JDRN (Jadran d.d. Crikvenica)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDRN (Jadran d.d. Crikvenica)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 18:35
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
JDRN
1,30
508
391
1,30
1,58
-9,09%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Prodaje se više od 60000 dionica po 5,20kn koje se jos do nedavno moglo prodati po 5,76kn u pzp, a i na burzi po 5,70kn……znači, netko svjesno ide u gubitak 30-tak plus tisuća kuna……zanimljivo…..

Tko je tu lud?

Filozofe su oduvijek mučila pitanja bitka, etike, kauzalnosti itd. Dr. Ivo je to sve riješio s "Idemo dalje!" On je najveći mislioc ikad.

Što se ovdje događa?

neće uvijek biti ovako.

Ma morali su povući sve naloze zbog korporativne akcije.
Bit će manje-više status quo kad se svi vrate na ask.
Možeš li malo pojasniti?

neće uvijek biti ovako.

Govorim iz perspektive Agrama. Ne znam kako su drugi brokeri to odradili.
Uglavnom, nalozi su jučer ujutro povučeni i nakon toga pušteni ponovo, ali samo telefonski & e-mailom.
Kasnije je krenulo i online stavljanje.

A pozicioniranje je – otprilike u okvirima spajanje 3 u 1 dionica.

Zašto se nemože zadati nalog?

neće uvijek biti ovako.

Ovo je ružno za gledati, što je ovdje napravljeno.
Prvo smo progutali mamac, udicu i štap… na početku trgovanja….a sada ovo.
Ovo je scenarij za film.
Izašla sam odavno sa valjda 120 kn minusa, ne zato što sam pametna nego što sam finog nosada ne kažem gadljiva…….bacim ponekad pogled…..ovdje se moglo svašta naučiti.

U čemu je problem? Ako netko smatra da će za npr. 3 godine ovo vrijediti 60 kn/kom tada je ovo super cijena za kupnju ulaznice.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

U čemu je problem? Ako netko smatra da će za npr. 3 godine ovo vrijediti 60 kn/kom tada je ovo super cijena za kupnju ulaznice.

Problem ?
Prvo objava ( nezakonitog načina ) spajanja dionica – Transparentno, ali nezakonito i sa ciljem zastrašivanja malih dioničara.
Zatim ( zbog onog prvog ) sakupljanje velikog broja dionica javnom ponudom.
Zatim provedba ( nezakonitog ) spajanja od strane SKDD.
Ostaje još dokapitalizacija i zatim stjecanje uvjeta za istiskivanje manjinskih dioničara.
Nema problema.
U Hrvatskoj sve može.

@upupup
mislim da je problem u čitanju (tumačenju) ZTD. Ne vidim tu ništa nezakonito. U najavi dokapitalizacije ne predviđa se isključivanje prava malim dioničarima pa prema tome ne vidim niti težnju istiskivanja malih.

@upupup

mislim da je problem u čitanju (tumačenju) ZTD. Ne vidim tu ništa nezakonito. U najavi dokapitalizacije ne predviđa se isključivanje prava malim dioničarima pa prema tome ne vidim niti težnju istiskivanja malih.

Nezakonito je spajanje dionica na način kako je to izvedeno.
Nominalna vrijednost dionice je bila 10 Kn.
Knjigovodstvena BVPS je bila preko 10,5 Kn.
U tim uvjetima je dokapitalizacija ispod nominale bez isplate dioničarima ( 10 Kn – 5,75 Kn ) nezakonita.
“Finta” sa spajanjem dionica prije dokapitalizacije ne mijenja smisao zakona.
Ili spajanjem 3 u 1 dobivamo dionicu sa nominalom 30 Kn, ili imamo državu koja omogućava pljačku manjinskih dioničara.
Dalje, najavljena dokapitalizacija bez isključivanja manjinskih dioničara je jako korisna za poduzeće i sve dioničare ako prije toga nisu opljačkani mali dioničari ( nezakonitim načinom spajanja dionica ).

Molim lijepo, ako i dalje smatraš da je nezakonito – javi na Index.hr pa nek objese Šavorića na stup srama

ovo će izgleda i spojeno opet završiti na 5 kn, vele ljudi dobra je cijena 13, pa neki dan je bila 4,80 ovo je puno bolje sada prodati

New Report

Close