Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
JDRN | 1,32 | 4.343 | 3,292 | 1,30 | 1,40 | 17,80% |
Club Adriatic izlazi iz šestogodišnjeg predstečaja i ide u dokapitalizaciju
Trgovački sud dopustio je sklapanje predstečajne nagodbe za Club Adriatic koji upravlja kampom Baško Polje, te hotelom i depandansama Alem na makarskoj rivijeri. Vjerovnici su pristali na otpis 70 posto od 102,6 milijuna kuna dugova, a dužnik se obvezao da će preostalih 30,8 milijuna platiti u roku od šezdeset dana.
Tako je završeno šest godina dugo pogađanje. U međuvremenu je tvrtka promijenila i vlasnika – od države ju je preuzeo crikvenički Jadran, tvrtka u većinskom vlasništvu obveznih mirovinskih fondova – PBZ Croatia osiguranja i Erste plavog.
Goran Fabris na čelu je i Jadrana i njegove tvrtke kćeri. Predstečajna nagodba omogućava dokapitalizaciju Cluba Adriatic tešku 57 milijuna kuna koju je u sklopu predstečajnog sporazuma Jadran ugovorio s Prosperus-Investom.
Još dobrih vijesti i uskoro vjerujem pruzimanje..
I jedno mi nije jasno, zašto poslovni.hr ne prenosi takve vijesti ili namjerno neće 🙂 ili su mi promaknule na poslovnom..
Bilo kako bilo, ide se u dobrom pravcu sa Jadranom ..
Kolega oni najavljuju i dalnju dokaitalizaciju tvrtke. Namjera im je uloziti preko 700 milijuna kuna, a to ne mogu iz redovnog poslovanja. Sto znaci i dalje razvodnjavanje vrijednosti i moguce istiskivanje malih dionicara.
ubacio bi jedan komentar o hotelu Lisanj ciji je vlasnik bivsi presjednik uprave Erste —Ovo je klasični primjer ljudskog prokletstva i trke za lovom ! Godinama raditi na dobroj poziciji uz dobru plaću i otpremninu i umjesto lova i ribolova on se hvata nečega o čemu pojma nema ili je novi direktor Erste banke trebao ispuniti normu ili prebaciti plan sa viškom kapitala ? Mimo kupovine uložiti još 12 milijuna eura uz 100 radnika i sezonu od tri mjeseca to ulaganje se neće vratiti do 5867. godine !
Jel može neki dokaz o ovome?
Sumnjam u bilo kakvo istiskivane malih dioničara, mislim da ni u Valamaru i Maistri nije bilo nikakvog istiskivanja..
Ulagati moraju, koliko će ulagati taj podatak nije u javnosti i firma je bila u rasulu, naravno da trebaju uložiti, bilo bi zabrinjavajuće da ne ulažu..
Lupih i ostah živ