Neće ti bit devalvacije. [rolleyes]
[/quote]
Ti se šališ, a ja sam na sto muka da li sutra dokupiti ili ne i ako da po kojoj cijeni.
Ili se postaviti jako visoko na prodaji.
Kakva devalvacija, piše preko 100 milijuna eura pa to je ca. 800 milijuna kuna par milijuna više manje.
Imam ga po 2100 ali zanemarivo. Šteta [sealed]
nažalost isto…a neki dan mako sa bida nalog na 2250..pas mater
[/quote]
Vjeruj mi, imaš više od mene. Ovo sam kupio da se imam na čemu vozit par mjeseci. Kako stvari stoje bit će i pola godine [smiley]
[/quote]
Vjeruj mi, imaš više od mene. Ovo sam kupio da se imam na čemu vozit par mjeseci. Kako stvari stoje bit će i pola godine [smiley]
[/quote]
biti će još dobrih prilika i na drugim dionicama
Ovakva prognoza nije dobra opčenito za nikoga ali……za JNAF jest:
22. rujan 2009.| Ksenija Končevski
Svijetu prijeti nestašica nafte
Total upozorio na teške posljedice neulaganja u infrastrukturu i očekuje cijenu nafte veću od 100 dolara
Zbog nedovoljnih ulaganja u otkrivanje novih naftnih rezervi svijet bi se mogao suočiti s nestašicom nafte na tržištu, upozorio je Christophe de Margerie, predsjednik Uprave Totala, inače treće po veličini nafte kompanije u Europi. "Ako se ne pokrenemo, doći će do problema. Za dvije do tri godine moglo bi biti prekasno", istaknuo je de Margerie u razgovoru za BBC………….
Nema ispod 100 dolara
Naglasio je i kako će cijena nafte skočiti sa sadašnje razine od oko 70 dolara na više od 100 dolara za barel. "Pitanje je samo kada. Sadašnja cijena nije dovoljna kako bismo zaštitili svoja dugoročna ulaganja", izjavio je čelnik Totala…………
narednih dana biti će teško zaustaviti cjenovni rast ove dionice, jer su stvorene posebne okolnosti, govori se o nestašici nafte uz rast cijene na 100 dolara [rolleyes]
da se podsjetimo…
molim vas pročitati cijeli tekst, a ne samo naslov koji sa tekstom blage veze nema.
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,9,5,,175254.jl
bitno za izdvojiti:
U gradnji su dva spremnika u Sisku svaki po 80 tisuća tona. Pokrećemo veliku investiciju vrijednu 1,9 milijardi kuna. U Sisku bi napravili dodatnih pet spremnika i u Omišlju još osam spremnika.
Naš glavni cilj je napravit Adriatic spot market. Odnosno tržište sirovom naftom za jugoistočnu i srednju Europu gdje bi mi bili nositelji posla.
Postoji li interes ruskih naftnih kompanija da kupe Janaf?
– Sigurno postoji. I ne samo njih već i drugih.
eto… meni se čini da je ovaj ugovor na žitnjaku mala beba u odnosu na stvari koje nas očekuju u narednim godinama.
OU YEAH [thumbsup]
Ono što je bitno u cijeloj priči po meni da je JANAF firma koja ima prostora za rast. Nema banke koja joj ne bi odobrila kredit s onakvom bilancom….
Bez problema bi na taj način mogli se zadužit i do omjera 1:1 (kapital obveze), a stakvom onda aktivom bi prihodi bili znatno veći…I kad se na kraju uzme marža koju imaju na kraju ispada da bi i dobit bila višestruko veća…Nije da sam nezadovoljan ovim, nego samo gledam projekcije ove firme…
Da firma ima kapaciteta za tako nešto pokazuje i ovaj strahovit rast prihoda i dobiti u odnosu na prošlu godinu…Koja to firma kad nas to još ima ???
A nije ni na Bv-u….
Da ne govorim o interesu stranaca za ovo naše blago….
No, svejedno znam da će mnogi ovdje prerano prodat, a onda se lupat po glavi….
I još jedna opaska….
Primjetio sam da se mnogi ulagači u ulaganju ravnaju po cijenama dionica prije krize…Tj. dionica xy je pala najviše pa sad kao treba najviše rast….A njeno poslovanje im je nebitno…
Evo primjer jedan s ovog topica. KODT…Istina, odlična firma…Al’ dal je neko pogledo prihode u ovih 6 mjeseci i usporedio ih s prošlogodišnjim…Da, znam odgovor bi bio pa kriza je pa je zato tako…
Je je kriza je ali kod Janafa izgleda nije… [lol]
BTW nemam KODTi ne mislim ništa protiv ove odlične firme. Dapače, suprotno…
Ima tu još jedan dobar znak ,u zadnje vrijeme svi koju pišu pozitvno i donose super vijesti za ovu jednu od najboljih dionica na našem TK automatski dobiju jedinicu od ostalih forumaša.
to se isto dešavalo na INGRI prije njenog strelovitog rasta od 37 do 60kn u svega nekoliko dana.Dakle na 37 kn se pisalo pozitivno ali nitko nije htjeo kupovati svi su se bojali,da bi na kraju kupovali po 60kn ko ludi.
Dakle puno je onih koji nisu na vrijeme kupili ovu dionicui sad bi silom da se cjena vrati na 2300 da mogu jeftino kupiti.
Poruka, prošla baba kolačima.
hm…kolega ne slažem se baš… baba s kolačima je još uvijek itekako tu. Cijena dionice je možda nešto skuplja nego prije par dana,ali neznatno u odnosu na širu sliku. IMHO sve ispod 3200 kuna je fina baka sa kolačima za onog koji razumije ulaganje.
Ima tu još jedan dobar znak ,u zadnje vrijeme svi koju pišu pozitvno i donose super vijesti za ovu jednu od najboljih dionica na našem TK automatski dobiju jedinicu od ostalih forumaša.
to se isto dešavalo na INGRI prije njenog strelovitog rasta od 37 do 60kn u svega nekoliko dana.Dakle na 37 kn se pisalo pozitivno ali nitko nije htjeo kupovati svi su se bojali,da bi na kraju kupovali po 60kn ko ludi.
Dakle puno je onih koji nisu na vrijeme kupili ovu dionicui sad bi silom da se cjena vrati na 2300 da mogu jeftino kupiti.
Poruka, prošla baba kolačima.
ma to nema veze, jedinice pljušte što god da se piše. što se tiče pada cijene, ovi koji je nisu kupili na 2200 ne bi je opet kupili sve i da padne. pa već je jednom prošle godine pala sa 2500 natrag na 1600….(mislim da je to bilo nakon objave HANDA-ine dokapitalizacije, prvo je skočila pa je pala)