se da sljedi jaka korekcija . [cry]
kolega,daj prosvijetli nas,na koje probleme upućujete….iskreno ne uočavam nikakve probleme….
Hvala