JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ljudi moji pa što je ovo?
KAda sam ćuo koliki je danas Janaf rekoh sebi sutra bi to trebalo kratiti malo.
Premda se nisam ukrcao koliko sam htio , ali opet… jesam donekle samo.

Ugovori od preko 100 milijuna eura?
Pa to je oko 800 milijuna kuna, aukupni prihodi za cijelu 2008. su bili 374 milijuna kuna.
žZnaći pred potpisom su ugovori u vrijednosti preko 2 puta ukupnih godišnjih prihoda.

Pa to treba u dokup sutra, predviđam sutra opet TILT TILT. [rolleyes]

I bio je TILT TILT kao što smo jučer najavili.
Sutra neće biti TILT TILT-a, treba se cijena malo ustabiliti.
Još se traži cijena, što je i normalno jer je ostvaren nagli rast, na osnovu nove izvanredne vijesti koja nam je došla ( siguran sam btw. da su tehničari predvidjeli ovu vijest i da je ona uračunata u tehničku analizu ) .
Danas je prosječna cijena bila 2 762 kune.
PRedviđam ovih dana ustaljivanje cijene na ovim nivoima i prilika da se polako uključe i oni koji nisu stigli ovih dana, jer su čekali da cijena padne.

Vidimo po prometima da zainteresiranih ima, danas opet lijep promet preko 1,5 milijuna kuna.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Obratite pažnju na slijedeće ( male tajne velikih majstora, Podravka je ovih dana in 🙂 )..naime u prvih 30 naloga na prodaji imate 16 naloga ( šesnaest ) od po 1 komad. Slućajno ili ne, na kupnji u isto vrijeme imate u prvih 30 naloga samo 2 naloga po jedan komad. Deca draga to vam se tak žrtvuju pijuni, kako bi se u miru skupljale količine na bidu ili lagano skidalo sa aska. Da je tome tako potvrđuju i prva dva naloga na kupnji, malo veća pod navodnicima, pitate se što li oni rade " tako visoko " kad bida u blizini baš i nema.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ajde…ajde…da gluperde nisu počele lupat po asku u jednom trenutku bila bi blizu 2600…
ipak to je trajna vrijednost glupih kako bi rekao Kostolany

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

PA to ti je više ja bih rekao strah.
Strah od toga da netko ne pokupi to sa aska prije ovoga ili ovih koji su kupili.
Ako sam bio dovoljno jasan, danas sam bi ona tako lijepom seminaru divota jedna, jedino što sam 2 dana već van burzovnih zivanja.

Moramo napomenuti i slijedeće, ne znam ima li još dionica kod kojih je situacija ovakva, naime ukupno kupnje ima 1 331 komada, a ukupno na prodaji ima 777 komada.
Kupnja jača od prodaje!

Zato ovi nalozi od po 1 komad na prodaji rade malo zbunjenost na burzi.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

El Febo, 22.09.2009. u 20:23
Moramo napomenuti i slijedeće, ne znam ima li još dionica kod kojih je situacija ovakva, naime ukupno kupnje ima 1 331 komada, a ukupno na prodaji ima 777 komada.
Kupnja jača od prodaje!

To ti je tako već mjesecima, inače jučer je bilo manje od 600 komada na ukupnoj prodaji…
što bude više rasla cijena, biti će i više naloga na ukupnoj prodaji

lkpc trenutno ima jacu kupnju od prodaje

febo, ja se sa Tobom slažem tj. vjerujem Ti da je to tako već mjesecima.
Čak Ti vjerujem i da je u jednom trenutku bilo manje od 600 komada na prodaji.
PRemda to ne mogu znati, jer nisam gledao burzu danas.
Slažem se i oko dijela oko likvidnosti.

U stvari se slažem sa cijelim Tvojim zadnjim postom.
Ali se i dalje ne slažem oko dijela unificirane vrijednosti određenih financijskih pokazatelja, odnosno njihove percepcije kod različitih pravnih / fizičkih osoba u različitim vremenskim razdobljima.

[rolleyes]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

El Febo, 22.09.2009. u 20:47
Ali se i dalje ne slažem oko dijela unificirane vrijednosti određenih financijskih pokazatelja, odnosno njihove percepcije kod različitih pravnih / fizičkih osoba u različitim vremenskim razdobljima.

To i nije tema ovog našeg razgovora….nego što misliš o uvođenju bazičnih strukturiranih proizvoda na domaće tržište? [lol]

ajde…ajde…da gluperde nisu počele lupat po asku u jednom trenutku bila bi blizu 2600…

Isto tak da drhtavci nisu poceli drmati dvoznamenkaste naloge otisli bi preko 2900

plavi, 22.09.2009. u 21:33

To i nije tema ovog našeg razgovora….nego što misliš o uvođenju bazičnih strukturiranih proizvoda na domaće tržište? [lol]
[/quote]

Nije niti to tema.
Baš sam te htio pitati, pa eto prilike, što misliš o APT, teoriji arbitražnog vrednovanja?
Što misliš o povezanosti iste sa CAMP-om, ima li to tebi smisla?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Kupnja jača od prodaje!

Na tisku zadnjih par dana duplo veća kupnja od prodaje. cca 4000 komada naspram 2000. I nije fejkana jer je cca 2000 komada unutar 15 do 20 kuna od prvog bida.

@Febo, kad smo kod naglog rasta cijene JNAF-a… nagli se rast dogodio jer je dionica bila gušena sa sellerom za vrijeme dok su ostale dionice polako rasle. ne znam da li je bio jedan ili nekoliko njih (i ne znam čim se hrani ta ekipa, nadam se da je to van dohvata djece), a kupnja u isto vrijeme je to skužila i lagano se postavljala po bidu i skupljala po komad dva znajući da je JNAF best buy svo ovo vrijeme, to smo znali svi, jer su fundamenti smiješni u kombinaciji sa projekcijom povećanja prihoda i dobiti.. Kad je prodaja presušila, to je bilo to. Ne vjerujem da je uzrok cijene ova vijest o novom ugovoru. Glupost. pa taj ugovor je kap u moru onoga što nas čeka sa JNAF-om u budućnosti.

Ja ne vjerujem da će se cijena korigirati, štoviše.. ne smatram ni da će se tu kakti hladiti ili "tražiti", već smatram da će nastaviti s rastom. Umjerenijim tempom doduše, ali u svakom slučaju brže od index-a.Zašto bi se cijena hladila? Dok je sve raslo JNAF je stajao ko ukopan a jedna od top 5 firmi na burzi. Nema nikakvog hlađenja i traženja. Na tempo rasta će, svakako utjecati i budući rezultati poslovanja, a ja vjerujem da će oni biti u trendu sa prethodnim, dakle sve bolji i bolji.

Ako se trend poslovanja iz prethodna dva izvješća nastavi, sve ispod 4000 kuna za JNAF je debilana. A fundamentalno gledano i u usporedbi s nekim drugi visokorizičnim tickerima koji su skuplji i ni u pola sa ovakvom perspektivom, već sad je debiliziam sve ispod 3200 kuna.

Ukoliko se kojim slučajem cijena korigira blizu prekjučerašnje ujutro ja sam spreman sve rasprodati i utrpati se ovdje i mirno spavati. Čak sam spreman i dio Leda pokratiti ako se to dogodi.

I'LL BE BACK

Isto tak da drhtavci nisu poceli drmati dvoznamenkaste naloge otisli bi preko 2900
[/quote]

slažem se. nek rasprodaju još dok je ispod 3.

I'LL BE BACK

New Report

Close