JDRN (Jadran d.d. Crikvenica)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDRN (Jadran d.d. Crikvenica)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.11.2024. u 12:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
JDRN
1,30
508
391
1,30
1,58
-9,09%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ima li smisla zadržati 50 000 komada na rok od 7 – 10 godina….

s obzirom da postoji mogućnost da se firma ipak pokrene na bolje….

Ali i na gore jer turizam je krhka biljka. Uz to, tko garantira da će firma za 7-10 godina i dalje kotirati na ZSE? Jer ako ne bude, kome i kako ćeš prodati dionice?

Ignore: KressoM, delux

ima li smisla zadržati 50 000 komada na rok od 7 – 10 godina….

s obzirom da postoji mogućnost da se firma ipak pokrene na bolje….

Ali i na gore jer turizam je krhka biljka. Uz to, tko garantira da će firma za 7-10 godina i dalje kotirati na ZSE? Jer ako ne bude, kome i kako ćeš prodati dionice?
[/quote]Ako za to vrijeme bude dobro poslovala i dijelila dobit nema razloga ni prodavati, a za dobre dionice se kupac nađe i van ZSE.

neće uvijek biti ovako.

Ako im ne prodate sada, po bagateli koju vam sada nude, dat će oni posle i više.

Ako je ovo bagatela, zašto su odustali svi od davanja ponude osim mirovinaca? Kako to da su samo ti “genijalni” ulagači (koji su spržili stotine milijuna na dosadašnjim ulaganjima u agrokor/todeks) prepoznali ovu priliku?
Osim toga, zašto bi oni kasnije nudili više? Što bi dobili s time, kakva veća prava u Jadranu bi im donijelo dodatno trošenje keša za kupnju dionica nego što će ih sada imati ?

Ignore: KressoM, delux

Osim toga, zašto bi oni kasnije nudili više? Što bi dobili s time, kakva veća prava u Jadranu bi im donijelo dodatno trošenje keša za kupnju dionica nego što će ih sada imati ?

Stvar je u tome da niti neće nuditi više sigurno barem godinu dana, jer bi kupnjom skupljom od 5,75kn morali isplatiti razliku svima onima koji su prodali u javnoj ponudi…..a taj film ne bute gledali……

Ako im ne prodate sada, po bagateli koju vam sada nude, dat će oni posle i više.

Ako je ovo bagatela, zašto su odustali svi od davanja ponude osim mirovinaca? Kako to da su samo ti "genijalni" ulagači (koji su spržili stotine milijuna na dosadašnjim ulaganjima u agrokor/todeks) prepoznali ovu priliku?
[/quote]Zar su bitna prava ili novac? Ako su kupili onda će valjda raditi na oporavku firme a tada će vrijediti više i td. A što se tiče prženja novca, sjetite se Todexa i SVIH pamtenih ulagača koji su se uzdali u to ulaganje. Svako ulaganje je rizično zar ne.? Negdje se dobije negdje se izgubi, ništa novo pod suncem.

neće uvijek biti ovako.

Evo ga……oni misle da je sve OK……

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/2THJdAUMboKEqAlfIqqgQA==.pdf

Ako je ovo bagatela, zašto su odustali svi od davanja ponude osim mirovinaca? Kako to da su samo ti "genijalni" ulagači (koji su spržili stotine milijuna na dosadašnjim ulaganjima u agrokor/todeks) prepoznali ovu priliku?
[/quote]Zar su bitna prava ili novac? Ako su kupili onda će valjda raditi na oporavku firme a tada će vrijediti više i td. A što se tiče prženja novca, sjetite se Todexa i SVIH pamtenih ulagača koji su se uzdali u to ulaganje. Svako ulaganje je rizično zar ne.? Negdje se dobije negdje se izgubi, ništa novo pod suncem.
[/quote]

Svako ulaganje je rizično, ali mirovinski fondovi vlasnici Jadran dd morali bi se u vođenju poslovanja Jadrana dd Crikvenica ponašati kao i obično, konzervativno i ziheraški, ipak rade s novcem hrvatskih građana uloženim u II. mirovinski stup…Nije mi jasna ova panika kod ulagača s davanjem javne ponude, ionako su procjene bile i prije 90% da javna ponuda ide po cijeni po kojoj je tvrtka kupljena od države, odnosno 5.75 kn…Osnovno je zašto neki misle da će nakon dokapializacije od 200 mil kn do 06.10.2018. u Jadran dd dionica vrijediti manje, navodno će se buduća dionica tržišne vrijednosti 17.25 kn ( 3 stare u jednu novu dionicu ) nominalne vrijednosti 20 kn i temeljnog kapitala 282 mil kn dokapitalizirati s 200 mil kn u kešu, što bi opet trebalo iznositi porast tržišne cijene barem za 40%, nominalne ne znam…Jel može netko objasniti odnos nominalne i tržišne cijene dionice, i ovu paniku zbog najavljenih Odluka Izvanredne Skupštine Jadran dd o smanjenju temeljnog kapitala spajanjem dionica za koju nitko nije siguran da će se izglasati? Znači ako je moguće obezvrijediti dionice manjinskih dioničara, onda su mogli spustiti još niže temelnji kapital, sada je njegova vrijednost možda 1/10 vrijednosti nekretnina Jadrana dd, niti ostali fundamentalni pokazatelji tvrke nisu loši, mala zaduženost od 20% temeljnog kapitala, dokap od 200 mil kn, tvrtka u vlasništvu konzervativnih OMF-ova, čemu onda takva panika oko Jadrana dd, šta ne mogu ljudi držati dionicu 1-2 godine?

