Oni bi parce Janafa? [tongue]
Dobro da ga takvog nepostojeceg nisu vec prodali Rusima, ko ona primitivcina Dodik hahahaha..
Oni bi parce Janafa? [tongue]
Dobro da ga takvog nepostojeceg nisu vec prodali Rusima, ko ona primitivcina Dodik hahahaha..
svi bi htjeli JANAF a ja bih htio dionicu JANAFA prodat po 7000kn
oprostite kaj ću zvučat nakaradno… al stvarno moraš bit malkice retardiran da rasprodaješ ovakve količine JNAF-a na 0,6 BV. Firmu u naftnom bussinessu bez duga i neto profitnom maržom od 30%, uz projekciju širenja kapaciteta sa novim kapitalom iz dokapitalizacije.Znaju li ti ljudi što zapravo rasprodaju i di je to fundamentalno pozicionirano? stvarno svašta…[shocked]
oprostite kaj ću zvučat nakaradno… al stvarno moraš bit malkice retardiran da rasprodaješ ovakve količine JNAF-a na 0,6 BV. Firmu u naftnom bussinessu bez duga i neto profitnom maržom od 30%, uz projekciju širenja kapaciteta sa novim kapitalom iz dokapitalizacije.Znaju li ti ljudi što zapravo rasprodaju i di je to fundamentalno pozicionirano? stvarno svašta…[shocked]
Mislim da ne znaju, ali saznati će. Doduše malo prekasno, ali što se može [lol] [lol]
Samo budi ljubazan i nemoj prodavače nazivati retardiranim, to nije u redu. Oni samo prerano izlaze, ništa drugo.
..dalo bi se tu još svašta nadodati….no i najbitnije da je ovo jedina firma u ovim vremenima koja bilježi strahovit rast prihoda i dobiti….
Trenutni pick broj 1 na ZSE-u, bar po mojem mišljenju….
Trenutni pick broj 1 na ZSE-u, bar po mojem mišljenju….
I mojem. [smiley]
– "Da, imamo takve najave. Projekt skladištenja nafte za potrebe naftnih kompanija otvorili smo prije godinu dana i to je razlog što je Janaf u prvih šest mjeseci imao porast prihoda o 53 posto. Janaf sada raspolaže sa 900 tisuća tona skladišnih kapaciteta za sirovu naftu i svi su puni. U gradnji su dva spremnika u Sisku svaki po 80 tisuća tona. Pokrećemo veliku investiciju vrijednu 1,9 milijardi kuna. U Sisku bi napravili dodatnih pet spremnika i u Omišlju još osam spremnika.
Naš glavni cilj je napravit Adriatic spot market. Odnosno tržište sirovom naftom za jugoistočnu i srednju Europu gdje bi mi bili nositelji posla.
Do kada će to biti realizirano?
– Dva spremnika će biti gotova do kraja 2010. Uskoro počinje ugovaranje tri spremnika u Sisku od oko 300 milijuna kuna. Za Omišalj bi građevinsku dozvolu trebali doibiti do kraja godine. Tržište sirovom naftom moglo bi proraditi 2012.
Državne tvrtke u Hrvatskoj u ovom se trenutku bore s likvidnošću. Ima li Janaf takvih problema?
– Ne. Nemamo nikakvih nepodmirenih računa. Uobičajni koeficijent likvidnosti je jedan, a u Janafu je 3,4. Znači, imamo tri i pol puta veću likvidnost od potrebne za plaćanje. Potraživanja imamo, ali zahvaljujući dobroj likvidnosti to nam ne predstavlja velike probleme. "
i to sve bez duga na 0,6BV i EV/EBITDA 5
MAJKO MILA I SVETA !! [shocked] [shocked] [shocked]
Jutarnji list:"Postoji li interes ruskih naftnih kompanija da kupe Janaf?"
Ante Markov: "Sigurno postoji. I ne samo njih već i drugih."
Razmišljam već neko vrijeme i odluka je donešena. dat ću JNAF-u veći dio udjela u portfelju. pokratit ću malo ostale i za tu lovu pojačat JNAF.
Razmišljam već neko vrijeme i odluka je donešena. dat ću JNAF-u veći dio udjela u portfelju. pokratit ću malo ostale i za tu lovu pojačat JNAF.
sada ti je prilika dok se iskrcava ovaj koji se iskrcava [lol]