HANDA želi preuzeti 26,2% Janafa, dionice uzletjele 9,1%
17.4.2009 11:55:00 | Powered by http://www.seebiz.eu
Vijest je prenesena s portala SEEbiz.eu koji vijesti objavljuje na izvornom jeziku
Hrvatska agencija za obvezne zalihe nafte (HANDA) poslala je Janafu pismo namjere u vezi dokapitalizacije. HANDA želi kupiti 26,2 posto dionica Janafa (ZSE:JNAF-R-A) čime bi stekla 264.812 dionica nominalne vrijednosti 2.700 kuna.
Uprava Janafa nastavit će, priopćeno je, potrebne pripreme za donošenje konačne odluke o provedbi postupka dokapitalizacije. dionice Janafa inače su najveći dobitnici ovoga tjedna na Zagrebačkoj burzi. U tri dana ovotjedne trgovine uzletjele su čak 22,1 posto. Uzlet je nastavljen i jutros kad su skokom od 9,1 posto, dionice došle na 1.579 kuna.
ako mogu dodati samo,zadnja cijena je 1615 bit ce zanimljivo poslije skidanja blokade sto ce se dogoditi…
HANDA želi preuzeti 26,2% Janafa, dionice uzletjele 9,1%
17.4.2009 11:55:00 | Powered by http://www.seebiz.eu
Vijest je prenesena s portala SEEbiz.eu koji vijesti objavljuje na izvornom jeziku
Hrvatska agencija za obvezne zalihe nafte (HANDA) poslala je Janafu pismo namjere u vezi dokapitalizacije. HANDA želi kupiti 26,2 posto dionica Janafa (ZSE:JNAF-R-A) čime bi stekla 264.812 dionica nominalne vrijednosti 2.700 kuna.
Uprava Janafa nastavit će, priopćeno je, potrebne pripreme za donošenje konačne odluke o provedbi postupka dokapitalizacije. dionice Janafa inače su najveći dobitnici ovoga tjedna na Zagrebačkoj burzi. U tri dana ovotjedne trgovine uzletjele su čak 22,1 posto. Uzlet je nastavljen i jutros kad su skokom od 9,1 posto, dionice došle na 1.579 kuna.
ako mogu dodati samo,zadnja cijena je 1615 bit ce zanimljivo poslije skidanja blokade sto ce se dogoditi…
[/quote]
budemo videli kupnja se gomila kupnja1191 a prodaja 507 komada
Znaci, stara vijest koja je nedavno digla Janaf i do 3300kn ponovo dize vrijednost.
Nadam se samo da euforija ovaj put nece tako brzo i tako jako splasnuti i da cemo ipak dobiti nakon ovoga novu stabilnu cijenu koja ce biti odskocna daska na jos vise razine iducih tjedana, mjeseci, godina, … [thumbsup]
Znaci, stara vijest koja je nedavno digla Janaf i do 3300kn ponovo dize vrijednost.
Nadam se samo da euforija ovaj put nece tako brzo i tako jako splasnuti i da cemo ipak dobiti nakon ovoga novu stabilnu cijenu koja ce biti odskocna daska na jos vise razine iducih tjedana, mjeseci, godina, … [thumbsup]
stara vijest je bila najprije spekulativna ,da bi se nakon toga ocitovala uprava da dokap ide,ali tek kroz par mjeseci,spekulanti su vjerojatno racunali da na drugima mogu uzeti u medjuvremenu vise,par mjeseci je proslo i i cini se da janaf dolazi na svoje… [thumbsup]
Ovo će iči visoko treba se dobro nakrcat dobra brza zarada….
Za ne vjerovati – 2 puta isti scenarij… Nisam kupovao jer sam vjerovao da nije moguće… No, svaki puta se iznenadim… Šteta propuštenih 50% zarade u 1 danu
jel’ to znači da bi cijena na burzi mogla do 2700 ? [rolleyes]
ako se umijesa netko drugi i ponudi vecu cijenu mogla bi ici i vise od toga,ali to ne znaci da u medjuvremenu nece biti i padanja,iako sumnjam..ovisi kad bi isao dokap,ja sam usao i nemam namjeru izlaziti do dokapitalizacije…ako padne dokupiti cu jos..ovo je samo moje misljenje koje i nemora biti tocno, a nikako nagovor na kupnju ili prodaju….
Mogla bi ići barem 2700…!!!!
Zadnji puta je išla 3000 tako da bi sada mogla više od 3000
nebo joj je limit..
I dalje ima na njoj 50% lijepe zarade
Nadzorni odbor suglasio se da se JANAF dokapitalizira ulozima u novcu, izdavanjem 264.812 dionica, nominalne vrijednosti 2.700 kuna, a cijena novoizdanih dionica utvrdila bi se po knjigovodstvenoj vrijednosti dionice na zadnji dan 2008. godine, odnosno po cijeni od 3.021 kunu po dionici.
Ja tu nešto ne razumijem….. ? ! Danas je cijena na burzi cirka 2000 ,oo kuna. Na prodaji
baš nema prodavatelja..sve netko kupuje jedva jednu , pa dvije , pa deset, pa jednu itd.itd.
Ako se ide na dokap…. kakva je shema … recimo ja imam oko 100 dionica Janafa po cijeni
/ informacija samo za Vas cca 4000,00 kuna…/ mislim da je , kao i još neke iz svog porfelja, nikad nisam dokupljivala, otkada sam je kupila … minus stoji, ja ga i ne gledam.
Ako ide dokap po cijeni od 2700 , oo , onda svi koji idu u dokap- kupuju po 2700,00
Pošto niko baš nema previše slobodnog keša, da ga ukuca u dokap Janafa, onda su u dokapu
otvorena vrata – najviše institucionalnim investitorima , ali i Upravi. Sada, pod pretpostavkom,
cijene 2700, tko će ih uopće ispod ove cijene prodavati ?
Dakle, ako ja dokupim još 100 komada po 2700,00 ja sam sebi smanjila minus ovako:
100 x 2700 = 270.000 100 x 4000 =400.000 270.000 + 400.000 = 670.000 : 200 = 3.350,00 kn
po dionici …
E sada, rečenica : a cijena novoizdanih utvrdila bi se po knjigovodstvenoj vrijednosti na zadnji dan 2008. , o d N o s n o p o c i j e n i od 3.021 kunu po dionici…… šta to znači ? Zar tržište
ne diktira cijenu, otkud oni znaju da će to biti ….odnosno , 3021, 00 KN ? Hvala na odgovoru.
p.S. Onda si kupim SADA po cijeni od 2000,00 još 100 komada , pa imam prosjek 3000,00 kuna
i onda sam u okviru te knjigovodstvene vrijednosti ? A burza ? Ako tamo opet padne cijena?