Evo ga……oni misle da je sve OK……

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/2THJdAUMboKEqAlfIqqgQA==.pdf

Pa Uprava bi trebala u aktivi bilance društva realno procijeniti imovinu, odnosno nekretnine Jadrana dd, prema konzervativnim procjenama i gradskim cijenama nekretnima Grada Crikvenice, cijena zemljišta je barem 200 EUR/m.kv. i hotela oko 1000 EUR/m.kv. ( Ako uspijete u Crikvenici kupiti nekretnine ispod stare Jadranske magistrale po toj cijeni obavezno mi javite, jer je to super povoljno ). Znači vrijednost zemljišta i objekata Jadrana po gradskim ( ne tržišnim cijenama u Gradu Crikvenici ) dd je:

410.000 m.kv. zemljišta x 200 EUR = 82.000.000 EUR
70.000 m.kv. hotela x 1000 EUR = 70.000.000 EUR
UKUPNO 152.000.000 EUR = 1.124.800.000 kn

I to je vrijednost nekretnina Jadran dd prema konzervativnim procjenama vrijednosti po cijenama Grada Crikvenice, a ne tržišnim cijenama koje mogu biti i 2 x veće…Znači sadašnji temeljni kapital se planira smanjiti s 490 na 282 mil kn, smanjenjem temeljnog kapitala za 202 mil kn i spajanjem 3 dionice i 1 dionicu, a tvrtka nema akumuliranog gubitka, a u hrvatskoj praksi rijetke su tvrtke poput Ericsona koje smanjenje temeljnog kapitala rade iz druge zakonom predviđene mogučnosti da vrate višak kapital dioničarima, odnosno 10 -5.75 = 4.25 kune po dionici…Očito se autor Javne ponude za preuzimanje Jadrana dd, odvjetnik Boris Šavorić, poznatiji kao Borg iz afere Hotmail AGROKOR, nije dovoljno opekao u toj aferi, pa država, odnosno obvezni mirovinki fondovi računaju na njegove neprocjenjive usluge…

@Atlantis
Nema tu nikakve panike, jednostavno je za mene tu u zraku previše izjava tipa moglo bi, tribalo bi, bit će, možda itd…

Cijenim da je rizik prevelik, a možebitna zarada nevelika, pogotovo što je ZSE nelikvidna i jadna burza.

Što se tiče procjena vrijednosti nekretnina, svima na znanje da desetke tisuća negrađevinskih kvadrata na području Selca i Novog Vinodolskog kupuju Janko Herak (Kanada) i Milan Lončarić (Pogrebno poduzeće Zagreb) po 5€/m2 iznad i ispod magistrale sve do mora. Da, dobro ste pročitali, 5,00 €/m2!
I ljudi prodaju što je najgore, tisuće i tisuće kvadrata !

Građevinski tereni u vlasništvu građana se realno prodaju od 80€ naviše, ovisno o lokaciji.

Vrijednost zemljišta jest bitna, ali ne i presudna. Tvoje razmišljanje kako je upitno da li će uopće biti izglasano spajanje dionica tj. smanjenje temeljnog kapitala je bespredmetno. To je najavljeno i biti će provedeno jer novi vlasnici imaju sasvim dovoljan broj glasova. Ako to ne izglasaju ili se predomisle, odmah uzimam odvjetnika i podnosim kaznenu prijavu za prijevaru.

Nije Crikvenica baš tako atraktivna lokacija na kojoj bi se vrlo skoro mogao dogoditi turizam visoke dodane vrijednosti da bih riskirao svoj novac, odnosno da za 20000 dionica dobijem 6666 dionice koje će mi na burzi možda vrijediti 17,25 kn ili više, a možda i neće!

Tu je od početka neki kibidabi cirkus, stalno neki stresovi, zato ću se ja toga riješiti.
Kupio sam ih po 5,60, nešto sam ipak zaradio, to je više nego kamata na štednju i boli me đon. Lako ih kasnije kupim ako krene na dobro, ali cijenim da je rizik neprihvatljiv, a potencijalna zarada jadna ili nikakva.
Možda se varam, ali nema veze. Zaista želim svu sreću svima koji odluče zadržati dionice.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

@Atlantis

Nema tu nikakve panike, jednostavno je za mene tu u zraku previše izjava tipa moglo bi, tribalo bi, bit će, možda itd…

Cijenim da je rizik prevelik, a možebitna zarada nevelika, pogotovo što je ZSE nelikvidna i jadna burza.

