JNAF (Jadranski naftovod)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JNAF (Jadranski naftovod)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ht ima veliki FF pa šta mu je to dobrog donijelo?
Ja razmišljam obratno. Baš taj mali FF daj neslućene mogućnosti za nabijanje cijene.

who dares, wins

Ja razmišljam obratno. Baš taj mali FF daj neslućene mogućnosti za nabijanje cijene.

To je istina…ali mali FF nije dobar zbog lakše manipulacije…Tj. mali dioničari i fondovi u ovoj dionici/firmi nemaju nikakav utjecaj u odlučivanju.

Razumijem ali to je bitna stvar za ulazak ili ne ulazak nekog velikog investitora a nama je to nevažan detalj.

who dares, wins

Razumijem ali to je bitna stvar za ulazak ili ne ulazak nekog velikog investitora a nama je to nevažan detalj.

Ako veliki investitor ima smanjen interes za pojedinu dionicu slijedi da i ti kao mali investitor ćeš imati isti takav…Jer svima nama je u interesu da dionicu koju smo mi kupili sutra počinje kupovati neki fond…..

To je istina…ali mali FF nije dobar zbog lakše manipulacije…Tj. mali dioničari i fondovi u ovoj dionici/firmi nemaju nikakav utjecaj u odlučivanju.
[/quote]

kak misliš nemaju? Pa baš zato i imaju jer je mali FF. da je velik FF tek onda ne bi imali jer bi se utopili u masi slobodnih dionica. JNAF ima 22 600 dionica ispod top 10, što na ovim cjenovnim razinama daje kapitalizaciju od 45 mil. kuna. za sada nitko iz top 10 ne prodaje, a sve i da prodaje(osim ako to nije država i Ina), sve te količine su vrlo vrlo tržišno probavljive s obzirom na ovu smiješnu cijenu i zapravo vrlo male. A tko prodaje? ma ne treba se s tim opterećivati… uvijek netko prodaje [smiley]

I'LL BE BACK

Governor, nemaju jer fond može maksimalno imati cca. 2%…S tim nema nikakav utjecaj na skupštini…
O tome pričam…..

No, pustimo to…To je kako sam naveo jedina negativna stvar ove dionice…Ovaj koji prodaje, a 99% izgleda da nije iz prvih 10 (sutra ćemo znat jer na SDA-u je stanje od jučer) je ostao bez cca 750 komada…Po tome znači da maksimalno toliko još može imati…

Ja sam mislio na nekog velikog velikog koga zanima 10, 20%.
Na ovoj razini naravno da je to prihvatljivo svima koji nemaju ambicija da se učlane u Top 10.
Firma posluje dobro radi zna se čega i poslovati će još i bolje jer su se poslagale okolnosti u regionu. Kad je osnovana zamišljena je kao regionalni igrač, a ne da tu pretače od RI do SI.

who dares, wins

Ako veliki investitor ima smanjen interes za pojedinu dionicu slijedi da i ti kao mali investitor ćeš imati isti takav…Jer svima nama je u interesu da dionicu koju smo mi kupili sutra počinje kupovati neki fond…..

[/quote]

Molim kolegu flyer da se izražava u jednini.Od kud ti to da je svima nama isti interes [shocked].Meni nije,ja ne volim fondove u mojim dionicama [angry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Danas definitivno znamo da ovaj koji se iskrcavao nije iz prvih 10….Stanje se nije promijenilo…
Kako je on u zadnja 4 trgovinska dana prodao cca. 900 dionica, sigurno nema još puno, ako uopće išta još ima….

A i da se zna…
http://www.poslovni.hr/126170.aspx

ja sam jučer čučao na bidu i uspio nešto sitno pobrati kad je istresao na oko 2100, ali nije pomeo sav bid nego je još ostalo 30-ak komada. da je imao municije, mogao je i to poklopiti, ali stekao sam dojam da nema više. danas idem na bid s još 5-10 komada pa bumo vidli jel mu još što ostalo. ako taj nema više, ide danas bid na 2200-2250 [thumbsup]

A i da se zna…
http://www.poslovni.hr/126170.aspx

Gospon flyer, oprostite na pitanju ali kakve veze imaju OMV i LNG terminal sa Janafom?

flyer, 09.09.2009. u 09:36

Gospon flyer, oprostite na pitanju ali kakve veze imaju OMV i LNG terminal sa Janafom?

Dobro je poznato da plinski i naftni biznis idu ruku pod ruku…Ako će stranci (mislim tu na središnju Evropu ulagati u LNG na Krku) kako bi diversificirali dobavu plina, iz istog intersa su zainteresirani i za dobavu nafte….Evo primjera da to itekako u praksi leži….

http://www.poslovni.hr/124806.aspx

New Report

Close