Što se tiče procjena vrijednosti nekretnina, svima na znanje da desetke tisuća negrađevinskih kvadrata na području Selca i Novog Vinodolskog kupuju Janko Herak (Kanada) i Milan Lončarić (Pogrebno poduzeće Zagreb) po 5€/m2 iznad i ispod magistrale sve do mora. Da, dobro ste pročitali, 5,00 €/m2!
I ljudi prodaju što je najgore, tisuće i tisuće kvadrata !

Građevinski tereni u vlasništvu građana se realno prodaju od 80€ naviše, ovisno o lokaciji.

Vrijednost zemljišta jest bitna, ali ne i presudna. Tvoje razmišljanje kako je upitno da li će uopće biti izglasano spajanje dionica tj. smanjenje temeljnog kapitala je bespredmetno. To je najavljeno i biti će provedeno jer novi vlasnici imaju sasvim dovoljan broj glasova. Ako to ne izglasaju ili se predomisle, odmah uzimam odvjetnika i podnosim kaznenu prijavu za prijevaru.

Nije Crikvenica baš tako atraktivna lokacija na kojoj bi se vrlo skoro mogao dogoditi turizam visoke dodane vrijednosti da bih riskirao svoj novac, odnosno da za 20000 dionica dobijem 6666 dionice koje će mi na burzi možda vrijediti 17,25 kn ili više, a možda i neće!

Tu je od početka neki kibidabi cirkus, stalno neki stresovi, zato ću se ja toga riješiti.
Kupio sam ih po 5,60, nešto sam ipak zaradio, to je više nego kamata na štednju i boli me đon. Lako ih kasnije kupim ako krene na dobro, ali cijenim da je rizik neprihvatljiv, a potencijalna zarada jadna ili nikakva.
Možda se varam, ali nema veze. Zaista želim svu sreću svima koji odluče zadržati dionice.

Koliko je meni poznato Janko Herak (Kanada) i Milan Lončarić (Pogrebno poduzeće Zagreb) kukupju neurređeno građevinko zemljište između Selaca i Novog Vinodolskog po 5€/m2 iznad i ispod magistrale sve do mora već 10-tak godina, a na tom zemljištu ne postoji niti prilazna cesta, a kamoli struja i voda, i možda je to realna cijena tog zemljišta…Kada Grad Crikvenica prodaje zemljišta u Službenog listu PGŽ stoji čini mi se u I. zoni 200 m od da je gradska cijena zemljišta kada grad prodaje 200 EUR/m.kv., s time da u Gradu Crikvenici urbaniziranih zemljišta za kupiti baš i nema, po bilo kojoj tržišnoj cijeni. U praksi se gradilišta u Crikvenici plaćaju i skuplje, pogotovo ako je riječ o nekom institucijalnom kupcu…

Drugo o destinaciji Crikvenica, Jadranu dd i njegovim šansama za razvoj kvalitetnog hotelijerstva. Budući da se u Jadran dd 30-tak godina praktički nije ulagalo, te šanse za razvoj tvrtke i destinacije su ogromne, na razini svih destinacija na obali, osim možda Dubrovnika…

Treće o najavljenoj izvanrednoj Skupštini Jadrana dd, iz OMF PBZ CO tvrde da Odluke Ivanredne Skupštine nisu gotova stvar, a iz HANFE poručuju da su odobrili cijenu 5.75 iz javne ponude, a ne mogu garantirati niti jamče za Odluke najavljene Izvanredne Skupštine koje se moraju donijeti prema odredbama Zakona o trgovačkim društvima koje definiraju smanjenje temeljnog kapitala kao jedan od razloga za smanjenje, a Jadran dd nema akumuliranih gubitaka što je u RH bio do sada glavni razlog za smanjenja, pa se valjda zakonski radi smanjenje temeljnog kapitala radi zbog povrata viška kapitala dioničarima? I zanimljivo je ako je imovina tvrtke 2-3 puta veća od temeljnog kapitala, šta će se to sve knjižiti u pasivi bilance kao revalorizacijske rezerve tvrtke i kakva je uopće veza temeljnog kapitala i imovine tvrtke, kada je ta knjigovodstvena politika uvedena 2013. kod procjene nekretetnina Jadrana dd na temelju čega je određen temeljni kapital Jadrana dd od 490 mil kn?

Dragi moj Atlantis, ja rekao što imao!
Haugh brate!

PS
Danas sam poštom primio i obrazac KA-POP.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/i7uMKUbvle9WJ6grIh9cpw==.pdf

“Zurna” telefonska sjednica……

New Report

Close